Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Brunkager til udstikning

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En klassiker til juletid! Udstik de sødeste brunkagefigurer sammen med familien. Lad fx børnene pynte med masser af farverigt krymmel.

120 - 150 stk.

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Brunkager til udstikning

Kagedejen:

1 ½ tsk. Dr. Oetker Potaske
½ dl koldt vand
250 g smør
200 g sirup
200 g sukker
450 g hvedemel
1 brev Dr. Oetker Brunkagekrydderi
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)

Pynt:

Dr. Oetker Writing Icing Decór
Dr. Oetker Silver krymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Kagedejen

Opløs potasken i vandet. Bring smør, sirup og sukker i kog i en gryde, rør den opløste potaske i og lad blandingen køle lidt af.


Rør hvedemel, brunkagekrydderi, revet appelsinskal og mandelmel i sukkermassen og ælt dejen godt. Del dejen op i 2-4 mindre portioner og tryk dem flade. Pak portionerne i lukkede fryseposer og læg dem i køleskabet i mindst 12 timer, men gerne 24 timer.


Poserne kan evt. ligges i fryseren og tages op når lysten til friske brunkager melder sig. Dejen kan holde sig på frys i 3 måneder.

2

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.

Rul dejen ud i ca. 3 mm tykkelse på et meldrysset bord. Udstik figurer og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.


Bag småkagerne midt i ovnen i 8-10 min.

3

Pynt

Afkøl småkagerne på en bagerist og pynt dem med dekorationsglasur og krymmel.

Næringsindhold til opskriften Brunkager til udstikning

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 176 kJ
42 kcal
1750 kJ
418 kcal
Fedt 1.74 g 17.41 g
Kulhydrat 6.02 g 60.22 g
Protein 0.41 g 4.07 g