til opskriften Vegansk blåbær-moussekage
foodprocessor | |
springform; ø 21 cm | |
kageplast |
75 g | dadler uden sten |
1 pose | Dr. Oetker Korender (75g) |
1 dl | vand |
1 spsk. | kokosolie |
1 tsk. | Dr. Oetker Romaroma |
1 pose | Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50g) |
200 g | cashewnødder, usaltede |
400 g | frosne blåbær optøede |
80 g | ahornsirup (65 ml) |
2 dl | koldt vand |
2 breve | Dr. Oetker Vegegel - vegansk alternativ til gelatine |
3 spsk. | citronsaft |
2 tsk. | Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt |
150 g | kokosolie smeltet |
friske blåbær | |
kokosflager |
I denne veganske opskrift benyttes Dr. Oetker Vegegel, som er et vegansk alternativ til husblas.
Vegegel er sammensat af tre vegetabilske stivelsesmidler: agar, konjac (asiatisk svamp) og johannesbrødkernemel i en perfekt kombination.
Til denne opskrift er det vigtigt med en god foodprocesser eller blender for at lykkes. Del evt. opskriften på moussen i to, hvis din blenders skål er for lille.
Vi har brugt en ø 21 cm springform beklædt med bagepapir i bunden og foret med kageplast, så det er let at befri kagen. Hvis du kun har en mindre form, kan du sagtens bruge den. Mousselaget bliver blot lidt højere og bunden lidt tykkere.
Læg de rå cashewnødder i blød i koldt vand i mindst 2 timer (gerne 4 timer) inden de skal bruges. Dermed bliver de blødgjorte og fungerer perfekt som et vegansk alternativ til flødeost i denne opskrift.
Bland dadler, korender og vand i en kasserolle og kog dem sammen under omrøring, indtil vandet er fordampet. Blend de tørrede frugter til en fin masse i en foodprocessor, sammen med kokosolie og Romaroma. Tilsæt hasselnøddelflager og giv massen en kort omrøring, så der stadig er struktur i den.
Læg et stykke bagepapir hen over bunden af springformen (ø 21 cm) og luk formen rundt om bunden, så papiret ligger stramt. Beklæd siderne med kageplast. Fordel nøddemassen ud over formens bund, og pres den ud i et jævnt tyndt lag. Stil bunden i køleskab.
Kom frosne blåbær og ahornsirup i en kasserolle og bring det i kog. Kog indtil blåbærrene har smidt saften.
Opløs Vegegel i koldt vand, og tilsæt den til blåbærrene under omrøring. Kog op til massen tykner (1-2 minutter). Tilsæt citronsaft og Naturlig Vaniljeekstrakt og lad massen afkøle let.
Dræn cashewnødderne og blend til de er så findelte som muligt. Tilsæt smeltet kokosolie og blend igen. Tilsæt den lune blåbærmasse og blend til moussen er ensartet.
Hæld moussen over bunden og bank formen mod bordpladen, så overfladen bliver jævn og pæn. Stil kagen på køl i 3-4 timer til moussen har sat sig.
Åben springformen og placer kagen på et serveringsfad. Træk forsigtigt kageplasten af kanten og pynt toppen med friske blåbær og kokosflager.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
1537
kJ
367 kcal |
1193
kJ
285 kcal |
Fedt | 26.65 g | 20.66 g |
Kulhydrat | 26.19 g | 20.30 g |
Protein | 4.73 g | 3.67 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA. Du kan til enhver tid skifte mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: