Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Blommer i Madeira syltetøj

(0)
4 3 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Dette blommesyltetøj er inspireret af de klassiske blommer i Madeira. Det er nemt at lave og perfekt på nybagt franskbrød eller som fyld i en lækker kage.

ca. 500 ml

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Blommer i Madeira syltetøj

Redskaber:

syltetøjsglas

Blommesyltetøj:

400 g blommer , vægt uden sten
½ dl vand
200 g sukker
½ dl Madeira
¼ - ½ tsk. Dr. Oetker Vinsyre , evt.
1 tsk. Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade, 1½ kg frugt
1 spsk. sukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Blommesyltetøj

Skær blommerne i tern. Kom blommer og vand i en gryde og bring det i kog. Tilsæt 200 g sukker og lad det derefter koge sammen i 8-10 minutter til sukkeret er opløst og blommerne er møre, fjern skum undervejs. Smag til med Madeira og evt. Vinsyre, tag derefter gryden af varmen.

Bland Geleringspulver til marmelade med 1 spsk. sukker og drys det i syltetøjet under kraftig omrøring. Kom gryden tilbage på varmen og kog syltetøjet op under omrøring i ½-1 minut. Kom syltetøjet på rene glas.


For at forlænge holdbarheden på syltetøjet er det en god idé at skolde glas og låg i kogende vand, inden syltetøjet hældes på. Alternativt kan de desinficeres ved at komme lidt alkohol (fx. vodka) i glasset, sætte låg på og ryste glasset. Hæld alkohol ud og kom syltetøjet i.

Tips

Syltetøj smager dejligt ovenpå boller og yoghurt, men prøve også at bruge det som fyld i en kage. Hvis syltetøjet skal bruges i en kage, kan du overveje at bruge 1½ - 2 tsk. Geleringspulver, for at gøre syltetøjet lidt tykkere, så der er mindre risiko for at det løber ud af kagen.

Der findes mange forskellige sorter af blommer der alle smager forskelligt, så juster mængden af vinsyre alt efter smag.

Se flere opskrifter og få flere tips til din syltning på vores sylte temaside.

Næringsindhold til opskriften Blommer i Madeira syltetøj

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 8 kJ
2 kcal
666 kJ
159 kcal
Fedt 0.00 g 0.18 g
Kulhydrat 0.39 g 39.30 g
Protein 0.00 g 0.30 g