Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Cupcakes med pistacie og saltkaramel | Liv Martine

Livs opskrift på cupcakes med pistacie og saltkaramel. Klik for at se filmen her eller på Kagerullens YouTube-kanal.

16 - 18 stk.

nem 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Cupcakes med pistacie og saltkaramel | Liv Martine

Redskaber:

sprøjteposer

Pistacie-lime kagedej:

100 g pistacienødder, usaltede
175 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
100 g smør , stuetemperatur
3 æg str. M/L , stuetemperatur
200 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
0,5 tsk. salt
2 dl mælk
saft og revet skal fra 1 ubehandlet lime
1 spsk. Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
Dr. Oetker Ternede Muffinforme

Fyld af saltkaramel:

1 tube Dr. Oetker Toffee Dessertsauce
about 0,5 - 1 tsk. flagesalt

Frosting og pynt:

150 g smør , stuetempereret
300 g flormelis
150 g flødeost
revet skal fra 1 ubehandlet lime
1 tsk. Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
1 tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve
1 tsk. Dr. Oetker Gul Konditorfarve
Dr. Oetker Neon krymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Pistacie-lime kagedej

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.

2

Hak pistacienødderne fint. Pisk sukker, vaniljeekstrakt og smør sammen til en luftig masse. Pisk herefter et æg i ad gangen. Husk at piske mellem hvert æg så massen ikke skiller. Sigt mel og bagepulver i dejen. Tilsæt salt og rør godt rundt. Vend pistacienødder i dejen med en dejskraber. Tilsæt til sidst mælk, skal og saft fra lime og grøn konditorfarve og vend det i dejen.

Fordel dejen i muffinformene. Bag dem i ovnen i 20-25 minutter. Tag kagerne ud af ovnen af lad dem køle en smule af på en bagerist.

3

Fyld af saltkaramel

Tøm Toffee Dessertsaucen i en lille skål, tilsæt flagesalt og rør det godt rundt. Fyld herefter sprøjteposten med karamellen. Fyld kagerne med saltkaramel mens de stadig er lune. Stik tuden af sprøjteposen halvvejs ned i kagen og tryk saltkaramel ud i en lille fordybning - fortsæt herefter med samme fremgangsmåde i resten af kagerne. Lad derefter kagerne køle helt af.

4

Frosting og pynt

Pisk smørret luftigt i ca. 10 minutter. Tilsæt flormelis lidt ad gangen mens du pisker, og pisk indtil massen bliver hvid. Tilsæt flødeosten og limeskal og pisk det kort sammen.

Fordel frostingen i 3 skåle. Bland den ene skål med grøn, den anden skål med rød og den tredje skål med gul konditorfarve. Kom hver farve i separate sprøjteposer uden tylle. Saml derefter alle tre sprøjteposer i én stor sprøjtepose med den ønskede tylle. Sprøjt frostingen ud på dine cupcakes og få et flot regnbue-farvespil. Pynt evt. kagerne med Neon Mix eller andet farverigt krymmel.

Tips og tricks

Læs flere tips til flot farvespil og lækker frosting >>

Næringsindhold til opskriften Cupcakes med pistacie og saltkaramel | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1583kJ
378kcal
1650kJ
394kcal
Fedt 19.21g 20.01g
Kulhydrat 46.46g 48.39g
Protein 5.14g 5.35g