Flag

Engelsk julekage

12 - 16 portioner
Nem
190 minutter
Få hjemmet til at dufte af hjemmebag med denne opskrift på en skøn, langtidsholdbar, engelsk frugtkage også kendt som fruit cake.
Fruit cake er en klassisk engelsk julekage, fyldt med tørret og kandiseret frugt, kagen overhældes med spiritus for at forlængeholdbarheden og selvfølgelig også for at give smag.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
springform; ø 22 cm

Ingredienser

Kagedej
200 grosiner (gerne en blanding af lyse og mørke)
2 poserDr. Oetker Korender (150 g)
1 bægerDr. Oetker Appelsinskal (100 g)
1 bægerDr. Oetker Sukat (100 g)
1 bægerDr. Oetker Blandede Cocktailbær (100 g), grofthakket
1 ½ dlkogende vand
125 gblødt smør
1 dlsirup
2æg str. M/L
200 ghvedemel
1 brevDr. Oetker Brunt Bagepulver
2 poserDr. Oetker Hakkede Mandler (100 g)
1 dlcognac (evt. whisky, cointreu eller portvin)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Korender (150 g)
Picture - Dr. Oetker Appelsinskal (100 g)
Picture - Dr. Oetker Sukat (100 g)
Picture - Dr. Oetker Blandede Cocktailbær (100 g), grofthakket
Picture - Dr. Oetker Brunt Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (100 g)
1

Forberedelse - frugt i blød

200 grosiner (gerne en blanding af lyse og mørke)
2 poserDr. Oetker Korender (150 g)
1 bægerDr. Oetker Appelsinskal (100 g)
1 bægerDr. Oetker Sukat (100 g)
1 bægerDr. Oetker Blandede Cocktailbær (100 g), grofthakket
1 ½ dlkogende vand
125 gblødt smør
1 dlsirup
2æg str. M/L
200 ghvedemel
1 brevDr. Oetker Brunt Bagepulver
2 poserDr. Oetker Hakkede Mandler (100 g)
1 dlcognac (evt. whisky, cointreu eller portvin)

Kom rosiner, korender, appelsinskal, sukat og hakkede cocktailbær i en skål. Hæld kogende vand over og lad det stå og trække i ca. 1 time.

2

Kagedejen

Tænd ovnen på 150 ºC traditionel varme.

Pisk smør og sirup blødt og cremet. Pisk æggene i ét ad gangen med en håndmixer ved højeste hastighed. Sigt hvedemel og brunt bagepulver i dejen og vend dejen sammen. Rør til sidst mandler og de tørrede frugter i dejen. Fordel dejen i en smurt, meldrysset springform (ø 22 cm).

Bag kagen nederst i ovnen 90-100 minutter. Lad kagen køle let af i formen på en bagerist. Mens kagen stadig er lun hældes cognac over. 

Lad kagen køle helt af. Kom derefter kagen i en tætlukket beholder i køleskabet og lad den trække i mindst en uge.

Bagetid: 90 - 100 Minutes


Tip

Kagen i den tætlukkede beholder kan holde sig helt fra jul til påske, hvis man altså kan holde fingrene fra den.