Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Vegansk Citrontærte med mandelbund

I denne syrlige no bake citrontærte er der hverken brugt mel, husblas eller raffineret sukker. Tærten er derfor egnet som veganer, halal og palæo kost.

6 - 8 portioner

for let øvede 60 Minutter 90061 icon veganpng Vegansk

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vegansk Citrontærte med mandelbund

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
tærteform; ø 22 cm

Raw mandel-/dadeltærtebund:

100 g mandler
90 g dadler uden sten
30 g kokosmel , og evt. 1-2 tsk. vand

Vegansk lemoncurd:

1,4 dl citronsaft , friskpresset af ca. 1.5 citron
1 brev Dr. Oetker Vegegel
250 g kokosmælk , den fede del fra en 400ml dåse
65 g ahornsirup , eller efter smag
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour , eller efter ønske

Naturligt grønt krymmel:

10 g Dr. Oetker Hasselnøddeflager ca. 1 spsk
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Green Colour

Tilberedning

Tilberedning

Om opskriften

Lever man vegansk, spiser man ikke fødevarer produceret på nogen former for animalske produkter. Det har vi taget højde for i denne lækre opskrift, hvor den almindelige husblas er udskiftet med Dr. Oetker Vegegel. Vegegel er et vegansk alternativ til gelatine, og er lavet på baggrund af tre vegetabilske geleringsmidler, herunder agar agar, i en særligt sammensat kombination som sikrer et perfekt resultat.

Værktøj du får behov for i denne opskrift

Til denne opskrift er det vigtigt med en god foodprocesser eller blender for at lykkes med at lave den lækre mandel-/dadelbund.

Vi har brugt en tærtebund ø 20 cm med løs bund og et stykke rundt bagepapir i bunden. Det gør det lettere at befri tærten af formen. Er din form større eller mindre kan du med fordel enten dele eller gange opskriften op.

1

Raw tærtebund

Hak mandlerne i en foodprocessor eller lign. og tilsæt derefter de saftige dadler lidt efter lidt. Til sidst tilsættes kokosmel. Massen behøver ikke at være fuldstændig ensartet, behold gerne lidt struktur. Tilsæt evt. en smule koldt vand hvis dine mandler ikke er saftige nok til at samle massen.

Udklip et stykke bagepapir og læg det i bunden af tærteformen. Fordel mandel-/dadelmassen ud over formens bund og sider. Pres den ensartet og stil bunden i køleskab.

2

Vegansk citroncreme / lemoncurd

Pres citronsaft i en kasserolle og udrør Vegegel heri med et piskeris.

Tilsæt kokosmælken og ahornsirup og kog massen op til den tykner. Cremen skal koge ca. 1-2 minutter.

Tag gryden af kog og tilsæt gul farve efter ønske.

Hæld citroncremen over tærtebunden i et jævnt lag, og stil tærten på køl i 1-2 timer til cremen har sat sig.

3

Naturligt grønt krymmel af hasselnøddeflager

Bland hasselnøddeflagerne med Concentrated Green Colour, tilsæt et par dråber af gangen, indtil den ønskede farve er opnået.

Knus flagerne med en gaffel og lad dem tørre et par timer, inden du pynter den færdige kage.

Kagen kan holde sig op til 2 dage i køleskab.

Næringsindhold til opskriften Vegansk Citrontærte med mandelbund

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1892kJ
452kcal
1892kJ
452kcal
Fedt 35.15g 35.15g
Kulhydrat 29.70g 29.70g
Protein 4.01g 4.01g