Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Fastelavnsboller

(0)
4 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Disse fastelavnsboller lavet på gærdej er fyldt med en dejlig creme med vaniljesmag. Pynt dem med glasur og krymmel og børnene bliver ellevilde.

14 - 16 stk.

for let øvede 55 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Fastelavnsboller

Redskaber:

kagerulle
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm

Gærdej:

500 g hvedemel
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
150 g smør
50 g gær
1 ½ dl letmælk
1 æg str. M/L
letmælk til pensling

Kagecreme:

1 brev Dr. Oetker Økologisk Kagecreme
5 dl letmælk

Pynt:

200 g flormelis
1 spsk. varmt vand
1 - 2 tsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
Dr. Oetker Party Mix
Dr. Oetker Super Hero

Tilberedning

Tilberedning

1

Gærdej

Bland mel og vaniljesukker. Smuldr smørret i blandingen. 


Varm mælken op i mikroovn eller i en kasserolle, indtil den er lillefingervarm, rør gæren ud i den lune mælk. Bland det herefter i melblandingen. Tilsæt ægget og ælt massen til en smidig dej. Kom et fugtigt viskestykke over dejen og lad den hæve et lunt sted i ca. 30 minutter.

2

Kagecreme

Rør indholdet af et brev økologisk kagecreme sammen med 1 dl af mælken. Varm den resterende mælk i en kasserolle. Når mælken koger tilsættes det oprørte vaniljecremepulver under omrøring. Cremen koges i 1 minut under omrøring. Lad cremen køle en smule af, den behøver dog ikke at være helt kold før den fyldes i bollerne.

Samling og bagning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

Rul dejen ud til en firkant på et meldrysset bord. Skær den i firkanter (10x10 cm) og læg 2-3 tsk. kagecreme midt på hvert stykke, pas dog på med at komme for meget fyld i, da det så er svært at lukke dejen omkring det. Fold dejen sammen om kagecremen og læg bollerne med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk bollerne med et fugtigt viskestykke og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 20 minutter. 

Pensl bollerne med mælk og bag dem midt i ovnen i 15-20 minutter. Afkøl fastelavnsbollerne på en bagerist.

3

Pynt

Rør glasuren af flormelis, varmt vand og kakao eller Concentrated Colours i de ønskede farver. Pynt de afkølede fastelavnsboller med glasur og krymmel. 

Tip

De upyntede fastelavnsboller kan fryses.

Næringsindhold til opskriften Fastelavnsboller

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1336 kJ
319 kcal
1532 kJ
366 kcal
Fedt 9.32 g 10.71 g
Kulhydrat 53.16 g 61.10 g
Protein 5.35 g 6.14 g