Flag

Cupcakes med pistacie og saltkaramel | Liv Martine

16 - 18 stk.
Nem
80 minutter
Livs opskrift på cupcakes med pistacie og saltkaramel. Klik for at se filmen her eller på Kagerullens YouTube-kanal.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
muffinforme
sprøjteposer

Ingredienser

Pistacie-lime kagedej
100 gusaltede pistacienødder
175 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
100 gsmør stuetemperatur
3æg str. M/L stuetemperatur
200 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
½ tsk.salt
2 dlmælk
saft og revet skal fra 1 ubehandlet lime
1 spsk.Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
Fyld af saltkaramel
1 tubeDr. Oetker Toffee Dessertsauce
about ½ - 1 tsk.flagesalt
Frosting og pynt
150 gsmør stuetempereret
300 gflormelis
150 gflødeost
revet skal fra 1 ubehandlet lime
1 tsk.Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
1 tsk.Dr. Oetker Rød Konditorfarve
1 tsk.Dr. Oetker Gul Konditorfarve
Dr. Oetker Neon krymmel

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
Picture - Dr. Oetker Toffee Dessertsauce
Picture - Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
Picture - Dr. Oetker Rød Konditorfarve
Picture - Dr. Oetker Gul Konditorfarve
Picture - Dr. Oetker Neon krymmel
1

Pistacie-lime kagedej

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

2
100 gusaltede pistacienødder
175 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
100 gsmør stuetemperatur
3æg str. M/L stuetemperatur
200 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
½ tsk.salt
2 dlmælk
saft og revet skal fra 1 ubehandlet lime
1 spsk.Dr. Oetker Grøn Konditorfarve

Hak pistacienødderne fint. Pisk sukker, vaniljeekstrakt og smør sammen til en luftig masse. Pisk herefter et æg i ad gangen. Husk at piske mellem hvert æg så massen ikke skiller. Sigt mel og bagepulver i dejen. Tilsæt salt og rør godt rundt. Vend pistacienødder i dejen med en dejskraber. Tilsæt til sidst mælk, skal og saft fra lime og grøn konditorfarve og vend det i dejen.


Fordel dejen i muffinformene. Bag dem i ovnen i 20-25 minutter. Tag kagerne ud af ovnen af lad dem køle en smule af på en bagerist.

Bagetid: 20 - 25 Minutes

3

Fyld af saltkaramel

1 tubeDr. Oetker Toffee Dessertsauce
½ - 1 tsk.flagesalt

Tøm Toffee Dessertsauce i en lille skål, tilsæt flagesalt og rør det godt rundt. Fyld herefter sprøjteposten med karamellen. Fyld kagerne med saltkaramel mens de stadig er lune. Stik tuden af sprøjteposen halvvejs ned i kagen og tryk saltkaramel ud i en lille fordybning - fortsæt herefter med samme fremgangsmåde i resten af kagerne. Lad derefter kagerne køle helt af.

4

Frosting og pynt

150 gsmør stuetempereret
300 gflormelis
150 gflødeost
revet skal fra 1 ubehandlet lime

Pisk smørret luftigt i ca. 10 minutter. Tilsæt flormelis lidt ad gangen mens du pisker, og pisk indtil massen bliver hvid. Tilsæt flødeosten og limeskal og pisk det kort sammen.


Fordel frostingen i 3 skåle. Bland den ene skål med grøn, den anden skål med rød og den tredje skål med gul konditorfarve. Kom hver farve i separate sprøjteposer uden tylle. Saml derefter alle tre sprøjteposer i én stor sprøjtepose med den ønskede tylle. Sprøjt frostingen ud på dine cupcakes og få et flot regnbue-farvespil. Pynt evt. kagerne med Neon Mix eller andet farverigt krymmel.


Tips og tricks

Læs flere tips til flot farvespil og lækker frosting her.