Opløs potasken i vandet. Bring smør, sirup og sukker i kog i en gryde, rør den opløste potaske i og lad blandingen køle lidt af.
Rør hvedemel, brunkagekrydderi, revet appelsinskal og mandelmel i sukkermassen og ælt dejen godt. Del dejen op i 2-4 mindre portioner og tryk dem flade. Pak portionerne i lukkede fryseposer og læg dem i køleskabet i mindst 12 timer, men gerne 24 timer.
Poserne kan evt. ligges i fryseren og tages op når lysten til friske brunkager melder sig. Dejen kan holde sig på frys i 3 måneder.
Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.
Rul dejen ud i ca. 3 mm tykkelse på et meldrysset bord. Udstik figurer og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag småkagerne midt i ovnen i 8-10 min.
Bagetid: 8 - 10 Minutes
Afkøl småkagerne på en bagerist og pynt dem med dekorationsglasur og krymmel.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Forb. :830 minutterMiddelsvær120 - 150 stk.