Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

2. advent: Hjemmelavet fransk nougat | Bag live med Liv Martine

Hjemmelavet fransk nougat med cocktailbær er perfekt som juleknas eller værtindegave.

about 15 - 20 stk.

for let øvede 45 Minutter Glutenfri Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften 2. advent: Hjemmelavet fransk nougat | Bag live med Liv Martine

Redskaber:

røremaskine
form; 15 x 15 cm
chokolade- eller sukkertermometer

Marengs:

50 g æggehvider
25 g sukker

Honningsirup:

150 g honning - gerne blomsterhonning
50 ml vand
70 g Dr. Oetker Flydende Glukose
200 g sukker
flormelis til formen

Fyld:

1 bakke Dr. Oetker Blandede Cocktailbær
1 pose Dr. Oetker Mandelsplitter

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Liv

Hvis du vil bage sammen med Liv Martine søndag den 9. december 2018 kl. 13, er det denne lækre opskrift du skal handle ind til. Udsendelsen varer ca. 30 minutter og streames live på Kagerullen's Facebook side, og du kan stille spørgsmål undervejs. Et godt råd er at have alle ingredienser klar og afvejet inden udsendelsen starter. Videoen er også tilgængelig efter liveudsendelsen, hvis du ønsker at se den på et senere tidspunkt.

1

Marengs

Pisk æggehviderne i en skål til de skummer og er luftige. Tilsæt 25 g sukker og pisk indtil du får en blød marengs. Bliv ved med at piske på lav styrke indtil din honningsirup er klar.

2

Honningsirup

Kom honning, vand, glukose og sukker i en lille gryde eller kasserolle, og kog det op til 145-150 °C, rør af og til.

Når honningsiruppen har nået sin temperatur, tilsættes den i en tynd stråle ned i marengsblandingen, imens der piskes på laveste styrke. Hvis dette gøres med en elpisker, kan man tilsætte lidt ad gangen i stedet for i en tynd stråle. Når al siruppen er tilsat, skrues der op til højeste styrke og der piskes i ca. 10 minutter eller til massen er sej og lun, istedet for varm.

3

Tilsæt cocktailbær og mandelsplitter, og vend det i massen. Beklæd en lille form på ca. 15x15 cm med bagepapir, og sigt flormelis ud over papiret (man kan også bruge en bradepande og selv forme massen til en firkant). Fordel nougaten i formen, og drys forsigtigt flormelis ovenpå. Man kan med fordel tage lidt flormelis på sine hænder, så man kan give nougaten et lille tryk. Sæt nougaten på køl i ca. 1 time, indtil den kan skæres ud i mundrette stykker lige inden servering.

Tips & Tricks

Hvad med at prøve at udskifte fyldet med hasselnøddeflager og chocolate chips? Det er kun fantasien der sætter grænser!

Næringsindhold til opskriften 2. advent: Hjemmelavet fransk nougat | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 548kJ
131kcal
821kJ
196kcal
Fedt 1.59g 2.37g
Kulhydrat 27.77g 41.45g
Protein 0.90g 1.35g