Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Bryllupsflødeboller - to slags | Bag live med Liv

(0)
5 3 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Fine flødeboller, èn med fint, lyserødt chokoladeovertræk og fyld af bærskum og den anden overtrukket med mørk chokolade og med en god smag af kaffe og rom

30 - 40 stk.

for let øvede 150 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Bryllupsflødeboller - to slags | Bag live med Liv

Redskaber:

kagerulle
rund udstikker; ø 5-6 cm
termometer
håndmixer
ca. 4
stjernetyl
rund tyl; ø 20 mm
fyldetyl

Hendes flødeboller - vanilje-marcipanbund:

175 g marcipan
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
30 g flormelis

Hans flødeboller - krumsebollebund:

175 g marcipan
½ tsk. Dr. Oetker Romaroma
30 g flormelis

Hendes flødeboller - bærskum:

120 g sukker
55 g Dr. Oetker Flydende Glukose
20 g vand
20 g Dr. Oetker Forest Fruit Dessertsauce
70 g pasteuriserede æggehvider
10 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Hans flødeboller - kaffeskum:

120 g sukker
55 g Dr. Oetker Flydende Glukose
40 g stærk kaffe
70 g pasteuriserede æggehvider
10 g sukker

Hendes flødeboller - fyld:

Dr. Oetker Forest Fruit Dessertsauce

Hans flødeboller - fyld:

Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Hendes flødeboller - ruby chokoladeovertræk:

250 g ruby chokolade , hakket
60 g kakaosmør , hakket

Hans flødeboller - mørk chokoladeovertræk:

250 g mørk chokolade , hakket
75 g kakaosmør , hakket

Hendes flødeboller - pynt:

tørrede kornblomster
Dr. Oetker Økologisk Bloomy Blackcurrant krymmel
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Hans flødeboller - pynt:

Dr. Oetker Økologisk Earthy Cocoa krymmel
Dr. Oetker Baking Cocoa

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Liv

Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Bryllupsflødeboller - hendes og hans | Bag live med Liv Martine.

1

Tørrede kornblomster

Tænd ovnen på 100 °C varmluft.


Pluk alle kronbladene af kornblomsterne. Kom bladene på en bageplade med bagepapir og tør dem midt i ovnen i 5-7 minutter. Lad dem afkøle.

2

Flødebollebunde

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.

Hendes - vanilje-marcipanbund

Til vanilje-marcipanbundene æltes marcipan og vaniljepasta sammen. Rul marcipanen ud i flormelis på bordet til en størrelse, så der er plads til at lave 15-20 bunde. Udstik bundene med en rund udstikker (ø 5-6 cm).

Hans - krumsebollebund

Til krumsebollebundene æltes marcipan og romaroma sammen. Rul marcipanen ud i flormelis og udstik 15-20 bunde (ø 5-6 cm).

Bag begge typer flødebollebunde 5-8 minutter midt i ovnen til de er gyldne. Tag dem herefter ud og lad dem køle. Kom dem evt. på frost hvis de skal køle hurtigt.

3

Skum

Hendes - bærskum

120 g sukker, vand, Forest Fruit Dessertsauce og flydende glukose blandes i en gryde og koges op  til en temperatur på 118 °C. Imens blandingen koger, piskes æggehviderne til en let skum. Tilsæt de 10 g sukker og pisk let op.  Når sukkermassen er på 118 °C hældes den i en tynd stråle ned i æggehviderne under konstant piskning. Pisk ved højeste hastighed indtil skummet bliver fast. Det er vigtigt at piske i mindst 5-10 minutter, det skal være en fast, sej masse. Rør til sidst Vanilla Paste i og kom skummet i en sprøjtepose med en stjernetyl.  

Hans - kaffeskum

120 g sukker, kaffe og flydende glukose blandes i en gryde og koges op til en temperatur på 118 °C. Imens blandingen koger, piskes æggehviderne til en let skum. Tilsæt de 10 g sukker og pisk massen let op. Når sukkermassen er på 118 °C hældes den i en tynd stråle ned i æggehviderne under konstant piskning. Pisk ved højeste hastighed i 5-10 minutter indtil skummet bliver til en fast, sej masse. Kom skummet i en sprøjtepose med en rund tyl.  

Sprøjt bærskummet i toppe på de afkølede vanilje-marcipanbunde og kaffeskummet i toppe på de afkølede krumsebollebunde.

4

Fyld

Hendes

Kom Forrest Fruit Dessertsauce i en sprøjtepose med en fyldetyl og fyld det i flødebollerne med bærskum ved at stikke tyllen ned i skummet og sprøjt lidt fyld i, imens tyllen langsomt hives op af skummet.  

Hans

Kom Toffee Dessertsauce i en sprøjtepose med en fyldetyl og kom fyld i flødebollerne med kaffeskum på samme måde som beskrevet ovenover.

5

Chokoladeovertræk og pynt

Hendes - ruby chokoladeovertræk

Kom hakket ruby chokolade og hakket kakaosmør i en skål, der kan komme i mikroovnen. Varm massen i 30 sekunder ad gangen, og rør i massen imellem hver gang. Fortsæt med dette indtil chokoladen begynder at smelte. Herefter gives chokoladen kun 10 sekunder ad gangen, rør imellem hver gang. Chokoladen skal have en temperatur mellem 30-31 ºC. Hvis der fortsat er kakaosmør der ikke er smeltet, blend så chokolademassen med en stavblender, men vær forsigtig, så der ikke kommer for mange luftbobler. Kom chokoladen i et glas, hvor der er plads til at flødebollerne kan dyppes i. 

Dyb "hendes" flødeboller i chokoladen. Sørg for at dække flødebollen helt ned til bundens kant, så alt skummet er dækket, da skummet kan udvide sig, hvis det ikke er dækket helt til. Lad chokoladen løbe lidt af flødebollen inden den vendes om. Drys med tørrede kornblomster og Bloomy Blackcurrant krymmel.

Hans - mørk chokoladeovertræk

Kom hakket mørk chokolade og hakket kakaosmør i en skål, der kan komme i mikroovnen. Smelt chokoladen på samme måde som beskrevet ovenover. Den mørke chokolade skal dog istedet nå en temperatur mellem 32-33 ºC. 

Kom chokoladen i et glas og dyb "hans" flødeboller i chokoladen. Husk at dække flødebollen helt ned til bundens kant, så alt skummet er dækket. Lad chokoladen løbe lidt af flødebollen inden den vendes om. Pynt med Earthy Cocoa krymmel, og drys flødebollerne med lidt kakaopulver.

Tip

De tørrede kornblomster kan laves på forhånd og opbevares i en lufttæt beholder. Hvis du ikke kan få fat i blå kornblomster, så kan du i stedet drysse med lidt violet kagepynt fra Dr. Oetker.

Næringsindhold til opskriften Bryllupsflødeboller - to slags | Bag live med Liv

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 879 kJ
210 kcal
1871 kJ
447 kcal
Fedt 10.38 g 22.08 g
Kulhydrat 27.09 g 57.64 g
Protein 1.83 g 3.89 g