Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Vegansk blåbær-moussekage

Denne veganske blåbærmoussekage er både laktosefri og uden raffineret sukker. Den er fyldt med massevis af blåbær, der giver kagen dens smukke lilla farve.

10 - 12 portioner

for let øvede 90 Minutter small_amount_of_sugar Med mindre sukker 90061 icon veganpng Vegansk iconlaktosefrei26x26png Laktosefri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vegansk blåbær-moussekage

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
kageplast
springform; ø 21 cm

Rom-rosin bund:

75 g dadler uden sten
1 pose Dr. Oetker Korender (75g)
1 dl vand
1 spsk. kokosolie
1 tsk. Dr. Oetker Romaroma
1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50g)

Vegansk blåbærmousse:

200 g cashewnødder, usaltede
400 g frosne blåbær , optøede
80 g ahornsirup (65 ml)
2 dl koldt vand
2 breve Dr. Oetker Vegegel - vegansk alternativ til gelatine
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
3 spsk. citronsaft
150 g kokosolie

Pynt:

friske blåbær
kokosflager

Tilberedning

Tilberedning

I denne veganske opskrift benyttes Dr. Oetker Vegegel som er et vegansk alternativ til husblas.
Vegegel er sammensat af tre vegetabilske stivelsesmidler: agar, konjac (asiatisk svamp) og johannesbrødskernemel i en perfekt kombination. 

Værktøj du får behov for i denne opskrift

Til denne opskrift er det vigtigt med en god foodprocesser eller blender for at lykkes. Del evt. opskriften på moussen i to, hvis din blenders skål er for lille.

Vi har brugt en 21 cm springform beklædt med bagepapir i bunden og foret med kageplast så det er let at befri kagen. Hvis du kun har en mindre form, kan du sagtens bruge den. Mousselaget bliver blot højere.

Forberedelse

Læg de rå cashewnødder i blød i koldt vand mindst 2 timer (gerne 4 timer) inden du skal bruge dem. Dermed bliver de blødgjorte og fungerer perfekt som et vegansk alternativ til flødeost i denne opskrift.

Rom-rosin bund

Bland dadler, korender og vand i en kasserolle og kog dem sammen under omrøring, indtil vandet er fordampet. Hak frugten til en fin masse i en foodprocesser, sammen med romaroma. Tilsæt hasselnøddelflagerne og giv massen en kort omrøring, så der stadig er struktur i den.

Læg et stykke bagepapir hen over bunden af din springform og luk formen rundt om bunden, så papiret ligger stramt. Beklæd siderne med kageplast. Fordel nøddemassen ud over formens bund, i et tyndt lag. Pres den ensartet og stil bunden i køleskab.

Vegansk blåbærmousse

Kom de frosne blåbær og ahornsirup i en kasserolle og bring gryden i kog. Når blåbærrene har smidt saften fortsættes til næste trin.

Opløs Vegegel i koldt vand, og tilsæt den til blåbærrene under omrøring. Kog op til massen tykner (1-2 min). Tilsæt citronsaft og vaniljeekstrakt og lad massen afkøle let.

Dræn cashewnødderne og blend til de er så findelte som muligt. Tilsæt smeltet kokosolie og blend igen. Tilsæt den lune blåbærmasse og den blend til moussen er ensartet.

Hæld moussen over bunden og bank formen mod bordpladen, så overfladen bliver pæn. Stil kagen på køl i 3-4 timer til moussen har sat sig.

Pynt

Åben springformen og placer kagen på et serveringsfad. Træk forsigtigt kageplasten af kanten og pynt toppen med friske blåbær og kokosflager stykket ned i overfladen på kagen. Kagen kan holde sig op til 2 dage i køleskab.

Flere veganske kager med Vegegel

Find flere kager med Vegegel her

Næringsindhold til opskriften Vegansk blåbær-moussekage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1503kJ
359kcal
1168kJ
279kcal
Fedt 26.87g 20.83g
Kulhydrat 23.13g 17.93g
Protein 4.68g 3.62g