Flag

Chokoladekage med hasselnødde topping

8 portioner
Nem
75 minutter
Saftig chokoladekage skåret i portions-stykker og pyntet med en nem mousse med chokoladesmag og forskellige slags chokolade.
En nem kage der ligner en million! Prøv denne lækre chokoladekage med chokoladestykker i dejen, kagen er toppet med en hurtig mousse med chokoladesmag. Inden kagen pyntes skæres den i stykker, som hver dekoreres med chokolademousse sprøjtet i forskellige mønstre og med forskellige tyller. Pynt me...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
springform; ø 25 cm
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
stjernetyl, flerrillet
Dr. Oetker rosenbladstyl; 16 mm
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm

Ingredienser

Chokoladekage
70 gsmør
1 ¼ dlvand
25 gkakao
½ tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
200 gsukker
150 ghvedemel
½ tsk.Dr. Oetker Natron
½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 knsp.fint salt
¾ dlyoghurt naturel
1æg str. M/L
50 gmørk chokolade (hakket)
Chokolade topping
1 brevDr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2 ½ dlletmælk
Pynt
chokolade fx. Toffifee og Polly
Dr. Oetker Black & Gold
spiselige dekorationsperler

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Cake Mousse Chocolate
Picture - Dr. Oetker Black & Gold

Tænd ovnen på 150 °C varmluft.

1

Chokoladekage

1æg str. M/L
50 gmørk chokolade (hakket)
70 gsmør
1 ¼ dlvand
25 gkakao
½ tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
200 gsukker
150 ghvedemel
½ tsk.Dr. Oetker Natron
½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
1 knsp.fint salt
¾ dlyoghurt naturel

Smelt smør og vand i en gryde eller mikroovn. Tilsæt kakao og rør det godt sammen. Tag gryden af varmen.

Bland vaniljesukker, sukker, mel, natron, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt smørblandingen og rør det hele sammen til en ensartet masse. Tilsæt yoghurt og rør dejen sammen. Tilsæt derefter æg og rør dejen godt sammen til den har en ensartet konsistens.

Hæld dejen en smurt springform (ø 25 cm) med bagepapir i bunden. Bag kagen i ca. 20 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen afkøle helt.

Bagetid: about 20 Minutes

2

Chokolade topping

Picture - Chokoladekage med hasselnødde topping_step
1 brevDr. Oetker Cake Mousse Chocolate
2 ½ dlletmælk

Kom indholdet fra et brev Cake Mousse Chocolate i en skål og tilsæt mælk. Pisk kort med en håndmixer på laveste hastighed, derefter 3-4 minutter på højeste hastighed til moussen er luftig.

Kom moussen i tre sprøjteposer med tre forskellige tyller.

3

Pynt

chokolade fx. Toffifee og Polly
Dr. Oetker Black & Gold
spiselige dekorationsperler

Kom den kolde kage på et serveringsfad og skær den i 8 lige store stykker og træk dem lidt fra hinanden. Sprøjt mousse på hvert stykke, brug de forskellige tyller til at sprøjte forskellige mønstre, se videoen for inspiration.

Pynt hvert stykke med forskellige slags chokolader, Black & Gold krymmel mix og spiselige dekorationskugler.


Tip

Prøv at tilsæt 1 tsk. instant kaffe når du varmer vand og smør. Dette gør ikke at kagen kommer til at smage af kaffe, men giver derimod en mere intens chokoladesmag til kagen.