Flag
Børn
Verdens bedste fødselsdagsfest – vi viser dig hvordan

Læs med her, og lær hvordan du kan trylle dit barns fødselsdag om til en fantastisk temafest Når det kommer til fødselsdagsfester, er forældre altid udfordrede. For selvfølgelig vil du give dit barn en uforglemmelig dag. For at hjælpe dig i mål, har vi her på siden en række tips og checklister, der gør festen til en leg. For med den rigtige planlægning – og et godt tema, selvfølgelig – er du allerede godt på vej.

Hvornår skal festen stå?
Hvorhenne skal festen være?
Hvordan mon vi skal fejre?
Hvad skal vi bruge?

En ting ved vi i hvert fald: Vi skal holde en børnefødselsdag! Men hvad vi skal bruge er et mere komplekst spørgsmål, men læs med i næste afsnit, hvor vi gennemgår det hele. Lige så snart vi ved hvor og hvornår festen skal holdes, kan udførelsen og hvordan begynde at få fokus. Det er en god idé at tage udgangspunkt i et tema. Med det rigtige tema til sin fest, kan man begynde at planlægge aktiviteter. Spørgsmål som f.eks. ”skal festen være indenfor eller udenfor” eller ”skal der være lege eller skattejagt?” kommer nemlig meget an på temaet og vejret.  

 

Det er også vigtigt at overveje om børnene skal inddrages i planlægningen af fødselsdagsfesten. Egentlig er der kun et godt svar på det spørgsmål: Selvfølgelig skal de det! Ved at lade fødselsdagsbarnet være med undervejs, begynder festlighederne nemlig langt inden festen overhovedet er afholdt. Hovedpersonen kan være med til at vælge tema, og hjælpe med de kreative elementer, der nemt kan laves noget tid i forvejen. På den måde bliver festen også lige så sjov og eventyrlig som barnet drømmer om.  

Bagværk

Når der rigtigt skal hygges om morgenen, så er der ikke noget bedre end friskbagt brød og søde kager.

Er der behov for noget mere mættende og ikke alt for sukkerfyldt til børnefødselsdagen, kan man snildt bevæge sig mere mod det saltede køkken, hvor der er pizzasnegle, pølsehorn og flere af børnenes favoritter. Hurtige opskrifter som du kan lave i forvejen og nemt kan tilberede med Dr. Oetkers Surdej og Pizzagær.

Hvilket tema skal jeg vælge? Mix & Match!

Hvilke aktiviteter der skal være undervejs til festen er ofte nemmere at beslutte når først temaet er på plads. Temaet kunne være hovedpersonens yndlingstema f.eks. heste, biler – eller en blanding af flere ting, som børnene godt kan lide. Vi har udviklet 4 kreative kageopskrifter der matcher temaerne. Et af disse vil helt sikkert være et hit: En farverig dinosaur, en sjov lama med katuser, en flot flamengo med chokoladefjer og en festlig bi kage med skrift.

 

Vi lover, at kagerne giver lys i øjnene på fødselsdagsbarnet og de små gæster. Kagerne har forskellige smage og størrelser, men opskrifterne er forholdsvis simple, så der er nemt at sætte sit eget præg på kagerne. Temakagen løber let med opmærksomheden til festen, og samtidig kan fødselsdagsbarnet kan være med til at bestemme smage og pynt. Det er altså kun fantasien der sætter grænser for kombinationen af jeres fødselsdagskage.

Og nu til pynten

En gennemført temafest har selvfølgelig også pynt. Vi har kreeret skabeloner, der nemt kan forvandles til festlig pynt til jeres temafest. Skabelonerne kan bruges til at spice tallerkner, kopper og muffinforme op med. Og som med alt andet kan du mixe og matche, f.eks. ved at bruge honningkrukkerne og følehorn sammen med tal på fødselsdagen og en ”happy birthay” guirlande. Til klippe-klistre projektet skal du bruge følgende:
 

  • sakse til at klippe med
  • lim
  • farver og tuscher til skabelonerne
  • farvet snor til guirlanden
  • farvet papir der matcher temaet
  • et træspyd


Og sidst, men ikke mindst: tålmodighed. Men det vil være godt givet ud! Så frem med saks, limstift & skabeloner og lad festen begynde at tage form.

Pynt til lamakager
Hent pdf'en ned og print
Pynt til flamingotema
Hent pdf'en ned og print
Pynt til bi og honning tema
Hent pdf'en ned og print
Pynt til dinosaur tema
Hent pdf'en ned og print

Opskrifter på flere sjove og lækre kager