Flag

Hybenmarmelade med vanilje og citron

1500 - 2000 ml
Middelsvær
50 minutter
Gå ud og pluk hyben når de er modne slut på sommeren og lav denne lækre marmelade, smagt til med vanilje og citron.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Hybenmarmelade
1ubehandlet citron lille
750 grensede hybenskaller uden frø
8 dlvand
550 gsukker
2 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 - 3myntekviste (kan undlades)
1 brevDr. Oetker Geleringspulver til marmelade, 1½ kg frugt
50 gsukker

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade, 1½ kg frugt
1

Hybenmarmelade

1ubehandlet citron lille
750 grensede hybenskaller uden frø
8 dlvand
550 gsukker
2 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 - 3myntekviste (kan undlades)
1 brevDr. Oetker Geleringspulver til marmelade, 1½ kg frugt
50 gsukker

Skær citronen i meget tynde skiver og dernæst i kvarte. Hak hybenskallerne groft. Bring langsomt citron, hyben, vand, 550 g sukker og vaniljesukker i kog, og lad det simre under låg i ca. 20 minutter til hybenskallerne er møre. Lad myntekvistene koge med de sidste 5 minutter, mynten kan dog også undlades.



Rør Geleringspulver til marmelade sammen med 50 g sukker. Tag gryden af varmen, og rør det i marmeladen. Rør godt, så der undgås klumper. Kom gryden tilbage på varmen og kog marmeladen op under omrøring i 1-2 minutter. 


Tag en skefuld af den varme marmelade, og kom den på en kold tallerken fra fryseren og lad det køle lidt af. Hvis der kan trækkes en streg gennem marmeladen, uden at det løber sammen, er konsistensen tilpas og marmeladen kan hældes på rengjorte, skoldede glas. 




Er konsistensen ikke passende, skal der bruges mere geleringspulver, hvor processen gentages med at røre geleringspulver og sukker i marmeladen, og bagefter forsigtigt give den et kort opkog.


Afkøl marmeladen, og opbevar den i køleskabet.


Tips

For at forlænge holdbarheden på marmeladen er det en god idé at dyppe glas og låg i kogene vand inden marmeladen kommes i glasset. Alternativt kan man komme lidt alkohol (fx vodka) i glasset, komme låg på og ryste glasset, alkoholen hældes derefter ud inden marmeladen kommes i.


Find tips og tricks til din syltning på vores temaside Sylt med Oetker.