Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Engelsk julekage

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Få hjemmet til at dufte af hjemmebag med denne opskrift på en skøn, langtidsholdbar, engelsk frugtkage (fruit cake).

12 - 16 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Engelsk julekage

Redskaber:

springform; ø 22 cm

Kagedej:

200 g rosiner (gerne en blanding af lyse og mørke)
2 poser Dr. Oetker Korender
1 bæger Dr. Oetker Appelsinskal (100 g)
1 bæger Dr. Oetker Sukat (100 g)
1 bæger Dr. Oetker Blandede Cocktailbær (100 g)
1 ½ dl kogende vand
125 g blødt smør
1 dl sirup
2 æg str. M/L
200 g hvedemel
1 brev Dr. Oetker Brunt Bagepulver
2 poser Dr. Oetker Hakkede Mandler (100 g)
1 dl cognac (evt. whisky, cointreu eller portvin)

Tilberedning

Tilberedning

1

Kagedej

Kom rosiner, korender, appelsinskal, sukat og hakkede cocktailbær i en skål. Hæld kogende vand over og lad det stå og trække i ca. 1 time.

2

Tænd ovnen på 150º C traditionel varme.

Rør smør og sirup blødt og cremet. Pisk æggene i ét ad gangen med en håndmixer ved højeste hastighed. Rør sigtet hvedemel og brunt bagepulver i dejen. Rør til sidst mandler og de tørrede frugter i dejen og fordel den i en smurt, meldrysset springform.

Bag kagen næsten nederst i ovnen 90-100 minutter. Afkøl kagen i formen på en bagerist.

Mens kagen er lun, dryppes den med cognac, whisky, cointreau eller portvin. Den helt afkølede kage skal trække mindst en uge i en tætlukket beholder – gerne i køleskabet.

Tips og tricks

Kagen i den tætlukkede beholder kan holde sig helt fra jul til påske, hvis man altså kan holde fingrene fra den.

Næringsindhold til opskriften Engelsk julekage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1495kJ
357kcal
1336kJ
319kcal
Fedt 12.53g 11.19g
Kulhydrat 49.84g 44.50g
Protein 4.61g 4.12g