Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Citrusmarmelade med appelsin, citron og vanilje

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne citron- og appelsinmarmelade har en dejlig syrlig og let bitter smag, der passer perfekt på en ostemad eller prøv den i en pandekage med vaniljeis.

700 - 800 ml

nem 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Citrusmarmelade med appelsin, citron og vanilje

Redskaber:

stavblender eller foodprocessor
syltetøjsglas

Appelsin- og citronmarmelade med vanilje:

300 g økologiske appelsiner
300 g økologiske citroner
vand , 3 l til kogning
400 g sukker
2 ½ dl vand
1 spsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
2 tsk. Dr. Oetker Geleringspulver til marmalade, 1½ kg frugt
1 spsk. sukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Appelsin- og citronmarmelade med vanilje

Skær toppen og bunden af appelsinerne og citronerne. Skær dem derefter i både, sørg for at fjerne alle kerner. Kom appelsin- og citronbådene i en gryde med 3 liter vand og bring det i kog. Lad det småkoge i 1½-2 timer indtil frugten er helt mør. Hæld vandet fra.

Kom de kogte appelsin- og citronbåde i en gryde sammen med 400 g sukker, vand og vaniljepasta, kog det op og lad det herefter koge i ca. 10 minutter. Fjern skum undervejs.

Tag gryden af varmen og blend appelsin- og citronskallerne med en stavblender eller i en foodprocessor. Blend enten groft eller fint alt efter smag.

Bland geleringspulver med 1 spsk. sukker og drys det i marmeladen under kraftig omrøring. Kom gryden tilbage på varmen og kog marmeladen op under omrøring i ½-1 minut. Kom marmeladen på rene glas.

Tips

For at forlænge holdbarheden på marmeladen er det en god idé at skolde glas og låg i kogende vand, inden marmeladen hældes på. Alternativt kan du komme lidt alkohol (fx. vodka) i glasset, sætte låg på og ryste glasset. Hæld alkohol ud og kom marmeladen i.

Se flere opskrifter og få flere tips til din syltning på vores sylte temaside.

Næringsindhold til opskriften Citrusmarmelade med appelsin, citron og vanilje

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 13kJ
3kcal
666kJ
159kcal
Fedt 0.00g 0.19g
Kulhydrat 0.74g 36.97g
Protein 0.01g 0.40g