Flag

Juleskum med chokolade

about 48 stk.
Middelsvær
60 minutter
Juleskum med chokolade er en skøn lille julehapser med mandler, cocktailbær og appelsinskal - hele herligheden er overtrukket med chokolade.
Juleskum med chokolade er en skøn lille snack, som er nem at tilberede og smager dejligt af julens varme, klassiske smage. Juleskummet er en herlig blanding af mandler, korender, cocktailbær og appelsinskal, som efterfølgende er dyppet i tempereret chokolade. De fine juleskum er hyggelige at tilb...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
termometer
form

Ingredienser

Juleskum
8 bladeDr. Oetker Husblas
2 poserDr. Oetker Smuttede Mandler
75 mlvand
1 brevDr. Oetker Perfect Meringues
1 bakkeDr. Oetker Blandede Cocktailbær
50 gDr. Oetker Korender
50 gDr. Oetker Appelsinskal
Chokoladeovertræk
300 gmørk overtrækschokolade
50 gDr. Oetker Kakaosmør

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Smuttede Mandler
Picture - Dr. Oetker Perfect Meringues
Picture - Dr. Oetker Blandede Cocktailbær
Picture - Dr. Oetker Korender
Picture - Dr. Oetker Appelsinskal
Picture - Dr. Oetker Kakaosmør
1

Juleskum

2 poserDr. Oetker Smuttede Mandler
8 bladeDr. Oetker Husblas
1 brevDr. Oetker Perfect Meringues
75 mlvand
1 bakkeDr. Oetker Blandede Cocktailbær
50 gDr. Oetker Korender
50 gDr. Oetker Appelsinskal

Rist mandlerne gyldne og afkøl.

Læg husblas i blød i koldt vand og smelt den dernæst over vandbad.
Bland indholdet af en pose Perfect Meringues med 75 ml vand. Pisk med en håndmixer, først på lav hastighed, herefter på høj hastighed i 3 minutter. Når den er luftig og stiv, tilsættes smeltet husblas under konstant piskning. Bland straks med mandler, cocktailbær, korender og appelsin.

Kom hurtigt blandingen i en form beklædt med bagepapir (ca. 20x25 cm) og glat overfladen. Dæk formen med film helt ned til massen. Sæt den køligt og tørt til næste dag.

2

Chokoladeovertræk

300 gmørk overtrækschokolade
50 gDr. Oetker Kakaosmør

Hak chokoladen fint og smelt halvdelen over et vandbad sammen med kakaosmør til det får en temperatur på 48-50 °C. Tag skålen af varmen og hæld halvdelen af resten af den hakkede chokolade i lidt af gangen. Rør til den er helt smeltet og blank, kom resten af den hakkede chokolade i lidt af gangen, men hold hele tiden øje med temperaturen, som ikke må komme over 34 °C (den optimale temperatur er 32 °C) og chokoladen er klar til brug. 

3

Pynt

Skær juleskummet i små firkanter med en skarp kniv, ca. 3x3 cm.
Lad dem gerne tørre en anelse inden de overtrækkes.
 
Dyp dem i den tempererede chokolade og læg dem på et stykke bagepapir, til chokoladen er stivnet. Stil dem evt. i et koldt rum (stiller du dem i køleskab, kan chokolade få en grå overflade pga. fugten).