Crepes Suzette Pandekagelagkage | Liv Martine

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Inspireret af den berømte franske pandekage-dessert "crepes suzette", her i en moderne fortolkning med appelsincreme af hvid chokolade og et strejf af rom.

8 - 10 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Crepes Suzette Pandekagelagkage | Liv Martine

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
stjernetyl, flerrillet

Appelsincreme med romaroma:

3 blade Dr. Oetker Husblas
2 spsk. Dr. Oetker Romaroma
4 dl piskefløde
1 dl friskpresset appelsinsaft
150 g hvid chokolade , fint hakket
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin
1 dl friskpresset appelsinsaft

Pandekagedej:

4 ½ dl sødmælk
½ dl øl
130 g rørsukker
2 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
130 g smeltet smør
6 æg str. M/L
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin
300 - 400 g hvedemel
smør til stegning

Karamelfyld:

Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Pynt:

Dr. Oetker Mandelsplitter
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Liv

Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Crepes Suzette Pandekagelagkage | Bag live med Liv Martine.

1

Appelsincreme med romaroma

Læg husblas i blød i koldt vand. 


Riv skallen af to appelsiner, sæt halvdelen tilside til pandekagedejen, den anden skal bruges om lidt. Pres saften fra appelsinerne og mål 1 dl af. 

Kom romaroma, piskefløde og appelsinsaft i en kasserolle og varm det op til lige under kogepunktet. Hæld den varme blanding over den hakkede hvide chokolade ad tre omgange. Rør imellem hver omgang indtil al chokoladen er smeltet og massen er ensartet. Klem husblassen fri for vand. Rør den i den varme chokoladeblanding til husblassen er opløst. Rør vaniljepasta og fintrevet appelsinskal i. Hæld cremen i en frysepose, og kom den i fryseren indtil den er gennemkold, dette tager ca. 1 time. Imens laves pandekagerne.

2

Pandekagedej

Bland alle ingredienser pånær melet og pisk det sammen med en håndmixer. Sigt melet i blandingen, start med 300 g. Tilsæt mere mel indtil blandingen får en lind konsistens, det er ikke sikkert at al melet skal bruges. Pisk dejen grundigt indtil der ikke er flere klumper i. 
 
Varm en stegepande op på middel varme og kom lidt smør på. Hæld lidt dej på panden og drej den rundt, så dejen fordeles i et tyndt lag på hele panden. Bag pandekagerne ved moderat varme på begge sider. Lad dem køle helt af inden kagen samles.

3

Samling

Kom den afkølede romcreme i en skål og pisk den op med en håndmixer, indtil den får samme konsistens som fast flødeskum. Tag 1/3 del af cremen fra og kom det i en sprøjtepose med en flerrillet stjernetyl, dette skal bruges til at pynte kagen. 
 
Kom en pandekage på et serveringsfad. Smør hele pandekagen med et meget tyndt lag af romcremen. Kom lidt Toffee Dessertsauce på og læg derefter den næste pandekage ovenpå. Fortsæt på denne måde indtil alle pandekagerne er brugt eller der ikke er mere creme.

4

Pynt

Tag sprøjteposen med cremen og sprøjt dutter på toppen af kagen.

Rist mandelsplitterne på en pande til de får en let gylden farve. Drys kagen med de ristede mandelsplitter og lidt revet appelsinskal. 

Tip

Hvis du ønsker en skarp kant på kagen, så brug en kagering som udstikker på hver tilberedte pandekage. På den måde bliver alle pandekagerne lige store og du får et mere ensartet resultat, når du samler kagen. 

Næringsindhold til opskriften Crepes Suzette Pandekagelagkage | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2797 kJ
668 kcal
1097 kJ
262 kcal
Fedt 39.45 g 15.47 g
Kulhydrat 56.59 g 22.19 g
Protein 13.43 g 5.27 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: