Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Vegansk cheesecake med brombær swirls

Vegansk brombærcheesecake med en raw bund af saftige dadler. Vores veganske geleringsmiddel Vegegel er brugt i ostecremen og brombærsaften.

12 portioner

for let øvede 90 Minutter 90061 icon veganpng Vegansk

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vegansk cheesecake med brombær swirls

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
bradepande; 20 x 30 cm

Raw dadelbund:

145 g Dr. Oetker Smuttede Mandler
75 g usødet kakaopulver
55 g kokosolie
0,5 dl ahornsirup
about 200 g dadler uden sten
1 knsp. salt

Brombær swirls:

50 g friske brombær
0,5 dl vand
0,25 dl ahornsirup

Vegansk ostecreme:

300 g cashewnødder, usaltede
2 breve Dr. Oetker Vegegel
2 dl koldt vand
2 dl kokosmælk
1 dl soya youghurt, natural
0,8 dl ahornsirup
0,6 dl citronsaft , friskpresset (ca. 1 stor citron)
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Tilberedning

Tilberedning

Redskaber

Til denne veganske cheesecake er det vigtigt med en foodprocessor, kraftig blender eller lign.

Forberedelse

Læg de rå cashewnødder i blød i kogende vand ca. 1 times tid inden de skal bruges.

1

Raw dadelbund

Findel mandlerne i en foodprocessor eller lign. Tilsæt usødet kakaopulver, kokosolie, ahornsirup, dadler og salt. Blend det til en sammenhængende dadelmasse.

Fordel dadelmassen med hænderne i et jævnt lag i en bageform på 22x28 cm beklædt med bagepapir. Dette gøres nemmest ved at fugte hænderne med vand. Stil den i køleskabet mens brombær swirls og ostecremen forberedes.

2

Brombær swirls

Hæld brombær, 1/2 dl vand og ahornsirup i en foodprocessor eller lign. Blend det til en ensartet masse.

Hæld brombærmassen i en lille gryde. Kog det op til kogepunktet under omrøring. Lad det afkøle til stuetemperatur imens ostecremen laves.

3

Vegansk ostecreme

Dræn cashewnødderne for vand ved fx at bruge en si. Udrør Vegegel i koldt vand med et piskeris. Sæt skålen til side.

Hæld de drænede cashewnødder i en foodprocessor eller lign. og blend til de er findelte. Tilsæt 1 dl kokosmælk, natural soya yoghurt, ahornsirup, frisk citronsaft og Vanilla Paste. Blend det til en ensartet masse.

Varm den sidste deciliter kokosmælk op i en lille gryde. Tilsæt den udrørte Vegegel. Kog det op til kogepunktet under omrøring. Tilsæt den flydende kokosmælkmasse i i ostecreme, og rør det sammen. Fordel ostecremen i et jævnt lag over den kolde raw dadelbund.

Fordel brombærmassen forskellige steder på kagen. Dette kan med fordel gøres med en te- eller spiseske. Træk et spyd eller en gaffel rundt i brombærmassen for at lave et mønster. Sæt kagen på køl i min. 2 timer indtil moussen har sat sig.

Næringsindhold til opskriften Vegansk cheesecake med brombær swirls

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1662kJ
397kcal
1398kJ
334kcal
Fedt 26.10g 21.93g
Kulhydrat 30.46g 25.59g
Protein 9.65g 8.11g