Flag

Vegansk hindbær-moussekage på nøddebund

10 - 12 portioner
Middelsvær
390 minutter
Flødeost er erstattet med opblødte cashewnødder i denne veganske cheesecake, og er blendet med massevis af hindbær. Pynt smukt med hindbær.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
foodprocessor eller minihakker
Dr. Oetker Retro springform; ø 18 cm
kageplast

Ingredienser

Mandelbund
100 gdadler uden sten
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50g)
1 - 2 spsk.kokosolie
1 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
1 spsk.kakao kan undlades
1 poseDr. Oetker Mandelsplitter (50g)
Vegansk hindbærmousse
200 gcashewnødder, usaltede
450 gfrosne hindbær optøede
80 gahornsirup (65 ml)
2 breveDr. Oetker Vegegel - vegansk alternativ til gelatine
2 dlkoldt vand
2 spsk.citronsaft
2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
150 gkokosolie smeltet
Pynt
2 bakkerfriske hindbær ca. 350 g

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50g)
Picture - Dr. Oetker Mandelaroma
Picture - Dr. Oetker Mandelsplitter (50g)
Picture - Dr. Oetker Vegegel - vegansk alternativ til gelatine
Picture - Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

Værktøj du får brug for i denne opskrift

Til denne opskrift er det vigtigt med en god foodprocesser eller blender for at lykkes. Del evt. hindbærmousseopskriften i to, hvis din blenders skål er for lille.


Vi har brugt en ø 18 cm springform beklædt med bagepapir i bunden og foret med kageplast, så det er let at befri kagen. Hvis du kun har en større form, kan du evt. gange bunden op, og lade mousselaget være lavere. Så skal du bare beregne flere friske hindbær til pynt.

1

Forberedelse

200 gcashewnødder, usaltede

Læg de rå cashewnødder i blød i koldt vand mindst 2 timer (gerne 4 timer) inden de skal bruges. Dermed bliver de blødgjorte og fungerer perfekt som et vegansk alternativ til flødeost i denne opskrift.

2

Mandelbund

100 gdadler uden sten
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler ( 50g )
1 - 2 spsk.kokosolie
1 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
1 spsk.kakao kan undlades
1 poseDr. Oetker Mandelsplitter 50g

Hak dadlerne i en foodprocessor eller lignende sammen med de hakkede mandler. Tilsæt smeltet kokosolie, mandelaroma og evt. kakaopulver, og blend til massen er nogenlunde jævn. Tag massen ud på bordet og ælt mandelsplitterne i.


Læg et stykke bagepapir henover bunden af en springform (ø 18 cm) og luk formen rundt om bunden, så papiret ligger stramt. Beklæd siderne med kageplast. Fordel daddelmassen ud over formens bund. Pres den ensartet og stil bunden i køleskabet.

3

Vegansk hindbærmousse

450 gfrosne hindbær optøede
80 gahornsirup (65 ml)
2 breveDr. Oetker Vegegel - vegansk alternativ til gelatine
2 dlkoldt vand
2 spsk.citronsaft
2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
150 gkokosolie smeltet

Kom frosne hindbær og ahornsirup i en kasserolle og bring det i kog, rør så hindbærerne bliver rørt lidt ud.


Opløs Vegegel i koldt vand, og tilsæt den til hindbærmassen under omrøring. Kog til massen tykner (1-2 minutter). Tilsæt citronsaft og vaniljeekstrakt og lad massen afkøle let.


Dræn cashewnødderne og blend til de er så findelte som muligt. Tilsæt smeltet kokosolie og blend igen. Tilsæt hindbærmassen og blend til massen er ensartet.


Hæld moussen over nøddebunden og bank formen mod bordpladen, så overfladen bliver jævn. Stil kagen på køl i 3-4 timer til moussen har sat sig.

4

Pynt

Picture - Vegansk-hindbaer-cheesecake_oppefra_til_web.jpg
2 bakkerfriske hindbær ca. 350 g

Befri forsigtigt kagen fra formen og kom den på et serveringsfad. Træk forsigtigt kageplasten af kanten og pynt toppen med tætte cirkler af friske hindbær. Start i kanten og arbejd indad. Kagen kan holde sig op til 2 dage i køleskab.


Flere veganske og vegetariske kager med Vegegel
Picture - vegegel_kager_til_web.jpg

Find flere opskrifter på kager med det veganske geleringsmiddel Vegegel her.