Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

#BagLiveMedOetker | Krydderkage med julemotiv

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hvis du er glad for at male og tegne, hvorfor så ikke male på en kage? Med enkle julemotiver bliver denne lækre krydderkage både personlig og julehyggelig.

14 - 16 portioner

for let øvede 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften #BagLiveMedOetker | Krydderkage med julemotiv

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 26 cm
2 - 3 pensler

Krydderkage med julekrydderier:

2 - 3 spsk. rom
1 pose Dr. Oetker Korender
250 g blødt smør
250 g hvidt sukker
4 æg str. M/L
300 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
4 tsk. Dr. Oetker Brunt Bagepulver
1 tsk. Dr. Oetker Brunkagekrydderi
½ tsk. fint salt
1 dl sødmælk

Syrlig smørcreme:

200 g blødt smør
1 pose Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting

Fondant maleri:

400 g Dr. Oetker Hvid fondant
2 tsk. majsstivelse
Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Gold Glitter Spray
Dr. Oetker Mandelaroma

Tilberedning

Tilberedning

#BagLiveMedOetker & Annemette Voss Fridthjof

Næste Bag live med Dr. Oetker er søndag den 8. november kl. 13.00, hvor Annemette Voss bager en lækker krydderkage og maler julemotiver på fondantlåg, live med os på Kagerullens Facebook side. Teknikken med at male med pastafarve brugte Annemette allerede tilbage i 2013, hvor hun vandt Den Store Bagedyst på DR. Nu er Annemette klar til at lære os alle sine bedste vindertricks.

Du kan købe alle de benyttede Dr. Oetker produkter fra opskriften, som et samlet bagekit på Bagetid.dk ved at klikke her. Du finder en liste over alle de øvrige forhandlere af produkterne i bunden af opskriften.

1

Krydderkage med julekrydderier

Tænd ovnen på 170 grader varmluft. 

Start med at hakke korenderne groft og ligge dem i blød i lidt god rom. Dette kan med fordel gøres et par timer i forvejen.

Pisk smør, sukker og vaniljepasta længe i en skål til en luftig og lys cremet masse. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Bland mel, vaniljesukker, krydderier og bagepulver og sigt det ned i dejen. Tilsæt også salt, mælk og de udblødte korender. Rør dejen sammen. Beklæd springformen med bagepapir. Fordel dejen i formen.
 
Bag kagen i den varme ovn i 35-40 minutter. Lad kagen køle af i formen i få minutter, hvorefter den kan befries fra formen og placeres på en bagerist, hvor den køler helt af. Sæt eventuelt kagen på køl, hvis det skal gå hurtigt.

2

Syrlig smørcreme

Bland ingredienserne i en skål og pisk med en håndmikser til ingredienserne er godt blandet. Skru op på fuld effekt og pisk smørcremen længe indtil den er næsten hvid.
 

Smør din afkølede kage op - primært på toppen - med smørcremen i et jævnt lag. Sørg for et glat og jævnt lag, så bliver fondant overtrækket pænest. 

3

Fondant overtræk med maleri

Rul fondanten ud i en anelse majsstivelse og overtræk din kage med fondanten ovenpå smørcremen. Overskydende fondant kan du bruge til at teste dine kunstneriske evner af, inden du maler direkte på den færdige kage.
 
Kom Concentrated Colours i små krukker eller lignende, så du kan blande dem op med et par dråber mandelaroma. Mandelaromaen fordamper alligevel pga. alkoholindholdet, så det er kun for at du kan fortynde farverne, så de bliver medgørlige at male med.
 
Øv dig. Og når du føler dig klar går du bare i gang med at male direkte på kagen. Start med grangrenen og slut med at male kuglerne. 

Indkøbshjælp

Du kan finde indkøbshjælp herunder, som viser hvor du kan købe de Dr. Oetker produkter der bliver brugt i opskriften:

Dr. Oetker Korender kan købes hos Meny, Løvbjerg, ABC Lavpris og Rema 1000 samt online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Vanilla Paste kan købes hos Meny, Spar, Løvbjerg og Rema 1000 samt online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Brunt Bagepulver kan købes hos Meny, Spar, Løvbjerg, ABC Lavpris og Rema 1000 samt online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Brunkagekrydderi kan købes hos Løvbjerg og Rema 1000 samt online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting kan købes hos Meny, Spar, Løvbjerg og ABC Lavpris samt online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Hvid fondant kan købes online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Concentrated Green Colour kan købes hos Meny, Spar og Løvbjerg samt online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Concentrated Red Colour kan købes hos Meny, Spar og Løvbjerg samt online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Concentrated Blue Colour kan købes hos Meny, Spar og Løvbjerg samt online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour kan købes hos Meny, Spar og Løvbjerg samt online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Gold Glitter Spray kan købes hos Meny og Løvbjerg samt online på Bagetid.dk

Dr. Oetker Mandelaroma kan købes hos Meny, Spar, Løvbjerg, ABC Lavpris og Rema 1000 samt online på Bagetid.dk


Redskaber der vil blive brugt i liveudsendelsen kan alle købes hos Bagetid.dk:
Fødevarepensel sæt (4 stk.)
Dr. Oetker springform; ø 26 cm

Næringsindhold til opskriften #BagLiveMedOetker | Krydderkage med julemotiv

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2470 kJ
590 kcal
1683 kJ
402 kcal
Fedt 26.41 g 17.96 g
Kulhydrat 75.50 g 51.36 g
Protein 4.77 g 3.25 g