Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Cheesecake med blåbær og vanilje

(0)
3 22 5
Bedøm opskriften recipe.rating.rated.msg
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Fortryllende cheesecake med blåbær og vanilje, som er perfekt til sommeren. De lilla nuancer i denne ostelagkage gør dens flotte snit til en fryd for øjet.

8 - 10 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Cheesecake med blåbær og vanilje

Redskaber:

springform; ø 22 cm
foodprocessor eller minihakker
kageplast
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
Dr. Oetker engangssprøjteposer
stjernetyl, flerrillet

Kiksebund:

100 g smør
135 g digestive kiks
50 g Dr. Oetker Hakkede Mandler

Flødeostecreme med vanilje:

3 blade Dr. Oetker Husblas
400 g flødeost naturel
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste med vaniljekorn
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
150 g græsk yoghurt (10%)
100 g sukker

Flødeostecreme med blåbær:

5 blade Dr. Oetker Husblas
150 g frosne blåbær
150 g sukker
300 g flødeost
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
150 g græsk yoghurt (10%)

Lilla gelé:

5 blade Dr. Oetker Husblas
3 dl vand
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
½ tsk. Dr. Oetker Concentrated Violet Colour

Pynt af mini marengs og bær:

35 g æggehvider (1 bæger)
60 g sukker
½ tsk. eddike (lys lagereddike)
friske blåbær
citronmelisse

Tilberedning

Tilberedning

1

Kiksebund

Beklæd bunden af en springform (ø 22 cm) med bagepapir og kom kageplast langs kanten. Smelt smørret i en gryde. Knus kiksene i en foodprocessor. Rør kiks og mandler sammen med det smeltede smør. Hæld kiksemassen i springformen og pres den i et jævnt lag ud til kanten, så hele bunden er dækket. Stil bunden på køl imens cremen tilberedes.

2

Flødeostecreme med vanilje

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Smelt derefter husblassen over vandbad. 


I en anden skål røres flødeost, vaniljepasta, citronekstrakt, græsk yoghurt og sukker til en jævn ostecreme. Bland et par skefulde ostecreme i den varme, smeltede husblas. Kom blandingen over i den resterende ostecreme og vend det sammen. Hæld ostecremen ovenpå kiksebunden. Brug en vinkelpalet til at smøre det ud i et jævnt lag. Lad kagen sætte sig på køl imens blåbærcremen laves.

3

Flødeostecreme med blåbær

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. 


Kom blåbær og 50 g af sukkeret i en lille gryde. Kog det stille og roligt op under omrøring. Det må ikke bulderkoge. Når sukkeret er opløst blendes blåbærerne til en jævn puré. Vrid husblassen fri for vand og smelt det i den varme blåbærpuré.


I en skål røres flødeost, citronekstrakt, græsk yoghurt og resten af sukkeret til en jævn ostecreme. Vend den fingervarme blåbær puré i ostemassen. Hæld forsigtigt blåbærcremen i springformen ovenpå vaniljeostecremen. Smør det ud i et jævnt lag med en vinkelpalet. Sæt kagen på køl i 2 timer, til fyldet har sat sig. Det er helt normalt at blåbærlaget er lidt tyndere end vaniljelaget, men det skal nok sætte sig.

4

Lilla gelé

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. 


Kom halvdelen af vandet i en kasserolle, tilsæt sukker og vaniljeekstrakt og kog det til en sukkersirup under omrøring. Sluk for varmen og tilsæt farve og det resterende vand. Vrid husblassen for vand og smelt den i den varme sirup. Lad geléen køle til den er lillefingervarm. Hæld derefter den flydende gelé på ostekagen ved forsigtigt at hælde en tynd stråle ned over en spiseske, så strålen af gelé ikke rammer kagen direkte. Stil kagen på køl i ca. 30 minutter eller indtil geléen har sat sig helt.

5

Pynt af mini marengs og bær

Tænd ovnen på 150 ˚C varmluft. 


Pisk æggehvider let stive. Tilsæt langsomt sukkeret én spiseske ad gangen imens der piskes konstant. Pisk i yderligere 6 minutter indtil massen er helt stiv og blank. Tilsæt eddike og pisk i yderligere 2 minutter. Kom marengsmassen i en sprøjtepose med en flerrillet stjernetyl. Sprøjt små marengstoppe ud på en bageplade beklædt med bagepapir. 


Skru ovnen ned til 120 ˚C og kom straks marengsen i ovnen og bag dem i 60 minutter. Sluk for ovnen og lad dem køle af i den varme ovn i 30 minutter. Tag marengsen ud af ovnen og lad dem køle helt af.


Frigør kagen fra formen og pynt den med friske blåbær, mini marengs og citronmelisse. Du kan med fordel gemme de overskydende marengs i en lufttæt beholder, og spise dem som de er.

Tips

Kageplast giver en flot skarp kant, men har du ikke noget kageplast, kan du smøre springformens sider med 1 spsk. vindruekerneolie.


En cheesecake kan bruges både som kage til kaffen eller som dessertkage. Den kan med fordel tilberedes i god tid inden gæsterne kommer, så den kan nå at sætte sig. Klik her og læs vores bedste tips og tricks om cheesecakes.



Hvis du gerne vil spare lidt energi, så kan du bruge vores marengsmix Base for Perfect Meringues til at lave marengspynten. Du kan også læse mere om forksellige tips og tricks til at lave marengs på vores side Alt om marengs.

Næringsindhold til opskriften Cheesecake med blåbær og vanilje

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3048kJ
728kcal
1202kJ
287kcal
Fedt 44.16g 17.39g
Kulhydrat 66.47g 26.17g
Protein 15.55g 6.12g