Sådan får du en lækker frosting, icing og smørcreme

Nogle kalder det for frosting, andre for icing og nogle helt tredje kalder det for smørcreme på dansk og buttercream på engelsk. Alle navne dækker over det samme - nemlig en luftig creme til fyld, topping, opsmøring og pynt af kager og cupcakes. Icing er det generelle engelske navn for denne type cremer, mens frosting er det amerikanske navn for den samme creme, hvor hovedingredienserne er smør og flormelis i forskellige variationer.
 

Her på siden har vi samlet opskrifter og tips til hvordan du får en luftig og lækker frosting til dine kager. Både hvis du laver den helt fra bunden eller hvis du bruger et af vores buttercream eller frosting produkter som en hjælpende hånd.
 

Du får også inspiration til hvordan du kan sprøjte dine kager op på forskellige måder, for smukke og elegante kager.

Skab elegante opsprøjtede kager med smørcreme

Dr. Oetker Base for Buttercream gør det nemt at dekorere sine kager og cupcakes smukt, hvad enten du skal lave bryllupskagen til jeres bryllup, kagen til konfirmationen eller imponere gæsterne til fødselsdagen.
 

Se med på de tre videoer og lær tre forskellige teknikker, som du kan bruge til at opsmøre og dekorere din kage med frosting.

nyhed
I opskriftshæftet Smukke Kager finder du opskrifter på nemme kager dekoreret med smørcreme.
Klik her for at se opskriftshæftet

Nem frosting og glasur med Base for Buttercream

Base for Buttercream er udviklet til at være en god og neutral base til smørcreme, flødeostecreme (cream cheese frosting) og glasur. Du kan derfor med fordel tilsætte farve og smag i form af ekstrakter og aroma til din frosting.

Smørcreme: Kom indholdet af en pose Base for Buttercream i en skål og tilsæt 200-250 g stuetempereret smør. Pisk med en håndmixer eller i en standmixer i ca. 4 minutter til smørcremen er lys og luftig.

Flødeostecreme: Kom indholdet af en pose Base for Buttercream i en skål og tilsæt 100 g stuetempereret smør og 150 g kold flødeost. Pisk med en håndmixer eller i en standmixer i ca. 4 minutter til frostingen er lys og luftig.

Glasur: Kom indholdet af en pose Base for Buttercream i en skål og tilsæt ½ dl kold vand, rør glasuren godt sammen. Tilsæt gerne farve og overtræk straks dit bagværk. Produktet indeholder stivelse der gør at glasuren sætter sig hurtigt, og sikrer at hvid glasur ikke bliver tynd og gennemsigtig.

Læs mere om Base for Buttercream her. 

Flødeostecreme der holder formen

Med Dr. Oetker Base for Buttercream, kan du nemt lave en flødeostecreme, som fint holder formen, når den bliver sprøjtet i mønstre på kagen.


Herunder kan du se et eksempel på dette - netop hvordan der med en rosenbladstyl, sprøjtes et fint blomstermønster på en saftig gulerodskage.

Uendelige farvemuligheder

Base for Buttercream kan med fordel farves i alverdens farver, så du nemt kan give din kage lige det udtryk du ønsker. På vores side om farver har vi samlet en masse tips og information om farver og en fin guide, der hjælper dig med at blande lige den farve du ønsker.

Nem og lækker cheesecake helt uden husblas

Du kan også bruge Base for Buttercream til at lave en super nem og lækker cheesecake helt uden husblas . Se opskriften herunder. 

Lav smukke blomster af frosting

Du kan lave de smukkeste blomster af frosting, fx roser eller krysantemum, som pynter på enhver kage. Du kan enten lave dem ved hjælp af en såkaldt russisk tylle eller du kan se hvordan det også kan gøres i videoen her.

Generelt om frosting – tips og tricks

Sådan får du en luftig frosting

Hvis du laver frosting fra bunden er det afgørende for en luftig frosting at starte med at piske smørret i lang tid fordi der skal piskes luft i det. Smørret skal piskes indtil det er hvidt, og det tager ca. 10 minutter. Så der skal en god portion tålmodighed til. Så får du til gengæld også en virkelig lækker og luftig frosting.

Det er smørret der gør det

Det er vigtigt at bruge rigtig smør til din smørcreme og ikke blandingsprodukter, da rigtig smør har en mere fast konsistens og gør at smørcremen er nemmere at sprøjte.

Husk at smørret skal have stuetemperatur for at der kan piskes godt med luft i det, så tag det ud af køleskabet mindst en times tid inden eller gerne aftenen før.

Lav frosting med forskellig smag og farver

De typiske ingredienser i frosting er smør og flormelis, men derudover er der næsten ingen grænser for hvilke smagsvarianter din frosting kan have. Tilsæt fx finthakket chokolade eller kakaopulver eller smagsgivere som karamelekstrakt, citronekstrakt og vaniljepasta og få en virkelig lækker frosting, der passer til kagen. Tilsæt også gerne konditorfarver eller Concentrated Colours (geléfarver) for et flot farvespil.

Frosting eller smørcreme til opsmøring af lagkage

Du kan med fordel smøre din lagkage op med frosting inden du pynter den. Smør lagkagens kanter og top med smørcreme, og pynt den dernæst med krymmel, dekorationsfondant, figurer eller hvad du lyster. Hvis du fylder din lagkage med en mousse eller creme er det en fordel at lave en barriere af smørcreme langs kanten af bundene, så bliver det senere nemmere at smøre kagen op med smørcreme. Se hvordan vi har gjort på videoen her.

Et eller to lag smørcreme? Og hvad er crumbcoat? Crumbcoating er det engelske udtryk for at lave opsmøringen af to omgange, det gøres ved først at lave et tyndt lag der spærrer krummerne ”inde”, efterfølgende kan man så enten servere kagen som ”naked cake” eller efter en tur på køl give den et lag mere der sikrer at kagen står knivskarpt uden gennemsigtige steder eller synlige krummer. Skal kagen overtrækkes med fondant er det en fordel at dække den med smørcreme, i stedet for flødeskum eller en anden ”våd” creme, da det vil få sukkerfondanten til at smelte.

Frosting med flødeost

En af de meget populære variationer af frosting er tilsat flødeost, fx Philadelphia. Den såkaldte creamcheese frosting bruges typisk til gulerodskage, men lad ikke dette sætte grænser for dig, den er lækker til mange typer kager! Flødeosten erstatter noget af smørret, men ikke desto mindre er det stadig vigtigt at piske smørret hvidt og luftigt i ca. 10 minutter, og dernæst piske flødeosten og de resterende ingredienser i. Det er vigtigt altid at bruge fuldfed flødeost til frosting, da light flødeost ikke er så stabil i en flødeostecreme. Skal flødeostecremen være ekstra stabil og sprøjtes i flotte mønstre der holder, er det desuden en kæmpe hjælp at bruge Dr. Oetker Base for Buttercream.
 

Vær opmærksom på at væden i flødeosten kan få fondant til at smelte, så hvis du vil pynte din kage med fondant, er det en god idé at bruge en frosting baseret på smør.

Royal icing

Royal icing er en glasur lavet på æggehvider og flormelis. Fordelen ved en royal icing er, at glasuren er nem at arbejde med og får en flot, glansfuld og hård overflade når den størkner. Royal icing bliver ofte brugt til dekoration af småkager og så selvfølgelig den klassiske kransekage. Når den tørrer er den helt hård, hvilket gør at pynten er stabil på kagen. Royal icing er også oplagt at farve, så du kan lave smukke og dekorative småkager.

 

Ved at klikke på opskriften "Frosting og icings" her, kan du se vores samling af yndlingsopskrifter på kagefyld, frosting og icings. På opskriften finder du også en opskrift på royal icing.

Flot farvespil i din frosting

Ved at indfarve frostingen i forskellige farver kan du få et smukt farvespil.

Her kan du se hvordan du kan give din frosting en regnbue-effekt.

Icing and frosting – nem og hurtig topping med smag og farve

Icing and Frosting fås i tre forskellige smag og farvevarianter:
Juicy Lemon Icing and Frosting med den skønneste citronsmag.
Fin lyserød Berry Fantasy Icing and Frosting med lækker bærsmag.
Choco Dream Icing and Frosting med en dejlig chokoladesmag.

Icing and Frosting kan ligesom Base for Buttercream tilberedes både som smørcreme, flødeostecreme og glasur. Vi anbefaler dog at bruge en smule mindre smør til Icing and Frosting, så smagen og farven i disse smørcremer ikke bliver fortyndet for meget. Dette gør også at de er lidt sødere end smørcreme tilberedt med Base for Buttercream. Du kan dog tilføje mere eller mindre smør til både Icing and Frostings og Base for Buttercream alt efter smag.

Dr. Oetker Icing and Frosting – tilberedning:

Smørcreme: Kom indholdet af en pose Icing and Frosting i en skål og tilsæt 125 g stuetempereret smør. Pisk med en håndmixer eller i en standmixer i ca. 4 minutter til smørcremen er lys og luftig.

Flødeostecreme: Kom indholdet af en pose Icing and Frosting i en skål og tilsæt 50 g stuetempereret smør og 100 g kold flødeost. Pisk med en håndmixer eller i en standmixer i ca. 4 minutter til frostingen er lys og luftig.

Glasur: Kom indholdet af en pose Icing and Frosting i en skål og tilsæt ½ dl kold vand, rør glasuren godt sammen. Overtræk straks dit bagværk.

Lav smukke kager med Juicy Lemon og Berry Fantasy Icing & Frosting

Dekorer dine kager smukt med Dr. Oetker Icing and Frosting. Se bare kagerne herunder, som er dekoreret med Icing and Frosting.

Icing og Frosting kan bruges som smagsgiver i kager

De forskellige Dr. Oetker Icing og Frosting varianter kan ligeledes bruges som smagsgiver i dine kager - er det ikke smart? 
Herunder kan du se et udvalg af opskrifter, hvor dejen er tilsat Icing og Frosting.

Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: