Flag

Hurtig dessertpizza med æble og kanel

9 stk.
Nem
60 minutter
Har du prøvet dessertpizza? Denne version er perfekt til efteråret med en dejlig smag af æble og kanel og en lækker creme med mascarpone og vanilje.
Dejen til dessertpizzaen er lavet med Pizzagær, som gør at dejen ikke behøver at hæve, så du kan hurtigt lave denne lidt anderledes efterårs dessert.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
standmixer
kagerulle

Ingredienser

Sød pizzadej uden hævning
425 ghvedemel (gerne med proteinindhold på mindst 12 g pr. 100 g)
1 poseDr. Oetker Pizzagær
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 spsk.sukker
3 spsk.smagsneutral olie
2 ½ dllunkent vand
Fyld
250 gmascarpone
3 spsk.flormelis
1 ½ tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
5 - 6æbler
1 - 2 spsk.kanelsukker
Dr. Oetker Hakkede Mandler
Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Pizzagær
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler
Picture - Dr. Oetker Toffee Dessertsauce
1

Sød pizzadej uden hævning

425 ghvedemel (gerne med proteinindhold på mindst 12 g pr. 100 g)
1 poseDr. Oetker Pizzagær
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 spsk.sukker
3 spsk.smagsneutral olie
2 ½ dllunkent vand

Tænd ovnen på 260 °C traditionel varme. Kom en bageplade ind i ovnen og lad den varme op sammen med ovnen. 

Bland alle de tørre ingredienser til dejen i en skål. Tilsæt olie og vand. Ælt dejen i ca. 12 minutter i en standmixer, til den er blød og smidig. Den lange æltetid er vigtig for at aktivere glutnet i melet, hvilket påvirker dejens struktur. Det er helt klart nemmest at ælte dejen på en standmixer, når den skal æltes i så lang tid. Alternativt så kan man prøve at ælte dejen med en kombination af en håndmixer med dejkroge og håndkraft. 

Lad dejen hvile i skålen i 5-10 minutter. Så trækker den sig ikke sammen, når den rulles ud. Imens dejen hviler forberedes fyldet.

2

Fyld

250 gmascarpone
3 spsk.flormelis
1 ½ tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
5 - 6æbler

Rør mascarpone med flormelis og vaniljepasta. Skær æblerne i tynde både.

3

Samling og afbagning

1 - 2 spsk.kanelsukker
Dr. Oetker Hakkede Mandler
Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Del dejen i 9 portioner, tril dem til boller og rul dem ud en ad gangen på et meldrysset bord, til en diameter på ca. 15 cm. Fordel de 9 bunde på bagepapir, 3 bunde på hvert stykke bagepapir. Smør mascarponecreme på pizzabundene, fordel æblebåde over og drys med kanelsukker og hakkede mandler.

Træk et bagepapir med pizzabunde over på den varme bageplade. 

Bag dessertpizzaerne i 7-8 minutter i nederste tredjedel af ovnen, en plade af gangen.

Pynt hver pizza med Toffee Dessertsauce og server straks, evt. med vanilleis, flødeskum eller creme fraiche til.

Bagetid: 7 - 8 Minutes


Tip

Hvis dessertpizzaerne skal fryses ned til senere brug, så nøjes med at bage dem i ca. 5 minutter og varm dem så op igen kort inden servering.