Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Vegansk Citrontærte med mandelbund

(0)
5 5 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

I denne syrlige no bake citrontærte er der hverken brugt mel, husblas eller raffineret sukker. Tærten er derfor egnet til vegansk, halal og palæo kost.

6 - 8 portioner

for let øvede 60 Minutter 90061 icon veganpng Vegansk

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vegansk Citrontærte med mandelbund

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
tærteform med løs bund; ø 20 cm

Raw mandel-/dadeltærtebund:

100 g mandler
90 g dadler uden sten
30 g kokosmel , og evt. 1-2 tsk. vand
evt. lidt vand (1-2 tsk.)

Vegansk lemoncurd:

1,4 dl citronsaft , friskpresset af ca. 1½ citron
1 brev Dr. Oetker Vegegel
250 g kokosmælk , den fede del fra en 400 ml dåse
65 g ahornsirup , eller efter smag
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour , eller efter ønske

Naturligt grønt krymmel:

10 g Dr. Oetker Hasselnøddeflager ca. 1 spsk
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Green Colour

Tilberedning

Tilberedning

Om opskriften

Lever man vegansk, spiser man ikke fødevarer produceret på nogen former for animalske produkter. Det har vi taget højde for i denne lækre opskrift, hvor den almindelige husblas er udskiftet med Dr. Oetker Vegegel. Vegegel er et vegansk alternativ til gelatine, og er lavet på baggrund af tre vegetabilske geleringsmidler, herunder agar agar, i en særligt sammensat kombination som sikrer et perfekt resultat.

Værktøj du får behov for i denne opskrift

Til denne opskrift er det vigtigt med en god foodprocesser eller blender for at lykkes med at lave den lækre mandel-/dadelbund.


Vi har brugt en tærtebund ø 20 cm med løs bund og et stykke rundt bagepapir i bunden. Det gør det lettere at befri tærten af formen. Er din form større eller mindre kan du med fordel enten dele eller gange opskriften op.

1

Raw tærtebund

Hak mandlerne i en foodprocessor eller lignende og tilsæt derefter dadlerne lidt ad gangen. Til sidst tilsættes kokosmel. Massen behøver ikke at være fuldstændig ensartet, behold gerne lidt struktur. Tilsæt evt. en smule koldt vand hvis dadlerne ikke er saftige nok til at samle massen.


Udklip et stykke bagepapir og læg det i bunden af tærteformen. Fordel mandel-/dadelmassen ud over formens bund og sider. Pres den ensartet og stil bunden i køleskab.

2

Vegansk citroncreme / lemoncurd

Kom citronsaft i en kasserolle og udrør Vegegel heri med et piskeris.

Tilsæt kokosmælk og ahornsirup og kog massen op til den tykner. Cremen skal koge ca. 1-2 minutter. Tag gryden af varmen og tilsæt gul farve efter ønske.

Hæld citroncremen over tærtebunden i et jævnt lag, og stil tærten på køl i 1-2 timer til cremen har sat sig.

3

Naturligt grønt krymmel af hasselnøddeflager

Bland hasselnøddeflagerne med Concentrated Green Colour, tilsæt et par dråber af gangen, indtil den ønskede farve er opnået.


Knus flagerne med en gaffel og lad dem tørre et par timer, inden de drysses på den færdige tærte.

Tips

Kagen kan holde sig mindst 2 dage i køleskab.

Find flere opskrifter og tips til vegansk bagning her.

Næringsindhold til opskriften Vegansk Citrontærte med mandelbund

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1172 kJ
280 kcal
1172 kJ
280 kcal
Fedt 19.93 g 19.93 g
Kulhydrat 21.28 g 21.28 g
Protein 2.19 g 2.19 g