Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Citronmåne

(0)
4 29 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Citronmånen gemmer sin friske smag af citron i en blød og luftig kage.

12 - 14 portioner

nem 35 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Citronmåne

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 22 cm

Kagedej:

150 g blødt smør
150 g sukker
revet skal fra 1 ubehandlet citron
2 æg str. M/L
4 spsk. citronsaft
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
175 g hvedemel
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
½ dl mælk

Citronglasur:

200 g flormelis
1 - 2 spsk. Dr. Oetker Gul Konditorfarve
2 - 3 spsk. citronsaft

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175° C varmluft.

1

Kagedej

Pisk smør, sukker og citronskal lyst og luftigt. Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Rør citronsaft og mandler i. Sigt hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i dejen og rør den hurtigt sammen med mælk.


Kom dejen i en smurt springform (ø 22 cm), gerne med bagepapir i bunden og bag kagen 40-45 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen køle af.

2

Citronglasur

Bland flormelis, konditorfarve og citronsaft til glasur og rør det godt sammen. Kom glasuren over kagen og smør det jævnt ud.

Tip

Hvis du vil lave en endnu nemmere glasur med en rigtig god citronsmag, så prøv vores Juicy Lemon Icing & Frosting. Eller prøv vores opskrift på Nem Citronmåne, her bliver det lækre glasurpulver brugt både som sukkeret i kagen og til glasur på toppen.

Næringsindhold til opskriften Citronmåne

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1248 kJ
298 kcal
1620 kJ
387 kcal
Fedt 13.17 g 17.11 g
Kulhydrat 40.69 g 52.85 g
Protein 3.42 g 4.44 g