Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Engelsk julekage

Få hjemmet til at dufte af hjemmebag med denne opskrift på en skøn, langtidsholdbar, engelsk frugtkage (fruit cake).

12 - 16 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Engelsk julekage

Springform; Ø 22 cm:

Kagedej:

200 g rosiner (gerne en blanding af lyse og mørke)
2 poser Dr. Oetker Korender
1 bæger Dr. Oetker Appelsinskal (100 g)
1 bæger Dr. Oetker Sukat (100 g)
1 bæger Dr. Oetker Blandede Cocktailbær (100 g)
1,5 dl kogende vand
125 g blødt smør
1 dl sirup
2 æg str. M/L
200 g hvedemel
1 brev Dr. Oetker Brunt Bagepulver
2 poser Dr. Oetker Hakkede Mandler (100 g)
1 dl cognac (evt. whisky, cointreu eller portvin)

Tilberedning

Tilberedning

1

Kagedej

Kom rosiner, korender, appelsinskal, sukat og hakkede cocktailbær i en skål. Hæld kogende vand over og lad det stå og trække i ca. 1 time.

2

Tænd ovnen på 150º C traditionel varme.

Rør smør og sirup blødt og cremet. Pisk æggene i ét ad gangen med en håndmixer ved højeste hastighed. Rør sigtet hvedemel og brunt bagepulver i dejen. Rør til sidst mandler og de tørrede frugter i dejen og fordel den i en smurt, meldrysset springform.

Bag kagen næsten nederst i ovnen 90-100 minutter. Afkøl kagen i formen på en bagerist.

Mens kagen er lun, dryppes den med cognac, whisky, cointreau eller portvin. Den helt afkølede kage skal trække mindst en uge i en tætlukket beholder – gerne i køleskabet.

Tips og tricks

Kagen i den tætlukkede beholder kan holde sig helt fra jul til påske, hvis man altså kan holde fingrene fra den.

Næringsindhold til opskriften Engelsk julekage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1495kJ
357kcal
1336kJ
319kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g

Dr. Oetker tilbagekalder Chocolate Silver Pearls med udeklareret indhold af mælkeprotein

Der er desværre fundet indhold af mælkeprotein i dekorationsproduktet, hvilket ikke fremgår af etiketten. Det kan således fremkalde en allergisk reaktion hos forbrugere, der lider af mælkeallergi. Alle andre kan trygt spise sølvperlerne.

Sølvperlerne er blevet solgt siden primo 2018 i Meny, Spar, Kvickly, SuperBrugsen, DagligBrugsen, Liva, Løvbjerg og enkelte små supermarkedskæder samt Dr. Oetker Kagerullen i Tivoli og online på Bagetid.dk, Abashop.dk.

EAN kode 701073061060

Alle batchkoder og holdbarhedsdatoer er desværre forkert mærket.

 

Hvis man har mælkeallergi kan man returnere produktet ved at kontakte os på følgende telefon og email.