Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Cremet og kernefri hindbærmarmelade

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hindbærmarmelade er en klassiker og smager bare lidt bedre hjemmelavet. Denne version er uden kerne, til dem der bedst kan lide en helt cremet marmelade.

200 - 250 ml

nem 25 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Cremet og kernefri hindbærmarmelade

Redskaber:

si
syltetøjsglas

Cremet hindbærmarmelade:

250 g friske eller frosne hindbær
1 dl vand
125 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
2 tsk. Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade uden konservering
1 spsk. sukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Cremet hindbærmarmelade

Kom hindbær og vand i en gryde og bring det op til kogepunktet. Kom hindbærerne igennem en si. Det er vigtigt at få så meget hindbærpuré igennem som muligt, skrab derfor undersiden af sien med en dejskraber for at få det hele med. Si gerne puréen to gange for at få alle kerner fra.

Hæld hindbærpuréen tilbage i gryden og tilsæt 125 g sukker og vaniljepasta. Bring puréen i kog og lad det koge sammen et par minutter til sukkeret er opløst, fjern skum undervejs. Tag gryden af varmen. Bland geleringspulver med 1 spsk. sukker, og drys det i marmeladen under kraftig omrøring.

Kom gryden tilbage på varmen og kog marmeladen op under omrøring i ½-1 minut. Kom marmeladen på et rent glas. Det er vigtigt at arbejde lidt hurtigt, da marmeladen ellers kan begynde at sætte sig, inden den når at komme på glas.

Tips

For at forlænge holdbarheden på marmeladen er det en god idé at skolde glas og låg i kogende vand, inden marmeladen hældes på. Alternativt kan du komme lidt alkohol (fx. vodka) i glasset, sætte låg på og ryste glasset. Hæld alkohol ud og kom marmeladen i.

Du kan også bruge Dr. Oetker Geleringspulver med konserveringsmiddel, hvis du ønsker at forlænge holdbarheden på din marmelade.

Se flere opskrifter og få flere tips til din syltning på vores sylte temaside.

Næringsindhold til opskriften Cremet og kernefri hindbærmarmelade

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 13kJ
3kcal
574kJ
137kcal
Fedt 0.00g 0.15g
Kulhydrat 0.64g 31.76g
Protein 0.01g 0.66g