Flag

Finskbrød

about 50 stk.
Nem
65 minutter
Finskbrød er en klassisk julesmåkage. Perlesukker og hakkede mandler på toppen gør finskbrød til en småkage som alle kan lide!
Småkager hører sig julen til og finskbrød er en af klassikerne. Den sprøde småkage har en dejlig smag af mandler og vanilje og et lækkert knas af perlesukker og hakkede mandler. Perfekt tilføjelse til årets julebag.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Finskbrødsdej
300 ghvedemel
100 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
200 gkoldt smør i tern
2 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
Pensling og pynt
1æggehvide
perlesukker til drys
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
Picture - Dr. Oetker Mandelaroma
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
1

Finskbrødsdej

300 ghvedemel
100 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
200 gkoldt smør i tern
2 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma

Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og hakkede mandler. Smulder smørret i, tilsæt derefter mandelaroma og saml hurtigt dejen.

Kom dejen på køl i ½-1 time.

2

Pynt og afbagning

1æggehvide
perlesukker til drys
Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

Tænd ovnen på 175 °C traditionel varme


Rul dejen ud i fingertykke pølser (diameter ca. 1,5 cm) og læg dem tæt sammen. Pensl med let sammenpisket æggehvide og drys med hakkede mandler og perlesukker.

Skær pølserne i mindre stykker på 4-5 cm og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. 


Bag småkagerne midt i ovnen i 12-14 minutter, til de er let gyldne. Lad småkagerne køle af og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Bagetid: 12 - 14 Minutes