Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Vegansk cheesecake med brombær swirls

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Vegansk brombærcheesecake med en raw bund af saftige dadler. Vores veganske geleringsmiddel Vegegel er brugt i ostecremen og brombærsaften.

12 portioner

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vegansk cheesecake med brombær swirls

Redskaber:

foodprocessor
bradepande; 20 x 30 cm

Raw dadelbund:

145 g Dr. Oetker Smuttede Mandler
75 g Dr. Oetker Baking Cocoa
55 g kokosolie , smeltet
½ dl ahornsirup
200 g dadler uden sten
1 knsp. salt

Vegansk ostecreme:

300 g cashewnødder, usaltede
2 breve Dr. Oetker Vegegel
2 dl koldt vand
2 dl kokosmælk
1 dl soya youghurt, natural
80 ml ahornsirup
60 ml friskpresset citronsaft , friskpresset (ca. 1 stor citron)
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Brombær swirls:

1 brev Dr. Oetker Vegegel
1 ½ dl koldt vand
100 g friske brombær
½ dl ahornsirup

Tilberedning

Tilberedning

Redskaber til opskriften

Til denne veganske cheesecake er det vigtigt med en foodprocessor, eller kraftig blender for at kunne blende cashewnødderne helt glatte til cheesecake fyldet.

1

Forberedelse

Læg de rå cashewnødder i blød i kogende vand ca. 1 times tid inden de skal bruges.

2

Raw dadelbund

Findel mandlerne i en foodprocessor. Tilsæt usødet kakaopulver, kokosolie, ahornsirup, dadler og salt. Blend det til en sammenhængende masse.


Fordel dadelmassen i et jævnt lag i en bageform på 20x30 cm beklædt med bagepapir. Dette gøres nemmest ved at fugte hænderne med vand og så trykke massen ud i formen. Stil bunden i køleskabet imens fyldet laves.

3

Vegansk ostecreme

Udrør Vegegel i koldt vand med et piskeris. Sæt skålen til side.

Hæld vandet fra cashewnødderne, kom dem i en foodprocessor og blend til de er findelte. Tilsæt 1 dl kokosmælk, natural soya yoghurt, ahornsirup, frisk citronsaft og Vanilla Paste. Blend det til en ensartet masse.

Varm den resterende 1 dl kokosmælk op i en lille gryde. Tilsæt den udrørte Vegegel. Varm det op til kogepunktet under omrøring. Tilsæt den varme kokosmælk til den blendede cashewnøddeblanding  og rør det sammen. Fordel ostecremen i et jævnt lag over den kolde raw dadelbund.

4

Brombær swirls

Udrør Vegegel i 1 dl koldt vand med et piskeris. Sæt skålen til side.

Kom brombær, ahornsirup og den resterende ½ dl vand i en foodprocessor eller ligende. Blend det til en ensartet masse.

Rør kort blandingen med Vegegel igennem og kom det i en kasserolle sammen med brombærpuréen. Varm blandingen op til kogepunktet under konstant omrøring. Lad det køle let af.

Fordel brombærmassen forskellige steder på kagen, brug evt. en ske (det er ikke sikkert at det er nødvendigt at bruge al puréen). Træk et træspyd eller en gaffel igennem brombærpuréen for at lave swirls. Sæt kagen på køl i mindst 2 timer eller indtil fyldet har sat sig.

Befri kagen fra formen og skær den i firkantet stykker inden servering, skær evt. lidt af kanten fra, hvis der ønskes et helt skarpt udtryk.

Næringsindhold til opskriften Vegansk cheesecake med brombær swirls

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1704kJ
407kcal
1273kJ
304kcal
Fedt 25.94g 19.36g
Kulhydrat 32.25g 24.06g
Protein 9.76g 7.28g