Flag

Vaniljehjerter med hindbærsyltetøj

16 - 18 stk.
Middelsvær
120 minutter
Fine, små kager, som smager intenst af vanilje. Hjerteformen er ikke en nødvendighed, men sødt er det.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Dejen
300 ghvedemel
1 poseDr. Oetker Mandelmel (50 g)
150 gkoldt smør i tern
75 gflormelis
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljearoma
1æg str. S/M
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
Fyld
400 ghindbærmarmelade

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
Picture - Dr. Oetker Vaniljearoma
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
1

Dejen

300 ghvedemel
1 poseDr. Oetker Mandelmel (50 g)
150 gkoldt smør i tern
75 gflormelis
1 tsk.Dr. Oetker Vaniljearoma
1æg str. S/M
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste

Bland mel og mandelmel sammen i en skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp. Tilsæt flormelis, vaniljearoma, æg og Vanilla Paste eller vaniljestang. Bruges vaniljestang flækkes bælgen, kornene skrabes ud, bælgen hakkes fint og det hele tilsættes. Ælt hurtigt dejen sammen til den er jævn. Ælt ikke for meget, da småkagerne så kan blive tunge og kompakte.



Pak dejen ind i film og læg den i køleskabet i 30 minutter.


Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.

2

Fyld

400 ghindbærmarmelade

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 0,5 cm. Udstik småkagerne med en udstiksform og læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir. Med en tommelfinger trykkes let et hjerte ned i hver kage, som fyldes med lidt hindbærmarmelade.


Bag vaniljehjerterne i 10-12 minutter til de er let gyldne Flyt forsigtigt vaniljehjerterne over på en bagerist til afkøling. Opbevar kagerne i en kagedåse i op til en uge.

Bagetid: 10 - 12 Minutes