Knus kanelsmåkagerne i en minihakker eller kom dem i en pose og knus dem med en kagerulle. Smelt herefter smør i en gryde ved lav varme, tilsæt gold chokolade og smelt det heri. Vend de knuste småkager i smørret og kom blandingen i en lille bradepande med bagepapir, ca. 20 x 30 cm, og pres det godt sammen.
Sæt kiksebunden på køl til smørret og chokoladen er stivnet.
Skær bananerne i mindre stykker og hæld i en skål. Tilsæt toffee sauce og hakkede valnødder, og bland det hele godt sammen.
Fordel bananblandingen oven på bunden.
Hæld fløden i en gryde og opvarm ved middelvarme. Hæld den varme fløde over chokoladen, ad et par omgange. Skær smørret i små stykker og tilsæt til chokoladen. Rør til al chokolade og smør er smeltet, og ganachen er blank.
Sæt den til side ved stuetemperatur imens flødebolleskummet piskes.
Kog sukker sammen med glukosesirup og vand op til 117 ºC i en gryde. Imens det koger, piskes æggehviderne skummende med en røremaskine eller en håndmixer. Tilsæt æggehviderne i en skål og pisk det op til en let marengs. Hæld den varme sukkermasse i æggehviderne, i en tynd stråle, imens der piskes ved middel hastighed. Skru op på højeste hastighed og pisk indtil skummet bliver fast. Pisk i mindst 5 minutter, det skal være en sej masse.
Fordel flødebolleskummet jævnt på toppen af bananblandingen.
Kom chokoladeganachen henover kagen, så skummet dækkes, og pynt med Crispy Caramel eller anden krymmel.
Sæt kagen på køl indtil servering.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager