Bland indholdet af et brev Geleringspulver til marmelade med mindre sukker med 3 spsk. af sukkeret.
Kom bær i en gryde sammen med resten af sukkeret. Kog blandingen op og kog den derefter uden låg i ca. 8 minutter. Skum løbende urenheder af. Blend marmeladen med en stavblender til den er helt jævn. Tilsæt Vanilla Paste og Brunkagekrydderi.
Tag gryden af varmen og drys geleringssukkeret i under omrøring. Kom gryden tilbage på varmen og kog marmeladen op under fortsat omrøring i ½-1 minut. Kom marmeladen på rene og skolede glas.
For at forlænge holdbarheden på marmeladen er det en god idé at skolde glas og låg i kogende vand, inden marmeladen hældes på. Alternativt kan du komme lidt alkohol (fx. vodka) i glasset, sætte låg på og ryste glasset. Hæld alkohol ud og kom marmeladen i.
Se flere opskrifter og få flere tips til din syltning på vores sylte temaside.
Relaterede opskrifter