Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Vegansk blåbær-moussekage

(0)
2 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne veganske blåbærmoussekage er både laktosefri og uden raffineret sukker. Den er fyldt med massevis af blåbær, der giver kagen dens smukke lilla farve.

10 - 12 portioner

for let øvede 90 Minutter 90061 icon veganpng Vegansk iconlaktosefrei26x26png Laktosefri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vegansk blåbær-moussekage

Redskaber:

foodprocessor
springform; ø 21 cm
kageplast

Rom-rosin bund:

75 g dadler uden sten
1 pose Dr. Oetker Korender (75g)
1 dl vand
1 spsk. kokosolie
1 tsk. Dr. Oetker Romaroma
1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50g)

Vegansk blåbærmousse:

200 g cashewnødder, usaltede
400 g frosne blåbær , optøede
80 g ahornsirup (65 ml)
2 dl koldt vand
2 breve Dr. Oetker Vegegel - vegansk alternativ til gelatine
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
3 spsk. citronsaft
150 g kokosolie , smeltet

Pynt:

friske blåbær
kokosflager

Tilberedning

Tilberedning

Lidt om Vegegel

I denne veganske opskrift benyttes Dr. Oetker Vegegel, som er et vegansk alternativ til husblas.
Vegegel er sammensat af tre vegetabilske stivelsesmidler: agar, konjac (asiatisk svamp) og johannesbrødkernemel i en perfekt kombination. 

Værktøj du får behov for i denne opskrift

Til denne opskrift er det vigtigt med en god foodprocesser eller blender for at lykkes. Del evt. opskriften på moussen i to, hvis din blenders skål er for lille.


Vi har brugt en ø 21 cm springform beklædt med bagepapir i bunden og foret med kageplast, så det er let at befri kagen. Hvis du kun har en mindre form, kan du sagtens bruge den. Mousselaget bliver blot lidt højere og bunden lidt tykkere.

1

Forberedelse

Læg de rå cashewnødder i blød i koldt vand i mindst 2 timer (gerne 4 timer) inden de skal bruges. Dermed bliver de blødgjorte og fungerer perfekt som et vegansk alternativ til flødeost i denne opskrift.

2

Rom-rosin bund

Bland dadler, korender og vand i en kasserolle og kog dem sammen under omrøring, indtil vandet er fordampet. Blend de tørrede frugter til en fin masse i en foodprocessor, sammen med Romaroma. Tilsæt hasselnøddelflager og giv massen en kort omrøring, så der stadig er struktur i den.


Læg et stykke bagepapir hen over bunden af springformen (ø 21 cm) og luk formen rundt om bunden, så papiret ligger stramt. Beklæd siderne med kageplast. Fordel nøddemassen ud over formens bund, og pres den ud i et jævnt tyndt lag. Stil bunden i køleskab.

3

Vegansk blåbærmousse

Kom frosne blåbær og ahornsirup i en kasserolle og bring det i kog. Kog indtil blåbærrene har smidt saften.


Opløs Vegegel i koldt vand, og tilsæt den til blåbærrene under omrøring. Kog op til massen tykner (1-2 minutter). Tilsæt citronsaft og Naturlig Vaniljeekstrakt og lad massen afkøle let.


Dræn cashewnødderne og blend til de er så findelte som muligt. Tilsæt smeltet kokosolie og blend igen. Tilsæt den lune blåbærmasse og blend til moussen er ensartet.


Hæld moussen over bunden og bank formen mod bordpladen, så overfladen bliver jævn og pæn. Stil kagen på køl i 3-4 timer til moussen har sat sig.

4

Pynt

Åben springformen og placer kagen på et serveringsfad. Træk forsigtigt kageplasten af kanten og pynt toppen med friske blåbær og kokosflager.

Tips

Kagen kan holde sig op til 2 dage i køleskab.

Find flere opskrifter på kager med det vegetariske og veganske geleringsmiddel Vegegel her

Næringsindhold til opskriften Vegansk blåbær-moussekage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1503 kJ
359 kcal
1168 kJ
279 kcal
Fedt 26.87 g 20.83 g
Kulhydrat 23.13 g 17.93 g
Protein 4.68 g 3.62 g