Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Fastelavnsboller

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften recipe.rating.rated.msg
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Disse fastelavnsboller lavet på gærdej er fyldt med en dejlig creme med vaniljesmag. Pynt dem med glasur og krymmel og børnene bliver ellevilde.

14 - 16 stk.

for let øvede 55 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Fastelavnsboller

Redskaber:

kagerulle
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm

Gærdej:

500 g hvedemel
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
150 g smør
50 g gær
1 ½ dl letmælk
1 æg str. M/L
letmælk til pensling

Kagecreme:

1 brev Dr. Oetker Økologisk Kagecreme
5 dl letmælk

Pynt:

200 g flormelis
1 spsk. varmt vand
1 - 2 tsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
Dr. Oetker Party Mix
Dr. Oetker Super Hero

Tilberedning

Tilberedning

1

Gærdej

Bland mel og vaniljesukker. Smuldr smørret i blandingen. 


Varm mælken op i mikroovn eller i en kasserolle, indtil den er lillefingervarm, rør gæren ud i den lune mælk. Bland det herefter i melblandingen. Tilsæt ægget og ælt massen til en smidig dej. Kom et fugtigt viskestykke over dejen og lad den hæve et lunt sted i ca. 30 minutter.

2

Kagecreme

Rør indholdet af et brev økologisk kagecreme sammen med 1 dl af mælken. Varm den resterende mælk i en kasserolle. Når mælken koger tilsættes det oprørte vaniljecremepulver under omrøring. Cremen koges i 1 minut under omrøring. Lad cremen køle en smule af, den behøver dog ikke at være helt kold før den fyldes i bollerne.

Samling og bagning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

Rul dejen ud til en firkant på et meldrysset bord. Skær den i firkanter (10x10 cm) og læg 2-3 tsk. kagecreme midt på hvert stykke, pas dog på med at komme for meget fyld i, da det så er svært at lukke dejen omkring det. Fold dejen sammen om kagecremen og læg bollerne med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk bollerne med et fugtigt viskestykke og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 20 minutter. 

Pensl bollerne med mælk og bag dem midt i ovnen i 15-20 minutter. Afkøl fastelavnsbollerne på en bagerist.

3

Pynt

Rør glasuren af flormelis, varmt vand og kakao eller Concentrated Colours i de ønskede farver. Pynt de afkølede fastelavnsboller med glasur og krymmel. 

Tip

De upyntede fastelavnsboller kan fryses.

Næringsindhold til opskriften Fastelavnsboller

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1336kJ
319kcal
1537kJ
367kcal
Fedt 9.32g 10.71g
Kulhydrat 53.14g 61.08g
Protein 5.35g 6.14g