Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Chokoladelagkage med jordbærmousse

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Kakaobunde smurt op med en sød og dejlig jordbærmousse. Kagen er både fyldt og pyntet med friske jordbær.

12 - 16 portioner

nem 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Chokoladelagkage med jordbærmousse

Redskaber:

springform; ø 22 cm
håndmixer
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Kakaobund:

150 g smør
150 g sukker
3 æg str. M/L
130 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
2 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa

Jordbærfyld:

2 breve Dr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
5 dl letmælk
250 g friske jordbær
friske jordbær til pynt
mynteblade

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.

1

Kakaobund

Rør smør og sukker blødt og luftigt. Pisk æggene i ét ad gangen. Sigt hvedemel, bagepulver og kakao i dejen, og rør det hele sammen. Kom dejen i en smurt springform (ø 22 cm) drysset med hvedemel og gerne med bagepapir i bunden. Bag bunden i 20-25 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagen på en bagerist.

Flæk den kolde bund i tre. Marker med en kniv to riller hele vejen i siden på bunden, hvor den skal deles. Tag et langt stykke kraftig sytråd/kinesertråd og læg det rundt i den forskårne rille. Kryds tråden foran og træk så enderne væk fra hinanden så tråden skærer bunden igennem.

2

Jordbærfyld

Rens bærrene og skær dem i skiver. 


Læg den ene bund på et lagkagefad, kom en kagering eller ringen fra springformen rundt om bunden.


Bland indholdet fra de to poser kagemousse med letmælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed.


Læg halvdelen af bærrene i et jævnt læg på kagebunden og kom 1/3 af moussen ovenpå. Læg endnu en bund på og gentag med resten af jordbærrene endnu 1/3 mousse og slut af med den sidste bund. 


Befri kagen forsigtigt fra formen og pynt toppen og kagens kant med resten af moussen, brug gerne en vinkelpalet til at smøre moussen helt glat. Pynt kagen med bær og mynteblade. Lad kagen stå på køl indtil servering.

Tip

Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Chokoladelagkage med jordbærmousse

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1059 kJ
253 kcal
1294 kJ
309 kcal
Fedt 13.24 g 16.14 g
Kulhydrat 28.61 g 34.89 g
Protein 4.69 g 5.72 g