1 års fødselsdagskage

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne kage passer perfekt til at fejre den allerførste fødselsdag. Giv barnet sin helt egen kage og se, hvordan de reagerer ved at få den sat foran dem.

12 - 16 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften 1 års fødselsdagskage

Redskaber:

håndmixer
3 springforme; ø 20 cm
6 Dr. Oetker engangssprøjteposer

Vanilje kagebunde:

400 g blødt smør
500 g sukker
6 æg str. M/L
2 dl sødmælk
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
480 g hvedemel
4 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver , eller 1½ spsk.

Smørcreme og fyld:

2 poser Dr. Oetker Base for Buttercream
500 g blødt smør
200 g jordbærmarmelade
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Dr. Oetker Concentrated Orange Colour

Tilberedning

Tilberedning

Barnets første fødselsdag

Barnets første fødselsdag og ”smash cake” er et koncept, hvor fødselsdagsbarnet får sin helt egen flotte kage sat foran sig. Det fører oftest til en helt mast kage og et barn dækket i kage, deraf navnet "smash cake", nogle går endda all in og får lavet en portrætserie hos fotografen med barnet og den flotte kage. Men vil man ikke gå så langt, så smager denne kage så dejligt at hele selskabet vil nyde både den, og at den lille fødselar får sit eget lille stykke, så han eller hun kan smage kage for første gang. Husk nu, barnet selv skal have lov at få fingrene helt ned i kagen.

1

Vanilje kagebunde

Tænd ovnen på 180 °C almindelig varme eller 160 °C varmluft. 

Pisk smør og sukker hvidt og luftigt i en stor skål. I en anden skål piskes æg, mælk og vaniljepasta sammen. 

Sigt hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt derefter skiftevis lidt af melet og lidt af æggeblandingen til skålen med smør og sukker. Pisk godt undervejs. Fordel dejen i 3 smurte springforme (ø 20 cm) med bagepapir i bunden (ca. 600 g dej i hver form). 

Bag kagerne i 30-40 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad bundende køle af i 15 minutter i formene, befri dem derefter fra formene og lad dem køle helt af på en bagerist. 

2

Nem smørcreme

Bland stuetempereret smør og Base for Buttercream i en stor skål og pisk med håndmixer i 4-5 minutter, til det er let og luftigt.

3

Samling af kagen

Placér en kagebund på et kagefad. Kom lidt af smørcremen i en sprøjtepose og klip et hul. Sprøjt en 1 cm tyk ring af smørcreme langs kanten af kagebunden. Fordel ½ af marmelade i cirklen af smørcreme, således at smørcremen holde marmeladen på plads. Placér en bund ovenpå og gentag processen med smørcreme og marmelade, slut af med den sidste bund. Smør hele kagen op med smørcreme: start på toppen og fortsæt derefter ned ad siden indtil hele kagen er dækket af smørcreme. Sæt kagen i køleskab i 10 minutter. 

4

Indfarvet smørcreme til pynt

Fordel den resterende smørcreme i 5 skåle. Kom lidt lidt Concentrated Blue Color i en af skålene og bland godt, til den ønskede blå farve opnås. Farv også de andre skåle med glasur med hhv. Concentrated Pink Colour, Concentrated Green Colour, Concentrated Violet Colour og Concentrated Orange Colour. Fordel smørcremerne i engangssprøjteposer og klip et hul på ca. 1 cm.

5

Dekoration af kagen

Tag kagen ud fra køleskabet. Sprøjt en række af runde dutter med en størrelse på ca. 1 cm langs toppen af kagen, skift tilfældigt mellem farverne. Mas hver dut flad i bunden med bagsiden af en teske og pres den forsigtigt nedad for at skabe det specielle udtryk. Sprøjt derefter flere dutter, og glat også dem ud, så der dannes en effekt af at dutterne lapper over hinanden. Fortsæt ned ad siden af kagen, lad der gerne komme mere og mere mellemrum mellem dutterne desto længere ned af kagen de kommer. 

Tip

Brug din yndlings marmelade eller syltetøj som fyld, du kan også prøve at lave dit eget syltetøj til kagen. På syltmedoetker.dk kan du finde opskrifter og råd til din syltning.

Næringsindhold til opskriften 1 års fødselsdagskage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3990 kJ
953 kcal
1750 kJ
418 kcal
Fedt 53.04 g 23.26 g
Kulhydrat 98.12 g 43.04 g
Protein 8.12 g 3.56 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: