Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Farverig Regnbue Is - uden ismaskine

Nem hjemmelavet flødeis med smag af karamel og med knald på farverne. En hyldest til 80'ernes Zapp is.

10 - 12 portioner

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Farverig Regnbue Is - uden ismaskine

Flødeis med karamel-smag:

6 pasteuriserede æggeblommer
75 g flormelis
5 dl piskefløde
4 tsk. Dr. Oetker Naturlig Karamelekstrakt
1 tsk. Dr. Oetker Gul Konditorfarve
1 tsk. Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
1 tsk. Dr. Oetker Blå Konditorfarve
1 tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve

Tilberedning

Tilberedning

1

Flødeis med karamel-smag

Pisk æggeblommer og flormelis til en luftig æggesnaps. Vend karamelekstrakt forsigtigt i.

Pisk flødeskummen til den danner lette toppe og vend forsigtigt æggesnapsen deri.

Del ismassen i fire lige store dele og hæld dem i hver sin skål. Tilsæt en forskellig konditorfarve til hver del. Rør forsigtigt rundt i hver isblanding indtil farven er jævnt opløst i blandingen.

Fyld den store fryseegnede beholder skiftevis med ca. en spsk. af hver af de fire is, fortsæt indtil alle blandingerne er brugt op. Når formen er fyldt trækkes enden af et sugerør eller skaftet på en kniv eller gaffel i snirkler gennem massen så den bliver marmoreret.
Frys isen i min. 4 timer.

2

Servering

Tag isen op lidt før servering og pynt med krymmel efter ønske.

Næringsindhold til opskriften Farverig Regnbue Is - uden ismaskine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 992kJ
237kcal
1482kJ
354kcal
Fedt 20.92g 31.22g
Kulhydrat 10.20g 15.22g
Protein 2.72g 4.06g