Fastelavnsboller

(0)
3 7 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Disse klassiske fastelavnsboller på gærdej er fyldt med en bagestabil creme med vaniljesmag. Pynt dem med glasur og krymmel og børnene bliver ellevilde.

14 - 16 stk.

for let øvede 55 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Fastelavnsboller

Redskaber:

kagerulle
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm

Gærdej:

500 g hvedemel
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
150 g smør
1 ½ dl letmælk
50 g gær
1 æg str. M/L
letmælk eller æg til pensling

Bagestabil kagecreme:

1 brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
4 dl letmælk

Glasur og pynt:

1 pose Dr. Oetker Base for Buttercream
½ dl vand
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Dr. Oetker Ocean Mix
Dr. Oetker Queen Mix
Dr. Oetker Rainbow Mix

Tilberedning

Tilberedning

1

Gærdej

Bland mel og vaniljesukker. Smuldr smørret i blandingen. 


Varm mælken op i mikroovn eller i en kasserolle, indtil den er lillefingervarm, rør gæren ud i den lune mælk. Bland det herefter i melblandingen. Tilsæt æg og ælt massen til en smidig dej. Kom et fugtigt viskestykke over dejen og lad den hæve et lunt sted i ca. 30 minutter.

2

Bagestabil kagecreme

Kom indholdet af en pose Bagestabil Kagecreme i en skål, tilsæt letmælk. Pisk med håndmixer i ca. 1 minut, og sæt derefter cremen på køl i ca. 20 minutter.


Rør derefter kagecremen kort igennem og den er klar til brug.

Samling og bagning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

Rul dejen ud til en firkant på et meldrysset bord. Skær den i firkanter (10x10 cm) og læg 2-3 tsk. kagecreme midt på hvert stykke, pas dog på med at komme for meget fyld i, da det så er svært at lukke dejen omkring det. Fold dejen sammen om kagecremen og læg bollerne med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk bollerne med et fugtigt viskestykke og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 20 minutter. 

Pensl bollerne med mælk eller æg og bag dem midt i ovnen i 15-20 minutter. Afkøl fastelavnsbollerne på en bagerist.

3

Glasur og pynt

Kom indholdet af en pose Base for Buttercream i en skål og tilsæt vand, rør det sammen til en ensartet glasur. Fordel glasuren i tre skåle og farv hver skål med hhv. blå, rød og grøn Concentrated Colour. 

Kom lidt glasur på toppen af hver af de afkølede fastelavnsboller og drys med Ocean Mix, Queen Mix og Rainbow Mix krymmel imens glasuren stadig er fugtig.

Tips

De upyntede fastelavnsboller kan fryses.


Hvis du ikke har Base for Buttercream kan du også lave en glasur er 200 g flormelis og ca. 1 spsk. varmt vand. Hver dog opmærksom på at denne type glasur nemmere løber end glasur lavet med Base for Buttercream, pas derfor på med at tilsætte for meget vand. 

Næringsindhold til opskriften Fastelavnsboller

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1327 kJ
317 kcal
1143 kJ
273 kcal
Fedt 9.23 g 7.96 g
Kulhydrat 45.07 g 38.86 g
Protein 6.98 g 6.01 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: