Flag

Ovnbagte norske citron klejner

about 25 stk.
Middelsvær
185 minutter
Den klassiske norske klejne lavet på gær og med citronglasur, men denne version er bagt i ovnen. Så den er nem at have med at gøre for alle.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
standmixer eller håndmixer
kagerulle
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm

Ingredienser

Klejner med kardemomme og citronsmag
1 ½ dlsødmælk lunes
25 ggær
70 gsukker
2æg str. M/L
75 gDr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting resten af posen bruges til glasuren
500 ghvedemel
2 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 tsk.kardemomme
1 tsk.Dr. Oetker Hjortetaksalt
50 gblødt smør
about 2 spsk.smagsneutral olie
100 gpalmin smeltes
Citronglasur
155 gDr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
about 5 spsk.kogende vand

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting resten af posen bruges til glasuren
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Hjortetaksalt
Picture - Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting

Note om opskriften

Til denne opskrift skal du bruge en pose Juicy Lemon Icing & Frosting, noget af posen skal bruges i dejen og resten bruges til glasuren på toppen af klejnerne.

1

Klejner med kardemomme og citronsmag

Picture - Ovnbagte norske citron klejner proces web
1 ½ dlsødmælk lunes
25 ggær
70 gsukker
2æg str. M/L
75 gDr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting resten af posen bruges til glasuren
500 ghvedemel
2 tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 tsk.kardemomme
1 tsk.Dr. Oetker Hjortetaksalt
50 gblødt smør
2 spsk.smagsneutral olie
100 gpalmin smeltes

Varm mælken til den er lillefingervarm og opløs gær heri. Rør sukker og æg i.

Bland i en anden skål 75 g Juicy Lemon Icing & Frosting (resten gemmes til glasur), hvedemel, vaniljesukker, kardemomme og Hjortetaksalt. Kom melblandingen over i gærblandingen og ælt det godt sammen i et par minutter. Brug enten en røremaskine eller en håndmixer med dejkroge. Tilsæt smør og ælt dejen i ca. 6 minutter. Dejen vil være ret klistret, brug gerne en dejspartel til at få dejen ud af skålen.

Kom olie på hænderne og bordet. Form dejen til en kugle, smør den godt ind i olie, så den er helt dækket. Rul dejen ud til en tykkelse på 5 mm, brug evt. lidt ekstra olie for at dejen ikke klistre til bordpladen. Skær dejen ud i stykker på 5 x 10 cm og skær et snit på 6-7 cm ned i midten af hvert stykke. Fold klejnerne igennem snittet og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve et lunt sted i 30 minutter.

Tænd ovnen på 190 ºC varmluft.


Smelt palminen og pensel klejnerne med det inden de kommes i ovnen.


Bag klejnerne i 5 minutter. Pensel igen med palmin og bag dem i yderligere 5-8 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

Bagetid: 10 - 13 Minutes

2

Citronglasur

Picture - Ovnbagte norske citron klejner pack2 web
155 gDr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
5 spsk.kogende vand

Bland Juicy Lemon Icing & Frosting med kogende vand, og brug en ske til at stænke glasuren over klejnerne.


Tip

De norske klejner er bedst nybagte, men er også gode dagen efter, men vent gerne med at komme glasuren på. Du kan også prøve at fryse dem ned og komme dem kort i ovnen igen. Vent med at komme glasuren på til efter de er afkølet fra at have været lunet i ovnen.