#BagLiveMedOetker | Hjemmelavet Slik

(0)
5 4 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Elsker du også slik? Så prøv at lave det selv! Her finder du både opskriften på lakridskarameller og på jordbærvingummi lavet på jordbærsaft.

70 - 85 stk.

nem 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften #BagLiveMedOetker | Hjemmelavet Slik

Redskaber:

sukkertermometer
firkantet beholder (20x20 cm)
si
sprøjtepose
halvkugle silikoneform (ø 30mm)

Lakridskarameller med saltlakrids-drys:

1 pose Dr. Oetker Salty Liquorice
1 dl vand
25 g smør
100 g sukker
1 dl piskefløde
100 g Dr. Oetker Flydende Glukose
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Black Colour

Saft til jordbærvingummi:

200 g frosne jordbær
1 spsk. vand
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
2 økologiske limes (skal og saft)

Jordbærvingummi:

10 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
200 g sukker
20 g kartoffelmel
60 g Dr. Oetker Flydende Glukose
½ tsk. Dr. Oetker Citronsyre
1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Red Colour
ca. 1 spsk. smagsneutral olie

Surt sukker:

150 g sukker
½ tsk. Dr. Oetker Citronsyre

Evt. hjemmelavet slikform:

400 - 600 g majsstivelse fx Maizena

Tilberedning

Tilberedning

#BagLiveMedOetker & Martin Wiese

Opskriften blev bagt af Martin Wiese. Du kan finde live udsendelsen på Facebook her: #BagLiveMedOetker | Hjemmelavet Slik


Du kan købe alle de benyttede Dr. Oetker produkter fra opskriften, som et samlet bagekit på Bagetid.dk ved at klikke her. Du finder en liste over alle de øvrige forhandlere af produkterne i bunden af opskriften.

1

Lakridskarameller med saltlakridsdrys

I denne opskrift på lakridskarameller har vi valgt at bruge vores lækre is-drys med smag af saltlakrids - Dr. Oetker Salty Liquorice, både til at give smag til selve karamellen, og som sprødt knas på toppen.

Start med at læse hele opskriften igennem, og gør et glas med isvand og formen klar inden du går igang.

Tag ca. 1/4 dl Salty Liquorice krymmel fra til pynt og kom alle øvrige ingredienser i en tykbundet gryde. Kog massen op og rør rundt undervejs. Karamelmassen skal nå en temperatur på 120-125 ºC.

Test om karamellen er færdig ved at komme lidt på en ske, og dyp den efterfølgende i et glas med iskoldt vand. Hvis karamellen opløses, er den ikke færdig, men hvis den samler sig, bliver fast og kan trilles til en kugle, er den klar. Dette kan gøres flere gange undervejs, så lakridskaramellen med sikkerhed får den helt rigtige, seje konsistens.
 
Når karamelmassen er færdig, hældes den i en firkantet form beklædt med bagepapir (20×20 cm). Drys straks det resterende lakridskrymmel hen over karamellen.

Lad lakridskaramellen sætte sig på køl i en times tid. Tag lakridskaramellen ud af formen og fjern bagepapiret. Skær karamellen ud i mundrette stykker, og pak hver karamel ind i et lille stykke bagepapir.

2

Hjemmelavet vingummi på flere måder

Nedenfor har vi lavet en god basisopskrift på hjemmelavet vingummi. 

Opskriften kan både bruges til at lave støbt vingummi, med eller uden surt sukker på, samt de populære røde ruller af sure bånd. Til sidst tipper vi også til hvordan du laver din helt egen form til vingummi.

Saft til jordbærvingummi

Kom jordbær, vand, vaniljepasta og limesaft og -skal i en gryde, og lad det koge, til jordbærrene er møre. Dræn bærrene i sien så saften løber fra. Nu er saften klar til at blive brugt i jordbærvingummierne.

Jordbærvingummi støbt i form

Læg husblas i blød i koldt vand, et blad af gangen så hele bladet omsluttes af vand.

Kom sukker og kartoffelmel op i en gryde og bland det godt sammen. Tilsæt jordbærsaft, flydende glukose, citronsyre og Concentrated Red Colour, kog det op, og lad det derefter simre i et par minutter. Tag massen af varmen, og lad det køle ned til 60-65 ºC. Vrid husblassen fri for vand, og kom den ned i den varme masse. Rør det godt sammen til alt husblassen er opløst.
 
Smør silikoneformen med lidt smagsneutral olie, så vingummierne er nemmere at få ud. Brug en sprøjtepose eller ske til at fordele vingummimassen i formene. Sæt vingummierne på køl i et par timer eller til dagen efter. 

Hvis du vil lave sure bånd istedet så se fremgangsmåde i næste afsnit.
 
Når vingummierne har sat sig, tages de forsigtigt ud af formene. Vend dem evt. i surt sukker lige inden servering (se længere nede i opskriften for hvordan surt sukker laves).
 
Opbevares i en lufttæt beholder på køl eller ved stuetemperatur.

Jordbærvingummi som sure jordbærbånd

Er du vild med sure bånd? Så kan du i stedet lave dine jordbær vingummier som disse lækre sure jordbærbånd. 

Beklæd en bageplade med et stykke bagepapir. Smør bagepapiret med smagsneutral olie. Fordel vingummimassen jævnt på bagepapiret, og lad det køle af ved stuetemperatur i mindst et døgn. Massen skal føles helt tør.

Skær eller klip jordbærvingummien i passende strimler, og vend dem derefter i surt sukker (se fremgangsmåde nedenunder).

Er der høj luftfugtighed, bør slik med surt sukker opbevares i en lufttæt beholder, ved stuetemperatur, så det ikke smelter

Surt sukker til "surt slik"

Elsker du også surt slik? Surt slik er lavet ved at vende de hjemmelavede vingummier i en blanding af 150 g sukker og ½ tsk (2-3 gram) Dr. Oetker Citronsyre lige inden servering.  

Tip: Lav en hjemmelavet slikform

Har du ikke en silikoneform der er egnet til at støbe vingummi i, kan du lave din egen form. 

Kom majsstivelse (maizena) i en firkantet form, men hold 2 spsk. tilbage. Brug den form/dims du vil lave afstøbninger af med dine vingummier. Det kan være et lille stykke legetøj eller fx. en legoklods. Du kan også bruge enden af en grydeske eller lignende til at lave små fordybninger i majsstivelsen, som vingummierne kan være i. 

Hæld nu vingummimassen ned i de små fordybninger med en ske eller en sprøjtepose. Si resten af majsstivelsen henover, så de er helt tildækket. Lad jordbærvingummierne sætte sig i 2-3 timer ved stuetemperatur eller på køl i 1 time.
 
Når vingummierne er faste, tages de op af majsstivelsen. Kom dem i en si, så majsstivelsen sigtes fra. Brug evt. fingrene til at fjerne overskydende majsstivelse.

Indkøbshjælp

Du kan købe alle de benyttede Dr. Oetker produkter fra opskriften, som et samlet bagekit på Bagetid.dk ved at klikke her eller se indkøbshjælpen herunder. 

Dr. Oetker Salty Liquorice kan findes på display i Meny, Spar og Løvbjerg samt online på Kagerogsager.dkBagetid.dk og Abashop.dk

Dr. Oetker Flydende Glukose kan købes online på Bagetid.dkAbashop.dk og Kagerogsager.dk

Dr. Oetker Concentrated Black Colour kan købes i Meny og Løvbjerg samt online på Bagetid.dk, nemlig.com og Abashop.dk

Dr. Oetker Vanilla Paste kan købes i Meny, Spar og Løvbjerg samt online på Bagetid.dk, nemlig.com, Kagerogsager.dk og Abashop.dk

Dr. Oetker Økologisk Husblas kan købes i Meny, Spar og Løvbjerg samt online på Bagetid.dk, nemlig.com og Abashop.dk

Dr. Oetker Citronsyre kan købes i Meny, Spar, Løvbjerg og ABC Lavpris samt online på Abashop.dk og Bagetid.dk

Dr. Oetker Concentrated Red Colour kan købes i Meny, Spar og Løvbjerg samt online på nemlig.com, Abashop.dk og Bagetid.dk

Redskaber der vil blive brugt i liveudsendelsen kan alle købes hos Bagetid.dk:

Sukkertermometer kan købes hos Bagetid.dk
Firkantet beholder (20x20 cm) kan købes hos Bagetid.dk
Si kan købes hos Bagetid.dk
Dr. Oetker engangssprøjteposer kan købes hos Bagetid.dk
Halvkugle silikoneform (ø 30mm) kan købes hos Bagetid.dk

Næringsindhold til opskriften #BagLiveMedOetker | Hjemmelavet Slik

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 289 kJ
69 kcal
1310 kJ
313 kcal
Fedt 1.00 g 4.53 g
Kulhydrat 14.44 g 65.63 g
Protein 0.27 g 1.21 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: