Aperol Spritz cheesecake

(0)
4 6 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hvem elsker ikke en forfriskende Aperol Spritz på en varm sommerdag? Hvad med at trylle din favoritdrink om til en lækker dessert? En Caketail?

8 - 10 portioner

for let øvede 60 Minutter

Fyr op under en festlig lejlighed og servér en lækker "caketail", en cocktail forklædt som kage, til din næste havefest, om end det er grillfest, pigeaften eller måske bryllup for Aperol-elskere?

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Aperol Spritz cheesecake

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm
kageplast
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Cheesecakebund:

100 g smeltet smør
1 bæger Dr. Oetker Appelsinskal (100g)
200 g digestive kiks

Cheesecakecreme med Aperol:

4 blade Dr. Oetker Husblas
½ dl Aperol
1 dl tør mousserende vin - gerne prosecco
100 g flormelis
200 g flødeost naturel
2 ½ dl piskefløde
1 tube Dr. Oetker Concentrated Orange Colour

Aperol Spritz gelé:

4 blade Dr. Oetker Husblas
1 dl Aperol
1 dl tør mousserende vin - gerne processo

Tilberedning

Tilberedning

1

Cheesecakebund

Smelt smørret ved lav varme. 

Tag ca. 25 g kandiseret appelsinskal fra til pynt.

Blend digestive-kiks fint i en foodprocessor, tag et par spiseske-fylde digestive "sand" fra til pynt og tilsæt resten af appelsinskallen. Blend kort.

Tilsæt det smeltede smør og rør blandingen godt sammen.

Kom bagepapir i bunden af en springform (ø 20 cm), kom derefter kageplast langs siden af formen. Fordel kiksemassen jævnt i bunden af formen, og pres det godt sammen. Stil bunden i fryseren imens Aperol-cremen forberedes.

2

Cheesecakecreme med Aperol

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter. 

Giv Aperol og processo et kort opkog i en kasserolle. Vær opmærksom på at nu mere varme den får, nu mere alkohol fjerner du fra kagen.

Klem vandet fra husblassen og opløs den i den varme Aperol Spritz.

Rør flødeost og flormelis sammen i en skål. I en anden skål piskes fløden let til flødeskum. 

Rør den let afkølede Aperol Spritz i flødeosten. Vend forsigtigt flødeskummen i ostemassen med en dejskraber, sammen med 1 tsk. orange farve. Smør ½-delen af ostecremen oven på den afkølede kiksebund. Glat ostecremen ud med en vinkelpalet, så den er glat og jævn. Stil kagen i fryseren i ca. 10 minutter. 

Vend nu 2 tsk. orange farve i den resterende ostemasse, og bred den ud på toppen af det første lag. Vær omhyggelig med at skabe et helt glat og jævnt lag til geléen. 

Sæt kagen på frost i ca. 20 minutter eller en times tid i køleskab.

3

Aperol Spritz-gelé

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter. 

Hæld Aperol og processo i en kasserolle og varm det op. Klem vandet fra husblas og opløs det i geléen. Lad geléen køle af til den er fingervarm.

Tag kagen ud af fryseren. Hæld den afkølede gelé over kagen ved forsigtigt at hælde en tynd stråle ned over en spiseske. Sæt kagen tilbage i fryseren i ca. 10 minutter eller i køleskab i 3-4 timer, inden servering.

4

Pynt

Pynt kagen med en halvcirkel af knust digestive kiks og kandiseret appelsintern. Pynt evt. med et par blade mynte eller citronmelisse.

Tip

Kagen kan med fordel laves dagen før den skal spises, opbevar den i køleskabet og pynt den kort tid inden servering.

Næringsindhold til opskriften Aperol Spritz cheesecake

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2014 kJ
481 kcal
1574 kJ
376 kcal
Fedt 29.95 g 23.40 g
Kulhydrat 41.31 g 32.27 g
Protein 5.68 g 4.43 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: