Dinosaur kage

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Skal du holde temafest og har dit barn ønsket sig dinosaur-tema? Denne dinosaur lagkage bliver med garanti børnefødselsdagens midtpunkt.

ca. 12 portioner

for let øvede 180 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Dinosaur kage

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 26 cm
sukkertermometer
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Chokoladekage:

75 g hvedemel
30 g majsstivelse
30 g Dr. Oetker Baking Cocoa
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
4 æg str. M/L
130 g sukker
3 spsk. varmt vand
3 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 knsp. fint salt

Fransk chokoladesmørcreme:

4 æg str. M/L
150 g sukker
1 knsp. fint salt
375 g blødt smør
75 g Dr. Oetker Baking Cocoa

Nem smørcreme:

1 pose Dr. Oetker Base for Buttercream
250 g blødt smør
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Download til opskrift

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C almindelige varme eller 160 °C varmluft.

1

Chokoladekage

Bland mel, majsstivelse, kakaopulver og bagepulver sammen, stil til side. 

Del æggene i æggehvider og æggeblommer. Pisk æggeblommer, en tredjedel af sukkeret (ca. 43 g) og det varme vand sammen indtil det er skummende. 

Pisk æggehvider, det resterende ​​sukker, vaniljesukker og salt sammen til det er blankt og stift. Vend æggeblommeblandingen i lidt ad gangen. Sigt derefter melblandingen i massen og vend dejen sammen. Hæld dejen i en smurt springform (ø 24-26 cm) med bagepapir i bunden.

Bag kagen midt i ovnen i 18-22 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagebunden køle helt af.

2

Fransk chokoladesmørcreme

Kom æg, sukker og salt i en metalskål. Sæt den over en lille kasserolle eller ligende med kogende vand, således at der laves et vandbad. Pisk æggemassen konstant indtil den når en temperatur på 85 °C, mål med et termometer. Når massen har nået den rigtige temperatur, fjernes skålen fra vandbadet. Pisk nu blandingen ved hjælp af en håndmixer eller en røremaskine, indtil den kommer ned i temperatur til ca. 25 °C - dette kan tage op til 20 minutter. 


Pisk i mellemtiden stuetempereret smør med en håndmixer, til det er lyst og cremet - dette tager ca. 5 minutter. 


Rør den afkølede æggeblanding gradvist ind i det piskede smør og tilsæt til slut kakaopulver.

3

Samling af kagen

Befri kagebunden fra springformen, og fjern bagepapiret. Skær forsigtigt kagen ud til tre tynde lagkagebunde.


Læg en bund på et kagefad. Smør halvdelen af chokoladesmørcremen over bunden. Læg herefter den næste bund på og fordel resten af cremen over. Slut af med den sidste bund og stil kagen på køl i en time.

4

Nem smørcreme

Kom indholdet af en pose Base for Buttercream i en skål og tilsæt stuetempereret smør. Pisk med en håndmixer i 4 minutter, til smørcremen er lys og luftig. Alternativt kan smørcremen piskes i en standmixer. Tilsæt Concentrated Blue Colour og pisk det ind i smørcremen, tilsæt mere farve indtil den ønskede nuance er nået.

Smør lagkagen op med med smørcremen. Brug en lille paletkniv til at skabe en spiralstruktur på toppen af kagen, eller smør kagen helt glat op. Pynt med dinosaurfigurer og kagen er klar til servering.

Tips

Hvis du ikke har et termometer til den franske chokoladesmørcreme, kan du stikke en træske i æggeblandingen og puste på den. Hvis dette skaber et rosenmønster på skeen, er blandingen omkring 80 °C.


Det er nemmere at dele chokoladekagen i tre bunde, hvis den har fået lov til at sætte sig i køleskabet i ca. 1 time inden.

Dinosaur i fondant

Du kan også pynte kagen med en dinosaur og blade i fondant. Se billedet for inspiration.

Du skal bruge:
400 g Dr. Oekter Grøn fondant
majsstivelse eller flormelis til udrulning
20 g Dr. Oetker Hvid fondant

Ælt fondanten smidig og rul den derefter ud i et tyndt lag brug evt. lidt majsstivelse eller flormelis for at undgå at det klistre til bordet. Stik blade ud med en blad-udstikker eller skær dem ud med en kniv og fordel dem rundt langs kagens kant. 

Saml den resterende fondant og form først kroppen på dinosauren (gem en lille klump fondant til dinosaurens fødder). Start med at rulle en oval kugle, og træk derefter fondanten ud i begge ender, så der både dannes en hale og en hals med hoved. Rul en pølse ud af den sidste klump grøn fondant, del den i fire og hæft dem på undersiden af dinosaurens krop som ben, brug evt. lidt vand. Tag den hvide fondant og rul små kugler som sættes på dinosaurens krop som små knopper. Placér dinosauren på toppen af kagen.

Hvis du vælger at lave den grønne dinosaur kan du med fordel farve smørcremen til kagen grøn med Concentrated Green Colour istedet for blå.  

Næringsindhold til opskriften Dinosaur kage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2847 kJ
680 kcal
1779 kJ
425 kcal
Fedt 45.95 g 28.72 g
Kulhydrat 50.72 g 31.70 g
Protein 7.96 g 4.97 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: