Bundtcake med blomster i smørcreme

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En flot forårs og sommerkage. Kagen er en klassisk sandkage med en let citronsmag, dekoreret med friske jordbær og smukke blomster sprøjtet i smørcreme.

14 - 16 portioner

for let øvede 50 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Bundtcake med blomster i smørcreme

Redskaber:

håndmixer
bundt cake form eller anden form på 2,5 l
2 Dr. Oetker engangssprøjteposer
1 russisk blomstertyl

Sandkage med citronsmag:

300 g hvedemel
¼ tsk. fint salt
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
250 g blødt smør
300 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
5 æg str. M/L , stuetempereret
2 æggeblommer
3 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

Citron smørcreme:

1 pose Dr. Oetker Base for Buttercream
250 g blødt smør
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Dr. Oetker Concentrated Violet Colour
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
friske jordbær , skåret i halve

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 160 °C varmluft.

1

Sandkage med citronsmag

Sigt mel, salt og bagepulver sammen i en skål og sæt den til side. 

Pisk smør, sukker og Vanilla Paste  sammen med en håndmixer i ca. 5 minutter til blandingen er hvid og luftig. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Pisk æggeblommer og Naturlig Citronekstrakt i. 

Tilsæt melblandingen og pisk ved lav hastighed til dejen akkurat er samlet. Kom dejen i en smurt bundtcake form eller randform (ca. 2,5 l).

Bag kagen midt i ovnen i 50-60 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Hvis kagen begynder at tage for meget farve, inden den er færdigbagt, så dæk den til med et stykke staniol under resten af bagetiden.

Afkøl sandkagen i formen, så siderne forbliver bløde.

2

Citron smørcreme

Kom indholdet af en pose Base for Buttercream i en stor skål, tilsæt stuetempereret smør og pisk med håndmixer i 4 minutter, til smørcremen er luftig. Pisk derefter Naturlig Citronekstrakt i.

Tag et par spiseskeer smørcreme fra og kom i en lille skål. Farv smørcremen grøn med Concentrated Green Colour og kom den i en sprøjtepose uden tyl. Klip et lille hul i posen.

Fordel den resterende smørcreme ligeligt i 3 skåle. Lad den ene skål forblive hvid og farv de to andre med hhv. Concentrated Violet Colour og Concentrated Red Colour til ønsket farve opnås.

Tag et stykke husholdningsfilm og glat det ud på bordet, kom den lyserøde smørcreme på og smør det ud til et rektangel, kom den hvide smørcreme ovenpå den lyserøde og smør den ud i et jævnt lag over over den lyserøde smørcreme. Smør til sidst den lilla smørcreme over den hvide smørcreme (se videoen for guide). Rul smørcreme sammen til en pølse. Klip enden af og kom hele pølsen ned i en sprøjtepose med en russisk blomstertyl.

Sprøjt blomster på den afkølede kage. Tag den grønne smørcreme og brug den til at sætte halve jordbær fast på kagen, sprøjt en stilk med den grønne smørcreme på hvert jordbær.

Tip

Det kan tage lidt øvelse at lære at bruge en blomstertyl, så start evt. med at sprøjte et sted på kagen hvor det ikke er så tydeligt, hvis de første par blomster ikke bliver så pæne.

Næringsindhold til opskriften Bundtcake med blomster i smørcreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2160 kJ
516 kcal
1830 kJ
437 kcal
Fedt 30.10 g 25.51 g
Kulhydrat 48.95 g 41.49 g
Protein 5.44 g 4.61 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: