Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Birkesbrød med yoghurt

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne birkeskage smager dejligt af birkes og har et syrligt strejf fra citron og yoghurt. Smagen komplimenteres fint med pynt af hvid chokolade og bær.

ca. 12 portioner

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Birkesbrød med yoghurt

Redskaber:

sandkageform; 10 x 28 cm / 1 ½ liter

Kagedej med birkes:

175 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
75 g Dr. Oetker Mandelmel
175 g sukker
1 ½ dl yoghurt naturel
¾ dl smagsneutral olie
3 æg str. M/L
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
50 g blå birkes

Pynt:

75 g hvid chokolade
150 g friske bær , fx hindbær og blåbær

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.

1

Kagedej med birkes

Bland mel, bagepulver, mandelmel og sukker i en skål. 

Pisk yoghurt, olie, æg og Naturlig Citronekstrakt sammen i en anden skål.

Lav en fordybning i de tørre ingredienser, og hæld æggeblandingen i. Pisk det hele sammen, til det er jævnt. Tilsæt birkes, og rør igen, så de er godt fordelt i dejen.

Hæld dejen i en sandkageform (1 ½ liter) der er smurt eller foret med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen i 35-40 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.

Afkøl kagen på en bagerist.

2

Pynt

Hak den hvide chokolade og smelt den forsigtigt over et vandbad eller i mikroovn. 


Pynt kagen med bær og pynt kagen med tynde streger af smeltet chokolade.

Tip

Hvis du vil være sikker på at din chokolade bliver tempereret korrekt, så kan du her finde tips, tricks og forskelige metoder til chokoladetemperering

Næringsindhold til opskriften Birkesbrød med yoghurt

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1243 kJ
297 kcal
1323 kJ
316 kcal
Fedt 15.91 g 16.92 g
Kulhydrat 31.56 g 33.58 g
Protein 6.27 g 6.67 g