Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Citronhjerter

Hjemmebag, der vækker glæde.

35 - 40 stk.

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Citronhjerter

Dejen:

125 g blødt smør
125 g sukker
1 æg str. M/L
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
250 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Topping og pynt:

2 pasteuriserede æggehvider
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
300 g flormelis
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Tilberedning

Tilberedning

1

Dejen

Pisk smør og sukker sammen i en skål. Pisk æg og citronskal sammen med smørmassen. Sigt mel og bagepulver i, og rør det sammen. Saml blandingen til en fast dej med hænderne. Vend dejen over på en let meldrysset overflade, og ælt, til den er jævn og smidig.

Rul dejen ud, til den er højst ca. ½ cm tyk. Udstik kagerne med en 6 cm bred hjerteformet udstiksform. Rul om nødvendigt dejen ud igen. Sæt småkagerne på bageplader med bagepapir, prik dem let med en gaffel, og lad dem stå køligt i 30 min.

2

Tænd ovnen på 160 °C varmluft eller 180 °C traditionel varme.

Bag småkagerne i ca. 10 min. til de er faste og let gyldne i kanten. Lad kagerne afkøle på bagepladerne i 10 min. før de overføres til en bagerist, hvor de køler helt af.

3

Glasur

Rør æggehvider og citronekstrakt sammen. Sigt flormelis i, og rør det hele glat. Fyld lidt af glasuren i en sprøjtepose med en almindelig rund dekorationstylle. Tegn en streg et par millimeter fra kanten på hver småkage.

Dekorer herefter ét hjerte ad gangen ved at lægge ca. 1 tsk. af glasuren med en ske midt på kagen og brede den ud, så hjertet fyldes ud. Tryk forsigtigt for at lægge et jævnt lag og fjerne eventuelle luftbobler. Kom evt. lidt mere glasur på for at få en jævn og glat overflade.

Pynt med sølvperler, og sæt den færdigdekorerede kage tilbage på risten, mens du pynter de øvrige kager.

Efter en time vil glasuren være fast nok, til at kagerne kan serveres. Hvis du ønsker en endnu fastere glasur, kan du lade den tørre i fire timer.

Næringsindhold til opskriften Citronhjerter

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 414kJ
99kcal
1658kJ
396kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g