Bradepandekage med chokoladesmørcreme

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En klassisk klassens time chokoladekage falder i alles smag. Kagen smager mildt af chokolade og er pyntet med en nem og luftig chokoladesmørcreme.

18 - 20 portioner

for let øvede 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Bradepandekage med chokoladesmørcreme

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker rektangulær springform; 28 x 18 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm

Chokoladekage:

70 g kakao
2 dl kogende vand
100 g smør
2 æg str. M/L
390 g sukker
390 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Natron
1 ½ tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 knsp. salt
2 ½ dl yoghurt naturel

Chokoladefrosting og pynt:

1 pose Dr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting
125 g blødt smør
Dr. Oetker Colourful Numbers and Letters
chokoladeknapper
Dr. Oetker Party Mix

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 °C varmluft. 

1

Chokoladekage

Kom kakaopulver i en skål og hæld kogende vand over. Rør det godt sammen til en ensartet masse. 

Smelt smørret i en gryde ved svag varme eller i mikrobølgeovn, lad det køle let af.


Pisk sukker og æg sammen med en håndmixer til det er lyst og luftigt. Bland mel, natron, vaniljesukker og salt godt sammen i en anden skål. Vend skiftevis melblandingen, yoghurt og det smeltede smør sammen med æggemassen. Tilsæt til sidst den opløste kakao og vend dejen sammen.

Kom dejen i en smurt bradepande 18 x 28 cm (fx Dr. Oetker rektangulær springform,  28 x 18 cm), kom evt. bagepapir i bunden af formen.. 


Bag kagen i 45-55 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl derefter kagen.

Bagetid: 45 - 55 minutter

2

Chokoladefrosting og pynt

Kom indholdet fra en pose Choco Dream Icing & Frosting i en skål og tilsæt stuetempereret smør. Pisk ingredienserne sammen med en håndmixer i 4 minutter, til smørcremen er luftig. 

Smør et jævnt lag smørcreme ud på toppen af den afkølede kage. Kom den resterende smørcreme i en sprøjtepose med en stjernetyl (Dr. Oetker stjernetyl ø 8 mm) og sprøjt små toppe rundt langs kanten af kagen.

Pynt kagen med Colorful Numbers and Letters, skriv lige det der passer bedst til anledningen. Drys små chokoladeknapper og Party Mix krymmel langs kanten af kagen.

Tips

Hvis kagen har hævet meget op på midten, så vend kage (imens den stadig er i formen) om på hovedet på en bageplade med et stykke bagepapir, lige når den kommer ud af ovnen. På denne måde vil toppen af kagen langsomt blive trykket flad. Vend derefter kagen om igen og lad den køle helt af. Alternativt kan toppen af kagen også skæres af med en savtakket kniv, når kagen først er blevet kold.

Denne kage bliver ret høj, hvis du ønsker en tyndere kage, så bag den i en større form, husk dog at justere bagetiden. Der vil også skulle bruges mere smørcreme for at dække en større kage, så lav enten en dobbelt portion eller nøjes med at smøre et tyndt lag over hele kagen.

Denne opskrift er udviklet af vores ambassadør Bianca som står bag Instagramprofilen @homebybianca, hvor hun deler sine fine kager.

Næringsindhold til opskriften Bradepandekage med chokoladesmørcreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1294 kJ
309 kcal
1323 kJ
316 kcal
Fedt 11.11 g 11.34 g
Kulhydrat 43.18 g 44.06 g
Protein 4.51 g 4.60 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: