Flag

1 års fødselsdagskage

12 - 16 portioner
Middelsvær
150 minutter
Denne kage passer perfekt til at fejre den allerførste fødselsdag. Giv barnet sin helt egen kage og se, hvordan de reagerer ved at få den sat foran dem.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
springform; ø 20 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose

Ingredienser

Vanilje kagebunde
400 gblødt smør
500 gsukker
6æg str. M/L
2 dlsødmælk
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
480 ghvedemel
4 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver - eller 1½ spsk.
Smørcreme og fyld
2 poserDr. Oetker Base for Buttercream
500 gblødt smør
200 gjordbærmarmelade
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Dr. Oetker Concentrated Orange Colour

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Bagepulver - eller 1½ spsk.
Picture - Dr. Oetker Base for Buttercream
Picture - Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Orange Colour

Barnets første fødselsdag

Barnets første fødselsdag og ”smash cake” er et koncept, hvor fødselsdagsbarnet får sin helt egen flotte kage sat foran sig. Det fører oftest til en helt mast kage og et barn dækket i kage, deraf navnet "smash cake", nogle går endda all in og får lavet en portrætserie hos fotografen med barnet og den flotte kage. Men vil man ikke gå så langt, så smager denne kage så dejligt at hele selskabet vil nyde både den, og at den lille fødselar får sit eget lille stykke, så han eller hun kan smage kage for første gang. Husk nu, barnet selv skal have lov at få fingrene helt ned i kagen.

1

Vanilje kagebunde

400 gblødt smør
500 gsukker
6æg str. M/L
2 dlsødmælk
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
480 ghvedemel
4 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver - eller 1.5 spsk.

Tænd ovnen på 180 °C almindelig varme eller 160 °C varmluft. 

Pisk smør og sukker hvidt og luftigt i en stor skål. I en anden skål piskes æg, mælk og vaniljepasta sammen. 

Sigt hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt derefter skiftevis lidt af melet og lidt af æggeblandingen til skålen med smør og sukker. Pisk godt undervejs. Fordel dejen i 3 smurte springforme (ø 20 cm) med bagepapir i bunden (ca. 600 g dej i hver form). 

Bag kagerne i 30-40 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad bundende køle af i 15 minutter i formene, befri dem derefter fra formene og lad dem køle helt af på en bagerist. 

Bagetid: 30 - 40 Minutes

2

Nem smørcreme

2 poserDr. Oetker Base for Buttercream
500 gblødt smør
200 gjordbærmarmelade
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Dr. Oetker Concentrated Orange Colour

Bland stuetempereret smør og Base for Buttercream i en stor skål og pisk med håndmixer i 4-5 minutter, til det er let og luftigt.

3

Samling af kagen

Placér en kagebund på et kagefad. Kom lidt af smørcremen i en sprøjtepose og klip et hul. Sprøjt en 1 cm tyk ring af smørcreme langs kanten af kagebunden. Fordel ½ af marmelade i cirklen af smørcreme, således at smørcremen holde marmeladen på plads. Placér en bund ovenpå og gentag processen med smørcreme og marmelade, slut af med den sidste bund. Smør hele kagen op med smørcreme: start på toppen og fortsæt derefter ned ad siden indtil hele kagen er dækket af smørcreme. Sæt kagen i køleskab i 10 minutter. 

4

Indfarvet smørcreme til pynt

Fordel den resterende smørcreme i 5 skåle. Kom lidt lidt Concentrated Blue Color i en af skålene og bland godt, til den ønskede blå farve opnås. Farv også de andre skåle med glasur med hhv. Concentrated Pink Colour, Concentrated Green Colour, Concentrated Violet Colour og Concentrated Orange Colour. Fordel smørcremerne i engangssprøjteposer og klip et hul på ca. 1 cm.

5

Dekoration af kagen

Tag kagen ud fra køleskabet. Sprøjt en række af runde dutter med en størrelse på ca. 1 cm langs toppen af kagen, skift tilfældigt mellem farverne. Mas hver dut flad i bunden med bagsiden af en teske og pres den forsigtigt nedad for at skabe det specielle udtryk. Sprøjt derefter flere dutter, og glat også dem ud, så der dannes en effekt af at dutterne lapper over hinanden. Fortsæt ned ad siden af kagen, lad der gerne komme mere og mere mellemrum mellem dutterne desto længere ned af kagen de kommer. 


Tip

Brug din yndlings marmelade eller syltetøj som fyld, du kan også prøve at lave dit eget syltetøj til kagen. På syltmedoetker.dk kan du finde opskrifter og råd til din syltning.