Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Fastelavnsboller

Disse fastelavnsboller er lækre og luftige og har en dejlig creme med vaniljesmag. Pynt dem med glasur og krymmel, og børnene bliver helt vilde

14 - 16 stk.

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Fastelavnsboller

Gærdej:

500 g hvedemel
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
150 g smør
50 g gær
1,5 dl mælk
1 æg str. M/L

Kagecreme:

4 dl letmælk
1 brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme

Pynt:

200 g flormelis
1 spsk. varmt vand
Dr. Oetker Rød Konditorfarve
Dr. Oetker Super Hero
Dr. Oetker Blå Konditorfarve
Dr. Oetker Gul Konditorfarve

Tilberedning

Tilberedning

1

Gærdej

Bland mel og vaniljesukker. Smuldr smørret i blandingen. Rør gæren ud i den lunede mælk og bland det sammen med melblandingen. Tilsæt ægget og ælt massen til en smidig dej. Lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter.

2

Kagecreme

Hæld mælken i en skål. Med et piskeris piskes cremepulveret i mælken. Pisk kagecremen i 1 minut og stil den i køleskabet i 20 minutter.

Rul dejen ud til en firkant på et meldrysset bord. Skær den i firkanter (10x10 cm) og læg 2 tsk. kagecreme midt på hvert stykke. Fold dejen sammen om kagecremen og læg bollerne med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.

3

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

Lad bollerne efterhæve et lunt sted i 20 minutter. Pensl bollerne med mælk og bag dem i 15-20 minutter. Afkøl fastelavnsbollerne på en bagerist.

4

Pynt

Rør glasuren af flormelis, varmt vand og konditorfarve i de ønskede nuancer eller kakao. Pynt de afkølede fastelavnsboller med glasur og krymmel. De upyntede fastelavnsboller kan fryses.

Næringsindhold til opskriften Fastelavnsboller

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1285kJ
307kcal
1570kJ
375kcal
Fedt 9.18g 11.19g
Kulhydrat 50.26g 61.30g
Protein 5.51g 6.73g