Flag

Skumfiduser med chokolade og krymmel

15 - 20 stk.
Middelsvær
180 minutter
Lav dine egne hjemmelavede marshmallows og pynt dem fint med chokolade og krymmel. Det er sjovt at lave og smager meget bedre end hvis du køber dem!
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
standmixer eller håndmixer
termometer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 16 mm

Ingredienser

Skumfiduser
7 bladeDr. Oetker Husblas
260 gsukker
120 gglukosesirup
80 mlvand
140 gpasteuriserede æggehvider
20 gsukker
2 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
200 gflormelis
Chokoladeovertræk
200 ghakket mørk chokolade
Dr. Oetker Black & Gold

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
Picture - Dr. Oetker Black & Gold
1

Skumfiduser

7 bladeDr. Oetker Husblas
260 gsukker
120 gglukosesirup
80 mlvand
140 gpasteuriserede æggehvider
20 gsukker
2 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
200 gflormelis

Læg husblassen i blød i koldt vand.
 
Kog 260 g sukker, glukosesirup og vand op i en gryde til 117 °C. Imens det koger, piskes æggehviderne skummende i en røremaskine. Tilsæt de 20 g sukker til æggehviderne og pisk det op til en let marengs.
 
Når sukkerlagen er 117 °C tages den af varmen, lad den køle let i et minut eller to. Pres væden fra husblassen og opløs den i sukkerlagen. Rør det godt sammen. Hæld den varme sukkerlage ned i marengsen, i en tynd stråle, imens der piskes på højeste hastighed. Pisk i 8-10 minutter til skumfidusmassen bliver sej og er kølet ned i temperatur. Rør herefter vaniljeekstrakt i. 

Kom massen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Beklæd en bradepande med bagepapir og sigt flormelis henover. Sprøjt skumfiduser ud som små fuglereder på bradepanden. Sigt flormelis over skumfiduserne, så de er helt dækkede. Lad skumfiduserne tørre ved stuetemperatur i mindst 2-3 timer, dog gerne til næste dag. Jo længere tid, de får lov at tørre, desto sejere bliver de i konsistensen.

2

Chokoladeovertræk

200 ghakket mørk chokolade
Dr. Oetker Black & Gold

Kom hakket mørk chokolade i en skål, der kan tåle at komme i mikroovnen. Varm chokoladen i 30 sekunder ad gangen og rør i den ind i mellem. Fortsæt indtil chokoladen begynder at smelte. Giv herefter kun 10 sekunder ad gangen og rør godt imellem hver omgang. Chokoladen skal have en temperatur på 30-32 °C, således at den tempereres korrekt. 

Kom den flydende chokolade i et glas, hvor der er plads til, at skumfiduserne kan dyppes i. Ryst skumfiduserne fri fra flormelis og dyp den ene halvdel af hver skumfidus ned i chokoladen. Drys efterfølgende med Black & Gold krymmel. Lad chokoladen sætte sig.


Tips

Opbevar skumfiduserne i en tætlukket beholder ved stuetemperatur. 

Hvis du vil vide mere om chokolade og chokoladetemperering, så se her for alle vores tips og tricks om chokoladetemperering.