Surdej

Bag det dejligste bagværk med surdej!

Surdej og surdejsbrød er blevet mere og mere populært og det forstår vi godt. Surdej giver et godt brød med en lækker smag, en sprød skorpe og flotte luftbobler og et brød der holder sig saftigt og friskt længe.

Hvis du vil prøve at give dig i kast med surdejsbagningen, så find de mange opskrifter her på siden og bliv inspireret til at skabe dine egne mesterværker. 

Dr. Oetker Surdej

Går du og drømmer om lækkert hjemmebagt surdejsbrød, men har ikke tiden eller overskuddet til at fodre en surdej dagligt? Så har vi nu den perfekte løsning til dig!

Med Dr. Oetker Surdej kan du nemt og hurtigt bage lækre surdejsboller og brød, helt uden besværet med at starte en surdej op.

En pose Dr. Oetker Surdej består af både tørret surdej og tørgær, på den måde hjælper gæren med at sætte fut i surdejen og få brødet til at hæve på rekordfart. Dr. Oetker surdej får ikke brødet til at smage specielt surt, men bidrager med surdejens andre egenskaber, så du nemt kan lave lækkert og saftigt surdejsbrød. Fordi Dr. Oetker Surdej ikke får brødet til at smage så surt er det også perfekt at bruge, hvis du vil bage sødt surdejsbrød, fx brunsviger eller kanelgifler.

1 pose Surdej passer til ca. 500 g mel og tilsættes sammen med melet.

Køb hos forhandlere:

Opskrifter med surdej

Nemt bagværk

Hent vores hæfte med nemme bageopskrifter og hav altid dine yndlingsopskrifter gemt

Se mere her

Klassisk traditionel surdej

Sådan laver du hjemmelavet surdej

En klassisk surdej er ikke svær at starte op for den består kun af to ingredienser – mel, vand og mikroorganismer fra luften. Det svære ved en surdej er tålmodighed og at holde den i live og klar til bagning. Det tager ca. 6 dage fra du starter en surdej op til den er klar til at blive bagt med. I mellemtiden skal du huske at røre i den og fodre den (tilsætte frisk vand og mel) næsten hver dag, på den måde får mælkesyrebakterierne i surdejen de bedste betingelser til at formere sig. Hver gang surdejen fodres, kasseres den overskydende dej, som enten går til spilde eller som du kan finde en anden opskrift at bruge det i.  Når surdejen er klar til brug har den hævet op og er fyldt med bobler. Har du ikke tid, lyst eller overskud til at lave din egen surdej eller gerne vil undgå madspild, kan du prøve at bruge Dr. Oetker Surdej i stedet, find opskrifter her på siden.

Vil du vide mere? Udforsk vores andre temasider

Temaside
Pizzagær

Læs mere om Dr. Oetker Pizzagær, der er din nemme løsning til hurtig aftensmad.

Klik her
Temaside
Hævemidler

Læs mere om de forskellige typer hævemidler, og hvordan de bruges i bagværk

Klik her
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også eksplicit en mulig dataoverførsel til USA i henhold til art. 49 GDPR. Se venligst vores privatlivspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde mere information om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA. Du kan til enhver tid ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: