Chokolade Cheesecake

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne chokoladecheesecake er en nyfortolket udgave af Liv Martines "den bedste karamelcheesecake" og pynten er inspireret af en skovbund.

8 - 10 portioner

avanceret 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Chokolade Cheesecake

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
Dr. Oetker Retro springform; ø 20 cm
kageplast
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
mikroovn

Kiksebund med chocolate chips:

100 g smeltet smør , saltet
200 g digestive kiks
1 pose Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark (100 g)

Chokolade cheesecakefyld:

2 blade Dr. Oetker Husblas
½ dl sødmælk
75 g Dr. Oetker Choco Sauce
200 g flødeost , neutral
50 g flormelis
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
2 dl piskefløde

Chokoladegelé:

3 blade Dr. Oetker Husblas
2 dl koldt vand
100 g Dr. Oetker Choco Sauce

Spiselige koraller:

10 g hvedemel
80 g vand
25 g smagsneutral olie
1 - 2 tsk. Dr. Oetker Concentrated Green Colour

Spiselige mos-puder:

20 g hvedemel
20 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 æg str. M/L
Dr. Oetker Concentrated Green Colour (2-3 dråber)

Pynt:

50 g digestive kiks , knuste
Dr. Oetker Økologisk Earthy Cocoa krymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Kiksebund med chocolate chips

Smelt smørret ved lav varme. Blend kiks til mel i en foodprocessor. Rør smør og kikseblanding sammen med Chocolate Chips.


Beklæd en springform (ø 20 cm) med bagepapir i bunden og kageplast langs siderne. Fordel kiksemassen jævnt i bunden af formen, og pres det godt sammen. Stil bunden i fryseren imens  ostecremen laves.

2

Chokolade cheesecakefyld

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter. 


Rør sødmælk og Choco Dessertsauce sammen i en lille gryde og opvarm til blandingen er smeltet sammen. Tag gryden af varmen, klem vandet fra husblassen og opløs det i den varme blanding, lad det derefter køle let af.


Rør flødeost, flormelis og Vanilla Paste sammen i en skål. Pisk fløde til en let flødeskum i en anden skål. 


Rør den let afkølede chokoladeblanding i flødeosten. Vend forsigtigt flødeskummen i ostemassen med en dejskraber. Smør ostecremen oven på kiksebunden. Glat den ud i et jævnt lag med en vinkelpalet. Stil kagen i fryseren så den kan sætte sig, imens geléen forberedes.

3

Chokoladegelé

Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 minutter. 


Hæld vand og Choco Dessertsauce i en lille gryde (hæld evt. lidt af vandet ind i flasken og ryst for at få det sidste af saucen ud). Opvarm til alt chocosaucen er opløst i vandet og blandingen er ensartet, tag den af varmen. Klem vandet fra husblassen og opløs den i den varme blanding. Sæt skålen i fryseren i ca. 10 minutter. Temperaturen skal falde til den er fingervarm, omkring 35 °C.


Tag kagen ud af fryseren. Hæld den afkølede chokoladegelé over kagen, tag en spiseske og hold lige ovenover kagen, hæld forsigtigt geléen ud på spiseskeen, så det derefter løber ud over kagen. På den måde rammer geléen forsigtigt ostecremen og gør at det er nemmere at undgå at lave huller i overfladen. Stil kagen tilbage i fryseren i ca. 10 minutter, til geléen har sat sig.

4

Spiselige koraller

Rør hvedemel, vand og olie sammen i en skål. Tilsæt Concentrated Green Colour. Hæld halvdelen af blandingen ud på en varm pande, og steg det ved jævn varme. Korallen er færdige når olien ikke sprutter længere, den må ikke blive brun. Tag forsigtigt korallen af panden. Placer den på et stykke køkkenrulle. Tilbered den resterende dej på samme måde. Lad korallerne køle helt af og bræk dem forsigtigt i mindre stykker.

5

Spiselige mos-puder

Bland mel, sukker og bagepulver sammen, rør derefter æg og Concentrated Green Colour, tilsæt nok farve til at gøre dejen lysegrøn. Fyld et engangs plastikbæger næsten halvvejs op. Bag i mikroovn i 2 minutter ved fuld effekt. Lad køle og bræk bægeret op. Bræk kagen fra hinanden så det ligner mos-puder.

6

Pyntning af kagen

Befri kagen fra formen og fjern kageplasten. Drys knuste kiks i en halvmåne på toppen af kagen og drys derefter lidt Earthy Cocoa krymmel over kiksen. Placer mos-puder og stykker af koral ovenpå kiks og krymmel.

Tip

Find tips og tricks og mere inspiration på vores side om cheesecakes.

Næringsindhold til opskriften Chokolade Cheesecake

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2386 kJ
570 kcal
1348 kJ
322 kcal
Fedt 35.89 g 20.28 g
Kulhydrat 50.46 g 28.51 g
Protein 7.82 g 4.42 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: