
Saftig og krydret Gugelhupf kage
Se produkter
Tænd ovnen på 170 ºC varmluft.
Pisk smør, sukker og vaniljepasta sammen. Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt imellem hvert æg. Rør hvedemel, salt, og bagepulver sammen. Sigt melblandingen ned i æggeblandingen, tilsæt de revne æbler og vend dejen sammen.
Smør bageformen med smør eller bagespray. Kom halvdelen af dejen i formen. Drys herefter med kanelsukker, hæld resten af dejen over og fordel den jævnt i formen.
Bagetid: 40 - 50 minutter
Bag kagen midt i ovnen i 40-50 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen køle helt af i formen. Når den er kold vendes formen om og kagen tages ud.
Pisk flormelis, æggehvide og Concentrated Colour sammen med en håndmixer i ca. 1 minut. Fordel glasuren over kagen og lad den løbe ned langs siden (kom evt. glasuren i en sprøjtepose eller frysepose og klip et lille hul). Drys kagen med krymmel imens glasuren stadig er våd.
Relaterede opskrifter

Blondie med fudge og chokolade

Krydderkage med karamelglasur

Banditkage - grøn mazarinkage

Triple chocolate-brownie

Saftig gulerodskage

Skærekage med blåbær
