Flag

Hjemmelavet citronflæsk

20 - 30 stk.
Nem
150 minutter
Er du også vild med vingummier? Så prøv at lave dine egne! Denne opskrift er på nemme hjemmelavet citronvingummier, der smager sødt og syrligt.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
form; 20 x 20 cm
termometer

Ingredienser

Citronflæsk
150 gvand
300 gsukker
70 gglukosesirup
2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
2 tsk.Dr. Oetker Citronsyre
2 tsk.Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
10 bladeDr. Oetker Økologisk Husblas
1 spsk.smagsneutral olie

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Citronsyre
Picture - Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Picture - Dr. Oetker Økologisk Husblas
1

Citronflæsk

Picture - Hjemmelavet Flaesk pack web
150 gvand
300 gsukker
70 gglukosesirup
2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
2 tsk.Dr. Oetker Citronsyre
2 tsk.Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
10 bladeDr. Oetker Økologisk Husblas
1 spsk.smagsneutral olie

Kom vand, sukker, glukosesirup, Naturlig Citronaroma, Citronsyre og Concentrated Yellow Color i en gryde. Tænd på middel varme og lad blandingen varme under jævnlig omrøring i 10 minutter, de sidste par minutter skal blandingen koge. Tag massen af varmen og lad det køle ned til ca. 80 °C. 

Læg husblas i blød i koldt vand imens massen køler.

Pres vandet fra husblassen og opløs den i sukkerlagen. Rør det godt sammen.

Smør en form (20 x 20 cm) med smagsneutral olie, og hæld vingummimassen deri. Sæt citronflæsket på køl i et par timer, til den har sat sig.

Skær massen i firkanter og rul dem i lidt sukker, lige inden servering (citronflæsket begynder at væske, hvis det står for længe i sukker). 


Tip

Vend citronflæsken i maizena, i stedet for sukker. På den måde tørres siderne ud, så de ikke klistre sammen.