til opskriften Brombærroulade med trøffelbund | Liv Martine
3 blade | Dr. Oetker Husblas |
5 dl | fløde |
130 g | hvid chokolade |
revet skal fra 1 ubehandlet lime | |
2 tsk. | Dr. Oetker Vanilla Paste |
2 tsk. | Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade uden konservering |
125 g | sukker |
400 g | brombær |
25 g | vand |
limesaft fra 1 ubehandlet lime |
150 g | rørsukker |
3 stk. | æg str. M/L |
60 g | hvedemel |
30 g | kakao |
1 tsk. | Dr. Oetker Bagepulver |
3 tsk. | Dr. Oetker Romaroma |
Dr. Oetker Økologisk Earthy Cocoa krymmel | |
rød skovsyre | |
10 - 15 | friske brombær |
Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Yotube her: Brombærroulade med "trøffelbund" | Bag live med Liv Martine
Kom husblas i blød i koldt vand.
Hak den hvide chokolade fint og kom den i en skål. Varm piskefløde op til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen ad tre omgange under omrøring. Cremen skal til sidst være helt jævn, uden klumper.
Klem husblassen fri for vand og smelt den i chokoladecremen. Tilsæt limeskal og vanilje pasta. Kom den herefter i en frysepose. Læg den fladt i fryseren, så den kan nå at afkøle til 5 ºC imens marmelade og rouladedej laves.
Bland i en lille skål geleringspulver sammen med 1 spsk. af sukkeret.
Hæld brombær i en gryde sammen med resten af sukkeret. Tilsæt vand og limesaft. Kog blandingen uden låg i 5-8 minutter. Fjern løbende eventuel hvid skum på toppen.
Tag gryden af varmen. Drys geleringspulver i og rør på samme tid grundigt i marmeladen. Sæt gryden tilbage på varmen. Kog marmeladen op under omrøring i et halvt til helt minut til den tykner. Hvis marmeladen er for tynd, kan der tilsættes mere geleringsmiddel til den har den rette konsistens.
Kom den færdige marmelade i en frysepose. Afkøl den hurtigst muligt ved at lægge posen fladt i fryseren. (Hvis du har god tid kan marmeladen også blot stilles i køleskab).
Tænd ovnen på 200 ºC almindelig ovn.
Pisk rørsukker og æg skummende hvidt i 5-10 minutter. Bland mel, kakaopulver og bagepulver sammen i en anden skål. Sigt det herefter i æggemassen og vend det forsigtigt sammen. Tilsæt til sidst romaroma.
Fordel rouladedejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Den skal være ca. 1 cm i tykkelsen. Bag den midt i ovnen i 8-10 minutter.
Bagetid: 8 - 10 minutter
Imens kagen er i ovnen forberedes det sidste af chokoladecremen. Når cremen er kølet ned til under 5 °C piskes den op. Det er vigtigt, at cremen er gennemkold inden den piskes, da den ellers vil skille.
Kom 2/3 af den piskede chokoladecreme i en sprøjtepose uden en tyl, og 1/3 i en sprøjtepose med en stjernetyl. Læg dem begge i køleskabet indtil de skal bruges.
Drys et tyndt og jævnt lag sukker på et stykke bagepapir. Placer den lune kagebund på papiret med oversiden nedad. Fjern herefter forsigtigt det stykke bagepapir kagen lå på i ovnen.
Fordel marmeladen på den lune kagebund. Sprøjt et tyndt lag af chokoladecremen (brug cremen der er i sprøjteposen uden tyl) ovenpå marmeladen. Rul forsigtigt rouladen sammen, mens kagen stadig er lidt lun. Rul bagepapiret med så det er rundt om kagen og så rouladen derved ligger i spænd. Sæt den i fryseren et øjeblik for at køle den ned.
Tag rouladen ud og placer den på et aflangt serveringsfad eller bræt. Sprøjt små chokoladetoppe (brug creme der er i sprøjteposen med tyl) ovenpå den rouladen. Pynt til slut med Earthy Cocoa krymmel, skovsyre og friske brombær.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
1419
kJ
339 kcal |
1110
kJ
265 kcal |
Fedt | 19.88 g | 15.53 g |
Kulhydrat | 34.25 g | 26.75 g |
Protein | 4.76 g | 3.72 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: