Flag

Chokoladelagkage med jordbærmousse

12 - 16 portioner
Nem
105 minutter
Kakaobunde smurt op med en sød og dejlig jordbærmousse. Kagen er både fyldt og pyntet med friske jordbær.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
springform; ø 22 cm
håndmixer
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Ingredienser

Kakaobund
150 gsmør
150 gsukker
3æg str. M/L
130 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
2 spsk.kakao
Jordbærfyld
250 gfriske jordbær
2 breveDr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
5 dlletmælk
friske jordbær til pynt
mynteblade

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.

1

Kakaobund

150 gsmør
150 gsukker
3æg str. M/L
130 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
2 spsk.kakao

Rør smør og sukker blødt og luftigt. Pisk æggene i ét ad gangen. Sigt hvedemel, bagepulver og kakao i dejen, og rør det hele sammen. Kom dejen i en smurt springform (ø 22 cm) drysset med hvedemel og gerne med bagepapir i bunden. Bag bunden i 20-25 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagen på en bagerist.

Flæk den kolde bund i tre. Marker med en kniv to riller hele vejen i siden på bunden, hvor den skal deles. Tag et langt stykke kraftig sytråd/kinesertråd og læg det rundt i den forskårne rille. Kryds tråden foran og træk så enderne væk fra hinanden så tråden skærer bunden igennem.

Bagetid: 20 - 25 Minutes

2

Jordbærfyld

250 gfriske jordbær
2 breveDr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
5 dlletmælk
friske jordbær til pynt
mynteblade

Rens bærrene og skær dem i skiver. 


Læg den ene bund på et lagkagefad, kom en kagering eller ringen fra springformen rundt om bunden.


Bland indholdet fra de to poser kagemousse med letmælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed.


Læg halvdelen af bærrene i et jævnt læg på kagebunden og kom 1/3 af moussen ovenpå. Læg endnu en bund på og gentag med resten af jordbærrene endnu 1/3 mousse og slut af med den sidste bund. 


Befri kagen forsigtigt fra formen og pynt toppen og kagens kant med resten af moussen, brug gerne en vinkelpalet til at smøre moussen helt glat. Pynt kagen med bær og mynteblade. Lad kagen stå på køl indtil servering.


Tip

Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.