Vegansk cheesecake med brombær swirls

(0)
4 4 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Vegansk brombærcheesecake med en raw bund af saftige dadler. Vores veganske geleringsmiddel Vegegel er brugt i ostecremen og brombærsaften.

12 portioner

for let øvede 45 Minutter 90061 icon veganpng Vegansk iconlaktosefrei26x26png Laktosefri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vegansk cheesecake med brombær swirls

Redskaber:

foodprocessor
bradepande; 20 x 30 cm

Raw dadelbund:

145 g Dr. Oetker Smuttede Mandler
75 g Dr. Oetker Baking Cocoa
55 g kokosolie , smeltet
½ dl ahornsirup
200 g dadler uden sten
1 knsp. salt

Vegansk ostecreme:

300 g cashewnødder, usaltede
2 breve Dr. Oetker Vegegel
2 dl koldt vand
2 dl kokosmælk
1 dl soya youghurt, natural
80 ml ahornsirup
60 ml friskpresset citronsaft , friskpresset (ca. 1 stor citron)
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Brombær swirls:

1 brev Dr. Oetker Vegegel
1 ½ dl koldt vand
100 g friske brombær
½ dl ahornsirup

Tilberedning

Tilberedning

Redskaber til opskriften

Til denne veganske cheesecake er det vigtigt med en foodprocessor, eller kraftig blender for at kunne blende cashewnødderne helt glatte til cheesecake fyldet.

1

Forberedelse

Læg de rå cashewnødder i blød i kogende vand ca. 1 times tid inden de skal bruges.

2

Raw dadelbund

Findel mandlerne i en foodprocessor. Tilsæt usødet kakaopulver, kokosolie, ahornsirup, dadler og salt. Blend det til en sammenhængende masse.


Fordel dadelmassen i et jævnt lag i en bageform på 20x30 cm beklædt med bagepapir. Dette gøres nemmest ved at fugte hænderne med vand og så trykke massen ud i formen. Stil bunden i køleskabet imens fyldet laves.

3

Vegansk ostecreme

Udrør Vegegel i koldt vand med et piskeris. Sæt skålen til side.

Hæld vandet fra cashewnødderne, kom dem i en foodprocessor og blend til de er findelte. Tilsæt 1 dl kokosmælk, natural soya yoghurt, ahornsirup, frisk citronsaft og Vanilla Paste. Blend det til en ensartet masse.

Varm den resterende 1 dl kokosmælk op i en lille gryde. Tilsæt den udrørte Vegegel. Varm det op til kogepunktet under omrøring. Tilsæt den varme kokosmælk til den blendede cashewnøddeblanding  og rør det sammen. Fordel ostecremen i et jævnt lag over den kolde raw dadelbund.

4

Brombær swirls

Udrør Vegegel i 1 dl koldt vand med et piskeris. Sæt skålen til side.

Kom brombær, ahornsirup og den resterende ½ dl vand i en foodprocessor eller ligende. Blend det til en ensartet masse.

Rør kort blandingen med Vegegel igennem og kom det i en kasserolle sammen med brombærpuréen. Varm blandingen op til kogepunktet under konstant omrøring. Lad det køle let af.

Fordel brombærmassen forskellige steder på kagen, brug evt. en ske (det er ikke sikkert at det er nødvendigt at bruge al puréen). Træk et træspyd eller en gaffel igennem brombærpuréen for at lave swirls. Sæt kagen på køl i mindst 2 timer eller indtil fyldet har sat sig.

Befri kagen fra formen og skær den i firkantet stykker inden servering, skær evt. lidt af kanten fra, hvis der ønskes et helt skarpt udtryk.

Næringsindhold til opskriften Vegansk cheesecake med brombær swirls

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1863 kJ
445 kcal
1248 kJ
298 kcal
Fedt 28.61 g 19.20 g
Kulhydrat 34.94 g 23.45 g
Protein 9.88 g 6.63 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: