til opskriften Farverig Regnbue Is - uden ismaskine
6 | pasteuriserede æggeblommer |
75 g | flormelis |
5 dl | piskefløde |
4 tsk. | Dr. Oetker Naturlig Karamelekstrakt |
1 tsk. | Dr. Oetker Gul Konditorfarve |
1 tsk. | Dr. Oetker Grøn Konditorfarve |
1 tsk. | Dr. Oetker Blå Konditorfarve |
1 tsk. | Dr. Oetker Rød Konditorfarve |
Pisk æggeblommer og flormelis til en luftig æggesnaps. Vend karamelekstrakt forsigtigt i.
Pisk flødeskummen til den danner lette toppe og vend forsigtigt æggesnapsen deri.
Del ismassen i fire lige store dele og hæld dem i hver sin skål. Tilsæt en forskellig konditorfarve til hver del. Rør forsigtigt rundt i hver isblanding indtil farven er jævnt opløst i blandingen.
Fyld den store fryseegnede beholder skiftevis med ca. en spsk. af hver af de fire is, fortsæt indtil alle blandingerne er brugt op. Når formen er fyldt trækkes enden af et sugerør eller skaftet på en kniv eller gaffel i snirkler gennem massen så den bliver marmoreret.
Frys isen i min. 4 timer.
Tag isen op lidt før servering og pynt med krymmel efter ønske.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
992kJ 237kcal |
1482kJ 354kcal |
Fedt | 20.92g | 31.22g |
Kulhydrat | 10.20g | 15.22g |
Protein | 2.72g | 4.06g |