Citronhjerter

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hjemmebag, der vækker glæde.

35 - 40 stk.

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Citronhjerter

Dejen:

125 g blødt smør
125 g sukker
1 æg str. M/L
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
250 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Topping og pynt:

2 pasteuriserede æggehvider
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
300 g flormelis
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Tilberedning

Tilberedning

1

Dejen

Pisk smør og sukker sammen i en skål. Pisk æg og citronskal sammen med smørmassen. Sigt mel og bagepulver i, og rør det sammen. Saml blandingen til en fast dej med hænderne. Vend dejen over på en let meldrysset overflade, og ælt, til den er jævn og smidig.

Rul dejen ud, til den er højst ca. ½ cm tyk. Udstik kagerne med en 6 cm bred hjerteformet udstiksform. Rul om nødvendigt dejen ud igen. Sæt småkagerne på bageplader med bagepapir, prik dem let med en gaffel, og lad dem stå køligt i 30 min.

2

Tænd ovnen på 160 °C varmluft eller 180 °C traditionel varme.

Bag småkagerne i ca. 10 min. til de er faste og let gyldne i kanten. Lad kagerne afkøle på bagepladerne i 10 min. før de overføres til en bagerist, hvor de køler helt af.

3

Glasur

Rør æggehvider og citronekstrakt sammen. Sigt flormelis i, og rør det hele glat. Fyld lidt af glasuren i en sprøjtepose med en almindelig rund dekorationstylle. Tegn en streg et par millimeter fra kanten på hver småkage.

Dekorer herefter ét hjerte ad gangen ved at lægge ca. 1 tsk. af glasuren med en ske midt på kagen og brede den ud, så hjertet fyldes ud. Tryk forsigtigt for at lægge et jævnt lag og fjerne eventuelle luftbobler. Kom evt. lidt mere glasur på for at få en jævn og glat overflade.

Pynt med sølvperler, og sæt den færdigdekorerede kage tilbage på risten, mens du pynter de øvrige kager.

Efter en time vil glasuren være fast nok, til at kagerne kan serveres. Hvis du ønsker en endnu fastere glasur, kan du lade den tørre i fire timer.

Næringsindhold til opskriften Citronhjerter

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 410 kJ
98 kcal
1650 kJ
394 kcal
Fedt 3.35 g 13.41 g
Kulhydrat 16.02 g 64.09 g
Protein 1.06 g 4.23 g

Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv

Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej