Flag

Brunkagemænd med chokolade

80 stk.
Nem
190 minutter
Har du prøvet at dyppe en brunkage i chokolade? Det er virkelig lækkert! Her er brunkagemænd overtrukket med chokolade og pyntet med hakkede mandler.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
kagerulle
Dr. Oetker kagemand udstikkersæt

Ingredienser

Kagemænd
1 ½ tsk.Dr. Oetker Potaske
½ dlkoldt vand
200 gsmør
200 gsirup
200 gbrun farin
550 ghvedemel
1 brevDr. Oetker Brunkagekrydderi
Pynt
200 gmørk chokolade
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Potaske
Picture - Dr. Oetker Brunkagekrydderi
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler

Om opskriften

Brunkagemænd eller brunkagekoner er næsten obligatoriske til jul. Prøv disse lækre figurer i brunkagedej, der kan pyntes med chokolade og hakkede mandler - eller glasur og krymmel hvis du foretrækker det. 

1

Brunkagemænd

Picture - Brunkagemænd med chokolade_pack
1 ½ tsk.Dr. Oetker Potaske
½ dlkoldt vand
200 gsmør
200 gsirup
200 gbrun farin
550 ghvedemel
1 brevDr. Oetker Brunkagekrydderi

Opløs potaske i vandet. Varm smør, sirup og brun farin i en gryde over middel varme til sukkeret er opløst. Rør den opløste potaske i gryden, lad derefter massen køle af.
 
Bland hvedemel og Brunkagekrydderi og si det ned i smørblandingen. Ælt dejen godt sammen og del den i to portioner. Pak hver portion i en frysepose og tryk dem flade. Læg dem i køleskabet i ca. 2 timer, dejen skal have lov at sætte sig, men må samtidig ikke blive for hård, da den jo skal rulles ud.
 
Tænd ovnen på 180 ºC varmluft.
 
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 3 mm. Udstik kagemænd (vi brugte en udstikker med en højde på ca. 8 cm) og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.
 
Bag brunkagerne midt i ovnen i 7-9 min. Lad kagerne køle helt af.

Bagetid: 7 - 9 Minutes

2

Pynt

200 gmørk chokolade
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler

Smelt eller temperer chokoladen over vandbad. Dyp hver kage i chokoladen i forskellige vinkler, ryst overskydende chokolade af og læg kagen på bagepapir. Drys med hakkede mandler. Lad chokoladen sætte sig, evt. kort på køl. Opbevar småkagerne i en lufttæt beholder.


Tips

Du kan bruge overtrækschokolade der ikke behøver at tempereres eller se her for tips og tricks til hvordan du kan tempererer chokolade. Der er chokolade nok til ca. halvdelen af småkagerne, hvis alle skal overtrækkes, så smelt mere chokolade eller pynt resten med Dr. Oetker Pynteglasur.


Opskriften er udviklet af dygtige Isabella, der har Instagram profilen @Home.by.w.