Flag

Fastelavnsboller

14 - 16 stk.
Middelsvær
190 minutter
Disse klassiske fastelavnsboller på gærdej er fyldt med en bagestabil creme med vaniljesmag. Pynt dem med glasur og krymmel og børnene bliver ellevilde.
Der er bare noget ved den helt klassiske gammeldags fastelavnsbolle lavet med gærdej og fyldt med creme, og så bliver den bare endnu bedre af at blive toppet med farvestrålende glasur og krymmel. Vi har gjort det nemt for jer med denne opskrift med en hurtig bagestabil kagecreme og en nem glasur....
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
kagerulle
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm

Ingredienser

Gærdej
500 ghvedemel
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
150 gsmør
1 ½ dlletmælk
50 ggær
1æg str. M/L
letmælk eller æg til pensling
Bagestabil kagecreme
1 brevDr. Oetker Bagestabil Kagecreme
4 dlletmælk
Glasur og pynt
1 poseDr. Oetker Base for Buttercream
½ dlvand
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Dr. Oetker Ocean Mix
Dr. Oetker Queen Mix
Dr. Oetker Rainbow Mix

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
Picture - Dr. Oetker Base for Buttercream
Picture - Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Red Colour
Picture - Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Picture - Dr. Oetker Ocean Mix
Picture - Dr. Oetker Queen Mix
Picture - Dr. Oetker Rainbow Mix
1

Gærdej

500 ghvedemel
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
150 gsmør
1 ½ dlletmælk
50 ggær
1æg str. M/L

Bland mel og vaniljesukker. Smuldr smørret i blandingen. 

Varm mælken op i mikroovn eller i en kasserolle, indtil den er lillefingervarm, rør gæren ud i den lune mælk. Bland det herefter i melblandingen. Tilsæt æg og ælt massen til en smidig dej. Kom et fugtigt viskestykke over dejen og lad den hæve et lunt sted i ca. 30 minutter.

2

Bagestabil kagecreme

1 brevDr. Oetker Bagestabil Kagecreme
4 dlletmælk

Kom indholdet af en pose Bagestabil Kagecreme i en skål, tilsæt letmælk. Pisk med håndmixer i ca. 1 minut, og sæt derefter cremen på køl i ca. 20 minutter.


Rør derefter kagecremen kort igennem og den er klar til brug.

3

Samling og bagning

letmælk eller æg til pensling

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

Rul dejen ud til en firkant på et meldrysset bord. Skær den i firkanter (10x10 cm) og læg 2-3 tsk. kagecreme midt på hvert stykke, pas dog på med at komme for meget fyld i, da det så er svært at lukke dejen omkring det. Fold dejen sammen om kagecremen og læg bollerne med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk bollerne med et fugtigt viskestykke og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 20 minutter. 

Pensl bollerne med mælk eller æg og bag dem midt i ovnen i 15-20 minutter. Afkøl fastelavnsbollerne på en bagerist.

Bagetid: 15 - 20 Minutes

4

Glasur og pynt

Picture - Fastelavnsboller m. pack
1 poseDr. Oetker Base for Buttercream
½ dlvand
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Dr. Oetker Ocean Mix
Dr. Oetker Queen Mix
Dr. Oetker Rainbow Mix

Kom indholdet af en pose Base for Buttercream i en skål og tilsæt vand, rør det sammen til en ensartet glasur. Fordel glasuren i tre skåle og farv hver skål med hhv. blå, rød og grøn Concentrated Colour. 

Kom lidt glasur på toppen af hver af de afkølede fastelavnsboller og drys med Ocean Mix, Queen Mix og Rainbow Mix krymmel imens glasuren stadig er fugtig.


Tips

De upyntede fastelavnsboller kan fryses.


Hvis du ikke har Base for Buttercream kan du også lave en glasur er 200 g flormelis og ca. 1 spsk. varmt vand. Hver dog opmærksom på at denne type glasur nemmere løber end glasur lavet med Base for Buttercream, pas derfor på med at tilsætte for meget vand. 


Inspiration
Picture - Fastelavnsboller step rettighedder Gadtoft.dk

Der er mange muligheder til at pynte fastelavnsboller her er lidt inspiration fra Gadtoft der har lavet fine lysegrønne fastelavnsboller (Foto: gadtoft.dk )