Bland smør, sukker og salt sammen. Sigt mel og kakaopulver i blandingen, og ælt dejen sammen. Tryk dejen flad og pak den ind i husholdningsfilm og kom den i køleskabet i mindst 1 time.
Tænd ovnen på 180 °C traditionel ovn.
Drys bordpladen med mel og rul dejen ud til en tykkelse på ca. 5 mm. Udstik kagemænd og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Placér en mandel på brystet af hver kagemand og fold forsigtigt en af armene ind over mandlen, så det ligner at kagemanden holder mandlen. Småkagedejen skal være relativt blød, når armen foldes ind over mandlen, hvis den er for kold og stiv så risikere armen at knække.
Bag småkagerne i midten af ovnen i ca. 12 minutter. Lad dem afkøle på en rist.
Bagetid: about 12 Minutes
Bland flormelis og citronsaft sammen i en skål til glasuren er glat, juster evt. mængden af citronsaft, glasuren skal være forholdsvis tyk, så den ikke flyder for meget ud. Kom glasuren i en sprøjtepose, og klip et lille hul (ca. ø 2 mm).
Pynt kagemændene efter ønske med ansigter og mønstre og drys med Christmas Party krymmel. Lad glasuren tørre.
Hvis dejen er lidt blød og det er svært at flytte kagemændende over på bagepapiret, så prøv at udrulle dejen imellem to stykker bagepapir. Kom bagepapir med dej over på bagepladen og udstik kagemænd med lidt mellemrum direkte på bagepapiret. Fjern overskydende dej, men lad kagerne blive på bagepapiret, fortsæt derefter den resterende fremgangsmåde for opskriften.
Opbevar småkagerne tørt og køligt i en lufttæt dåse.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours