Flag

Regnbue småkager

about 16 stk.
Nem
180 minutter
Festlige småkager i alle regnbuens farver. Småkagerne med farvet fondant er både lækre og nemme at bage - så hop med på rainbow trenden!
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
kagerulle
rund udstikker; ø 9 cm
pensel

Ingredienser

Vaniljesmåkager
115 gblødt smør
65 gsukker
1 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
200 ghvedemel
1 - 2 tsk.mælk
Regnbue fondant pynt
1 pakkeDr. Oetker Hvid fondant (250 g)
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
flydende honning til pensling

Se produkter

Picture - Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
Picture - Dr. Oetker Hvid fondant (250 g)
Picture - Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
1

Vaniljesmåkager

115 gblødt smør
65 gsukker
1 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
200 ghvedemel
1 tsk.mælk

Pisk smør, vaniljeekstrakt og sukker sammen til det er lyst og luftigt. Tilsæt mel og pisk dejen sammen til en småkagedej. Hvis dejen er for tør, så tilsæt 1-2 tsk. mælk til dejen har samlet sig.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, til en tykkelse på ca. ½ cm. Udstik cirkler med en rund udstikker (ø 9 cm). Skær derefter hver cirkel over på midten, så der bliver to halv-cirkler. Kom småkagerne over på en bageplade med bagepapir, sørg for at der er lidt plads imellem småkagerne. 


Kom pladen i køleskabet i ca. 30 minutter, dette gør at småkagerne lettere holder formen, når de bliver bagt. 


Tænd ovnen på 180 °C almindelig varme eller 160 °C varmluft. 


Bag småkagerne i den forvarmede ovn, midt i ovnen, i ca. 15 minutter, til de er let gyldne. Tag småkagerne ud af ovnen og lad dem køle af på bagepladen i ca. 10 minutter, kom dem derefter over på en rist og lad dem køle helt af.

Bagetid: 15 Minutes

2

Farvet fondant

1 pakkeDr. Oetker Hvid fondant
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
flydende honning til pensling

Farv fondanten imens småkagedejen hviler i køleskabet.

Del fondanten i 6 lige store stykker. Kom husholdningsfilm omkring den fondant der ikke arbejdes med, så det ikke tørrer ud. 


Drys et bord med flormelis, tag et stykke fondant og ælt det blødt og smidigt. Lav en fordybning i fondanten, og kom lidt Concentrated Pink Colour i, ælt farven godt ind og tilsæt mere indtil den ønskede farve opnås. Gentag processen med den resterende fondant og de andre Concentrated Colours, men lad én portion fondant være hvid. Husk at komme husholdningsfilm om fondanten indtil den skal bruges.

3

Samling af regnbue småkagerne

Picture - Rainbow Biscuits

Pynt småkagerne når de er helt kolde. Tag et lille stykke af alle de farvede fondantkugler og rul dem til tynde pølser. 


Pensl en småkage med honning på den ene side. Tag først den lyserøde fondant-pølse og læg den øverste i en bue på småkagen, kom derefter den orange under, så den gule, grønne og til sidst et lille stykke af den blå. Pres forsigtigt fondanten fast på småkagen. Gentag processen, indtil alle småkager er dækket af fondant regnbuer.

Tag den hvide fondant og rul små kugler og sæt dem fast med lidt honning på enderne af regnbuerne, så det ligner skyer.