Cremet og kernefri hindbærmarmelade

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hindbærmarmelade er en klassiker og smager bare lidt bedre hjemmelavet. Denne version er uden kerne, til dem der bedst kan lide en helt cremet marmelade.

200 - 250 ml

nem 25 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Cremet og kernefri hindbærmarmelade

Redskaber:

si
syltetøjsglas

Cremet hindbærmarmelade:

250 g friske eller frosne hindbær
1 dl vand
125 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
2 tsk. Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade uden konservering
1 spsk. sukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Cremet hindbærmarmelade

Kom hindbær og vand i en gryde og bring det op til kogepunktet. Kom hindbærerne igennem en si. Det er vigtigt at få så meget hindbærpuré igennem som muligt, skrab derfor undersiden af sien med en dejskraber for at få det hele med. Si gerne puréen to gange for at få alle kerner fra.

Hæld hindbærpuréen tilbage i gryden og tilsæt 125 g sukker og vaniljepasta. Bring puréen i kog og lad det koge sammen et par minutter til sukkeret er opløst, fjern skum undervejs. Tag gryden af varmen. Bland geleringspulver med 1 spsk. sukker, og drys det i marmeladen under kraftig omrøring.

Kom gryden tilbage på varmen og kog marmeladen op under omrøring i ½-1 minut. Kom marmeladen på et rent glas. Det er vigtigt at arbejde lidt hurtigt, da marmeladen ellers kan begynde at sætte sig, inden den når at komme på glas.

Tips

For at forlænge holdbarheden på marmeladen er det en god idé at skolde glas og låg i kogende vand, inden marmeladen hældes på. Alternativt kan du komme lidt alkohol (fx. vodka) i glasset, sætte låg på og ryste glasset. Hæld alkohol ud og kom marmeladen i.

Du kan også bruge Dr. Oetker Geleringspulver med konserveringsmiddel, hvis du ønsker at forlænge holdbarheden på din marmelade.

Se flere opskrifter og få flere tips til din syltning på vores sylte temaside.

Næringsindhold til opskriften Cremet og kernefri hindbærmarmelade

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 13 kJ
3 kcal
565 kJ
135 kcal
Fedt 0.00 g 0.15 g
Kulhydrat 0.63 g 31.63 g
Protein 0.01 g 0.66 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: