
Brunkager til udstikning
Se produkter
Opløs potasken i vandet. Bring smør, sirup og sukker i kog i en gryde, rør den opløste potaske i og lad blandingen køle lidt af.
Rør hvedemel, brunkagekrydderi, revet appelsinskal og mandelmel i sukkermassen og ælt dejen godt. Del dejen op i 2-4 mindre portioner og tryk dem flade. Pak portionerne i lukkede fryseposer og læg dem i køleskabet i mindst 12 timer, men gerne 24 timer.
Poserne kan evt. ligges i fryseren og tages op når lysten til friske brunkager melder sig. Dejen kan holde sig på frys i 3 måneder.
Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.
Rul dejen ud i ca. 3 mm tykkelse på et meldrysset bord. Udstik figurer og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag småkagerne midt i ovnen i 8-10 min.
Bagetid: 8 - 10 minutter
Afkøl småkagerne på en bagerist og pynt dem med dekorationsglasur og krymmel.
Relaterede opskrifter

Kransekagekonfekt

Nemme og sprøjtbare Vaniljekranse

Flødeboller med varme krydderier | Liv Martine

Forårsmakroner med citronganache

Brunkagemænd med chokolade

Sprøde luksus Brunkager

Brownie ispinde

Bryllupsflødeboller - to slags | Bag live med Liv
