Flag

Flødeboller med varme krydderier | Liv Martine

25 - 30 stk.
Middelsvær
125 minutter
Liv Martine har lavet denne lækre opskrift på flødeboller med varme krydderier. Flødebollerne er med marcipanbund og den nemme flødebolleskum.
Disse flødeboller emmer af efterår og jul med deres dejlige smag af kanel, men de er selvfølgelig gode hele året rundt! Flødbolleskummet er lavet helt fra bunden og smagt til med både kanelsukker og vanilje. Den hjemmelavet skum sprøjtes på bagte marcipanbunde og hele herligheden dyppes i mørk...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
rund tyl; ø 20 mm
rund udstikker; ø 5 cm
sprøjtepose
chokolade- eller sukkertermometer

Ingredienser

Marcipanbunde til flødeboller
250 gmarcipan
flormelis - til udrulning
2 spsk.kanelsukker
Flødebolleskum
250 gsukker
105 gglukosesirup
75 gvand
140 gpasteuriserede æggehvider
10 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
2 spsk.kanelsukker
Overtrækschokolade
325 ghakket mørk chokolade
100 gDr. Oetker Kakaosmør (finthakket)
Pynt
evt. krymmel

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Kakaosmør (finthakket)
1

Flødebollebunde

250 gmarcipan
flormelis - til udrulning
2 spsk.kanelsukker

Tænd ovnen på 180 °C varmluft. Ælt marcipanen godt sammen med kanelsukker. Rul marcipanen ud i flormelis i en tykkelse af ca. 2 mm, og udstik bundene med en rund udstikker. Bag bundene på en bageplade beklædt med bagepapir i 5-8 minutter indtil de bliver gyldne. Tag dem herefter ud og lad dem afkøle.

Bagetid: 5 - 8 Minutes

2

Flødebolleskum

250 gsukker
105 gglukosesirup
75 gvand
140 gpasteuriserede æggehvider
10 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
2 spsk.kanelsukker

Kog 250 g sukker, vand og glukosesirup op til 117 grader. Imens det koger, pisk æggehviderne skummende og tilsæt 10 g sukker. Dette piskes op til let skum, herefter tilsættes Vanilla Paste og kanelsukker.


Hæld herefter den varme sukkermasse i æggehviderne i en tynd stråle, imens der piskes ved middel hastighed. Skru røremaskinen op på højeste hastighed og pisk, indtil skummet bliver fast. Det er vigtigt at være tålmodig og lade det piske i minimum 5 minutter. Det skal være en sej masse. Kom massen i en sprøjtepose med en rund tyl ø 22 mm.


Sprøjt skummet i toppe på de afkølede bunde. Lad flødebollerne stå til tørre, imens chokoladen forberedes.

3

Chokoladeovertræk

325 ghakket mørk chokolade
100 gDr. Oetker Kakaosmør (finthakket)

Kom finthakket chokolade og Kakaosmør i en skål der kan tåle at komme i mikroovnen. Varm massen i 30 sekunder ad gangen og rør i massen. Fortsæt med dette indtil chokoladen begynder at smelte. Giv herefter kun chokoladen 10 sekunder ad gangen og rør den godt igennem imellem hver omgang i mikroovnen. Ram en temperatur på ideelt imellem 31-32 °C, således chokoladen tempereres. Den skal være fuldstændigt flydende, men må ikke overstige 34 °C.


Kom den flydende chokolade i et glas, hvor flødebollen kan dyppes i. Husk at tjekke glasset inden chokoladen hældes i, så glasset ikke viser sig at være for lille.


Tag flødebollen og dyp skummet i chokoladen. Husk at dække hele bunden, da flødebolleskummet kan finde på at udvide sig, hvis ikke hele bunden er dækket af chokolade. Lad chokoladen løbe af flødebollen inden den vendes om. Lav gerne først en test og lad chokoladen tørre. Hvis det hvide chokoladesmør trækker ud i overfladen af flødebolleskallen, så varm glasset 10 sekunder mere og forsøg igen.


Picture - Floedeboller_med_varme_krydderier_3.jpg

Drys flødebollerne med krymmel inden chokoladen sætter sig, og så er de klar til at nydes.


Opbevares i en lukket emballage på køl i 2-3 dage.